Haberler

Enkazdan 10 saat sonra kurtarılan 15 yaşındaki Günay, enkaz altında görüntü çekmiş

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir'i vuran depremde Bayraklı ilçesinde yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazından 10 saat sonra çıkarılan 15 yaşındaki Günay Özışık'ın kurtarılmayı beklerken yaşadıklarını cep telefonu kamerasıyla kaydettiği ortaya çıktı.

Batı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Veterinerlik Bölümü 10'uncu sınıf öğrencisi ve okul birincisi Günay Özışık, cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde, enkaz altından kurtularak hayatta kalmayı başardı. Yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazından 10 saat sonra kurtarılan Özışık'ın tedavisi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ediliyor.

"BACAKLARINI KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Tüm sağlık ekiplerine teşekkür eden anne Olcan Özışık, oğlunun yaşadıklarını şöyle anlattı: "Allah herkese acil şifalar versin, ölenlerin ailelerine sabırlar versin. Oğlum 15 yaşında. Ben deprem sırasında abisi Tanay ile Alsancak Devlet Hastanesi'ndeydim. Babası da işteydi Günay evdeydi. Yanına kuzeni gelmiş, ikisi evde oturuyorlardı. Deprem olurken hemen Günay'ı aradım. Telefonu açıp, 'Anneee' diye çığlık attığını duydum. O anda bina yıkılmış ve enkazın altında kalmış. Eşimi aradım eve gitmesini söyledim Günay'a ulaşamıyorduk. Hastaneden eve gelmem 2 saati buldu trafik nedeniyle. Binanın yıkıldığını gördüm, oradan oğlumun nasıl çıkacağını düşündüm. Şükürler olsun kurtarma ekipleri, polisler ve sağlık çalışanları oğlumu 10 saat sonra çıkardılar. Şu an yoğun bakımda, bacaklarını kurtarmaya çalışıyorlar, böbrekleri yaralanmış. Allah'ın izniyle kurtulacak. Buna şükür."

Enkazdan 10 saat sonra kurtarılan 15 yaşındaki Günay, enkaz altında görüntü çekmiş

"BACAKLARI VE BELDEN AŞAĞISI EZİLMİŞ"

Oğlunun enkaz altında soğukkanlılıkla beklediği kaydeden anne, şunları ifade etti: "Çok bilinçli ve akıllı bir çocuk. Hiçbir zaman kendini bırakmamış enkaz altındayken Son olarak benimle telefonda konuştuğu için elinde cep telefonu vardı ve etrafındaki görüntüleri çekmiş. 4 kez 112'yi aramış. Biz bunu bugün telefonu şarja takınca gördük. Bana sesli mesajlar yollamış; ' Anne ben enkazın altındayım' demiş. Hiçbiri bana ulaşmamıştı. Kuzeninin kurtulduğunu duyunca, 'Ahmet ben de buradayım, beni de kurtarsınlar' diye seslenmiş. Deprem anında kuzeni salondan çıkıyormuş o da muhtemelen odasından çıkıyordu. Kuzeni 2 saat sonra kurtarıldı. Günay'a daha sonra ulaşıldı. Bacakları ve belden aşağısı kolonun altında ezilmiş."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Cep Telefonu Seferihisar Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (31)

izmiirli:

tum sorumlar izmir belediyesinde dir

Yanıtla5418
Mert:

Beğenmeyen lale ler imar izinlerini ve kontrollerinin sorumluluğunun belediyede olduğunu bilmiyor sanırım

44
...:

Bari böyle bir durumda siyaset yapmasanız! Zira sorumlu çok fazla ama o sorumluluğu üstlenen kimse yok!

04
Muglali:

Allah şifa versin kardeşimize yalnız ben artik iyice yaslandim bu nesili anlayamıyorum telefon şarjının bu kadar hayati oldugu bir anda bu ne? Bu nesil öyle bir nesil ki enkaz altında bile derdi sosyal medya

Yanıtla496
B:

Sosyal medya ile bunun ne alakası var kardeşim? Ne kadar gaddar, acımasız insanlarsınız siz. Enkaz altından çıkarılan kuzenine sesini duyurmaya çalışmış. Allah inşallah sizi bu kadar korkutucu bir durumun içinde bırakmaz da o psikolojiyi anlamak zorunda kalmazsınız.

425
B ye cevap:

Ne dedim ki öyle foto video çekmek yerine kurtarma ekibiyle bağlantısı kopmasın hayata tutundu diye şarjı korumalı dedim bunda ne vicdansizlik var?

62
maşallah:

soğuk kanlı bi delikanlı. geleceği parlak olsun inşallah

Yanıtla248
Helallll:

Amin. Helal olsun valla ben olsam çoktan bayılır veya stres''e girerdim.

05
DARISI YOBAZA:

CANLI CANLI TOPRAK VEYA BETON YIGINI ALTINDA KALARAK ACI CEKEN SAATLERCE CARESIZ UMUTLA KURTARILMAYI BEKLEYEN DIN IRK NITELIK GÖZETMEKSIZIN TÜM CANLILARIN ALLAH YARDIMCISI OLSUN BUNUN NE DEMEK OLDUGUNU ANCAK YASAYANLAR BILIR:

Yanıtla644
Tuğba:

Kuzum benim inşallah hiç sağlık sorunu yaşamadan hayatına devam edersin

Yanıtla148
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title