Haberler

15 Temmuz şehidi Bekdaş kabri başında dualarla anıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında bombalanan, Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan polis memuru Velit Bekdaş, Midyat ilçesindeki kabri başında anıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında bombalanan, Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan polis memuru Velit Bekdaş, Midyat ilçesindeki kabri başında anıldı.

Kaymakamlık ve belediye tarafından düzenlenen, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, Bekdaş'ın Ulucami Mahallesi'ndeki Hacı İsa Cengiz Mezarlığı'nda bulunan kabri ziyaret edildi, dua okundu.

Kaymakam Tekin Dundar ve diğer protokol üyeleri, şehidin mezarına karanfil bıraktı.

Programda daha sonra Hacı İsa Cengiz Camisi'nde demokrasi şehitleri için Türkçe, Arapça ve Kürtçe mevlit programı düzenlendi.

Dundar ve beraberindekiler, şehidin Yunus Emre Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Şehit babası Abdulkadir Bekdaş'a başsağlığı dileyen Dundar, aile fertleriyle görüştü.

Dundar, 15 Temmuz bilincini diri tutmaya kararlı olduklarını belirtti.

"Bu aziz millet hiçbir zaman birliğinden beraberliğinden, dirayetinden vazgeçmemiştir, vazgeçmeyecektir. Bunu bir kez daha 5 yıl önce 15 Temmuz 2016 gecesinde kalkışılan hain darbenin önlenmesiyle tüm dünyaya göstermiştir." diyen Dundar, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de sağlıklı uzun ömür diledi.

Dundar daha sonra Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Fatih Akbulut ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce geçen sene düzenlenen saldırıda şehit olan inşaat mühendisi Mazlum Gözenoğlu'nun aileleri ile bazı gazileri evlerinde ziyaret etti.

Ziyaretlerde, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Garnizon Komutanı Piyade Albay Türker Tuna, Midyat Komando Tabur Komutanı Yarbay Taner Ercivan, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, İlçe Jandarma Komutanı Kalender Savaş Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim, şehit yakınları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı.

Kaynak: AA / 3. Sayfa

15 Temmuz Hisarcık Mardin Midyat 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title