Haberler

2 pilotumuzun şehit olduğu eğitim uçağının düşme anı kamerada

Güncelleme:
Abone Ol

Kayseri'de eğitim uçağı düştü, uçaktaki iki pilot şehit oldu. Şehitlerin Albay Uğur Yıldız ve Albay Gökhan Özen olduğu belirlenirken kazı anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi uçağı henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradı. Kazada Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Albay Gökhan Özen şehit oldu. Kazaya ilişkin soruşturma başlatılırken uçağın düşmen anı güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.

DÜŞEN UÇAK ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Sabah saatlerinde meydana gelen olayda eğitim uçuşu için havalanan bir uçak bir süre sonra düştü. Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi ve çalışma başlatıldı. Kısa bir süre sonra tamamlanan çalışmaların ardından ekipler uçakta bulunan 2 askerin şehit olduğunu belirledi. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda eğitim uçağının tarlanın ortasına düşerek alev topuna dönüştüğü görüldü.

ŞEHİT OLAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Milli Savunma Bakanlığı, Kayseri'de düşen askeri eğitim uçağında şehit olan askerlerin kimliğinin Albay Uğur Yıldız ve Albay Gökhan Özen olduğunu açıkladı. Olayın sebebi ise kaza kırım ekibinin incelemesi ve idari tahkikat sonucunda belirlenecek.

BAKAN GÜLER'DEN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, "Kahraman silah arkadaşlarımız 4 Haziran 2024 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haberler.com / Olgun Kızıltepe - 3.Sayfa

Güvenlik Kamerası Uğur Yıldız Gökhan Özen Kayseri Kayseri 3-sayfa Güncel Albay Pilot 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

müfeyir Kaplan:

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah başimiz sağolsun

Yanıtla020
Mehmet Çalışkan:

Allah rahmet eylesin

Yanıtla08
Raşid Polat:

Allah rahmet eylesin. Kahraman sehitlerimizden Allah razı olsun. Kimse söylemiyor ama ucağın düstügü yerin hemen yakını yerlesim yeri. Hasanarpa Mahallesi... İsteseler kurtulurlardı bence ucak oraya duşmesin diye canlarını hice sayıp mücadele ettiler...

Yanıtla07
Emre Alemdar:

taziye mesajı yerine neden oldu hangi sebeple düştü ona bakin yazık günah bu insanlar kolay yetişmiyor tesadüf yaşıyoruz bu ülkede yazıklar olsun

Yanıtla05
VATANDAŞ:

Bu uçak ilk uçuşunu 1964 yapmış biz bu model uçakları hala kullanırsak bu aslanlar elbette şehit olur... Hani nerede bizim hür kuş uçaklarımız var deniyordu... Neden hala bu hurdalarla şehit veriyoruz

Yanıtla21
VATANDAŞ:

Ve bir şey dikkatimi çekti eğitim uçağı deniyor lakin uçakta 2 tane Albay var yani bunlar eğitim alan adamlar değil ikisi beraber neden o uçaktalar konu eğitim değil anlaşılan ya arıza tespiti yada başka bir şey...

Yanıtla11
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title