Haberler

3 gün sonra bulunan kız çocuklarından dehşete düşüren itiraf: Arkadaşımı abimle 91 bin lira karşılığında evlendirdiler

Güncelleme:
Abone Ol

Avcılar'da kaybolduktan 3 gün sonra bulunan Sevda Yılmaz ve arkadaşı Medine G.S.'nin ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 2 baba adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sevda Yılmaz, Medine G.S.'nin 91 bin TL karşılığında ağabeyi Emre Yılmaz ile zorla evlendirildiğini öne sürdü.

İstanbul Avcılar'da kaybolduktan 3 gün sonra bulunan Sevda Yılmaz ve arkadaşı Medine G.S.'nin babaları hakimlikteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, olayda yeni detaylar ortaya çıktı. Sevda Yılmaz, Medine G.S.'nin 91 bin TL karşılığında ağabeyi Emre Yılmaz ile zorla evlendirildiğini iddia etti.

KAYBOLDUKTAN 3 GÜN SONRA BULUNDULAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, Yeşilkent Mahallesi'nde oturan 13 yaşındaki Sevda Yılmaz'ın kaybolduğu ihbarı üzerine kapsamlı araştırma başlattı. Aramaların sonunda kayıp kız ve 14 yaşındaki arkadaşı Medine G.S. dün akşam saatlerinde Kadıköy, Fikirtepe Mahallesinde bulundu.

3 gün sonra bulunan kız çocuklarından dehşete düşüren itiraf: Arkadaşımı abimle 91 bin lira karşılığında evlendirdiler

91 BİN TL KARŞILIĞINDA ZORLA EVLENDİRİLMİŞ

Kız çocuklarından Sevda Yılmaz, pedagog ve psikolog eşliğinde yapılan görüşmede, aile fertlerinden babası Sedat Yılmaz, A.G. ve E.Y. tarafından şiddet gördüğünü, zorla hırsızlığa yönlendirildiklerini ve arkadaşı Medine G.S.'nin, rızası dışında babası tarafından ağabeyi Emre Yılmaz ile 2023 yılında 91 bin lira karşılığında zorla evlendirildiği öne sürdü.

SERBEST BIRAKILDILAR

İfadelerinin ardından evlerine dönmek istemeyen Sevda Yılmaz ve arkadaşı Medine G.S., Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde koruma altına alınırken gözaltına alınan kızların babaları Sedat Yılmaz ve A.G. bu sabah Küçükçekmece Adliye'sine sevk edildi.

Hakim karşısına çıkarılan iki baba, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sevda Yılmaz'ın arkadaşı Medine G.S. ile zorla evlendirilen 16 yaşındaki ağabeyi Emre Yılmaz, annesi Hanife Tutar ve dedesi Erol Yılmaz'ın yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

İnsan Hakları Sevda Yılmaz Emre Yılmaz 3-sayfa Avcılar Hukuk Yaşam Baba İnsan Hakları Hukuk 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

Bartuhan:

Niye neden serbest bırakıldılar yuvrucaklar ne güzel anlatmış zorla evlendirdiler diye yarın narin gibi olmasın kuzularımız

Yanıtla7322
sehmus nisa:

Yavrucukların anlatıklarının bir önemi yok çünkü birilerine göre 13 yaş evlilik yaşıdır. Bu ülkede birşeyler değişmez ise ileride daha değişik rezillikler olacakta dilim varmıyor söylemeye

01
3.DünyaSavaşı:

hala saçma sapan soru soruyorsunuz niye serbest kalmışmış? Kardeşim, Senin devletin ülken oy verip seçtiklerin onlarca Yıldır AB ye gireceğiz diye AB uyum yasaları çerçevesinde her gelen hükümet kanunlar çıkarttı. Daha da geri gidelim, devletin cumhuriyetin temelleri atılırken İleri milletler diye Avrupa hayranlığı başlatıldı o gün bu gündür Avrupanın peşinde kanun manun her şeyi yaptık. Savcı hakimde kanunları uyguluyor

00
esra ceylan:

Çocukları öldürsünler ondan sonra tutuklarsınız zahmet olmazsa.

Yanıtla2263
Mehmet Vatandaş:

Sözün kısası Bu ülkede kız çocuğu, kadın olmak zor vesselam

Yanıtla8129
Mert Kalyoncu:

Bu nedir yav? Kız çocuklarına karşı işlenen suçlar patladı resmen. Takip edemiyorum artık. O kadar çok ki.

Yanıtla035
3.DünyaSavaşı:

Kanunlarımız laik.

Yanıtla225
Kara Murat:

Bozuk sistem zaman içinde insanlarını da bozdu. Şuan en büyük sorun toplum ahlaki ve kültürel yapısının bozuk oluşu. Mevcut hukuk sistemi bizim topluma uymayan bir sistem. Adalet sağlanabilmesi için kanunların bizim inancımıza kültürümüze ve toplumun genel yapısına uygunluğu sağlanmalı.

Yanıtla37
Hasan Turk:

Noldu yorum uymadimi.

Yanıtla010
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title