Haberler

8 yaşındaki Narin'in mezarı! Hayatta olsaydı bugün okula başlayacaktı

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır'da kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran bugün diğer yaşıtları gibi okul sıralarında olması gerekirken vahşi bir cinayete kurban gittikten sonra köyünde toprağa verildi. Narin'in çiçekler içindeki mezarının görüntüsü milyonların yüreğini dağladı.

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Narin Güran'ın cenazesi, merkez Bağlar ilçesi Batıkarakoç Mahallesi'ndeki Batıkarakoç 2. Camisi'ne getirildi. Üzerine gelinlik bırakılan Güran'ın cenazesinin bulunduğu tabut, musalla taşına konuldu.

8 yaşındaki Narin'in mezarı! Hayatta olsaydı bugün okula başlayacaktı

"İNSANLIĞIMIZDAN UTANDIĞIMIZ BİR ANDAYIZ"

İl Müftüsü Celal Büyük, burada yaptığı konuşmada, "Cennete uçan Narin'imizi son yolculuğuna uğurlamak için buradayız" dedi. Büyük, şunları kaydetti; "İnsanlığımızdan, vicdanımızdan utandığımız bir andayız, bir gündeyiz. Bugün burada musallada yatan aslında vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenab-ı Hak bizleri vicdan ve ahlak sahibi insanlardan eylesin. İnşallah toplum olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirir ve yeniden hatırlarız.

8 yaşındaki Narin'in mezarı! Hayatta olsaydı bugün okula başlayacaktı

Kur'an ve sünnetin bize öğrettiği çerçevede ahlaklı bir toplum, nesil olma yolunda ilerleriz. Narin'imiz cennettedir, masumdur. Emin olun cennette. Elbetteki bunun hesabını yapanlardan mutlaka hesabı sorulacaktır. Dünyaya ait olan şey budur. Ama benim korkum bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah'a nasıl hesap vereceğiz? Vicdanımızı, insanlığımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele eylesin yavrumuza."

8 yaşındaki Narin'in mezarı! Hayatta olsaydı bugün okula başlayacaktı

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Daha sonra İl Müftüsü Büyük tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından Güran'ın cenazesi, omuzlarda ambulansa konuldu. Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı'na getirilen cenaze, gözyaşları arasında toprağa verildi.

8 yaşındaki Narin'in mezarı! Hayatta olsaydı bugün okula başlayacaktı

GÖRÜNTÜ YÜREKLERİ DAĞLADI

Okulların açıldığı günde diğer arkadaşları gibi okul sıralarında olması gereken küçük Narin'in gömüldüğü mezar ise milyonların yüreğini dağladı.

8 yaşındaki Narin'in mezarı! Hayatta olsaydı bugün okula başlayacaktı

Kaynak: Haberler.com / Erdem Aksoy - 3.Sayfa

Diyarbakır 3-sayfa Güncel Kurban Yaşam 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

Mutlu Sutcu:

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

Yanıtla3105
aRMa 1979:

ulke depremi özledi

01
Seydo:

2 günde 5 asker şehit oldu.

Yanıtla2768
VATANDAŞ:

Şehitlik mevcut iktidarla sıradanlaştırıldı. Gündem degiştirici etkisi az.Nasıl olsa fakirin çocuğu askere gidiyor.

11
MÜCAHİT KELEŞ:

Evet kardeşim Allah rahmet eylesin vatanı için şehit olan askerleri bu kadar gündem etmiyorlar.

00
Halil çağrı Çevik:

Nedemek istiyorsun

00
Mihlari:

günlerdir konuşmayan ve bişey görmedik diyen bir köy... çevirin tankın namlusunu soran olursa köy falan görmedik biz deyin....

Yanıtla254
Savaş Karlıdağ:

Ne istediniz küçücük çocuktan sebep olanları ALLAH'a havale ediyorum.ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET GÜL BAHÇESİ OLSUN.Amin

Yanıtla134
Şahin Koçak:

Çocuklar için Allah rahmet etsin dneilmez.o zaten rahmettir saf ve temiz olması nedeniyle.cok üzgün olduğunu belirten naska sozler soylenilir.

Yanıtla121
Ali Tokgönül:

Lütfen amaaa. Bu vahşiliği yapan insan olamaz ama biz insanız değil mi? Yüreğimizde sızlatmadık yer bırakmadınız . Lütfen ! Yeteri biliyorsanız yeter . Hadi bakalım hükümet . Bu ve buna benzer vakalarda İDAMI getirin . Getiremiyorsanız dışardan ahkam kesmeyin .

Yanıtla112
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title