Haberler

Öğrencisiyle sınıfta ilişkiye girdi, diğer öğrenciler gözcülük yaptı

Güncelleme:
Abone Ol

ABD'de 26 yaşındaki matematik öğretmeni, 16 yaşındaki öğrencisiyle ilişkiye girdiğini kabul etti. Olay Aralık'ta ortaya çıktı, öğretmenin telefonundaki mesajlar suçu kanıtladı. İlişki okul saatlerinde sürmüş, diğer öğrenciler gözcülük yapmış. Öğretmen görevden uzaklaştırıldı, 4 yıla kadar hapis cezası alabilir. Bu vaka, okullarda öğrenci-öğretmen ilişkilerinin etik sınırları ve çocuk koruma konularında tartışma yarattı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri eyaletinde, 26 yaşındaki matematik öğretmeni Hailey Clifton-Carmack, 16 yaşındaki bir öğrencisiyle cinsel ilişkiye girmekle suçlandı ve suçunu kabul etti.

Olay, Aralık ayında mağdur öğrencinin sırtındaki çiziklerin fark edilmesiyle ortaya çıktı. Mahkeme belgelerine göre öğretmen, öğrencinin dikkatini çekmek için dar ve dekolte kıyafetler giyiyordu.

İlişki okul saatlerinde bile devam etmiş, hatta diğer öğrenciler gözcülük yapmışlar. Öğretmen, suçlamaları ilk başta reddetse de, telefonunda bulunan mesajlar ilişkiyi kanıtladı.

Daha da şaşırtıcı olan, mağdur öğrencinin babasının bu ilişkiden haberdar olması ve göz yummasıydı. Baba Mark Creighton, "Arkamdan yapacaklarsa, olmasına izin verebilirim" diyerek durumu savundu. Şimdi o da çocuğun refahını tehlikeye atmakla suçlanıyor.

Okul yönetimi, öğretmenin 8 Aralık 2023'ten beri görevden uzaklaştırıldığını ve bir daha geri dönmesinin beklenmediğini açıkladı.

Clifton-Carmack, dört yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya ve hüküm giyene kadar ev hapsinde tutulacak. Bu, kariyerinin ilk öğretmenlik işiydi ve sadece bir buçuk yıldır çalışıyordu.

Bu olay, okullarda öğrenci-öğretmen ilişkilerinin etik sınırları ve çocukların korunması konusunda ciddi tartışmalara yol açtı.

ABD'de öğrencisi ile ilişki yaşayan kadın öğretmeni, öğrencinin sırtındaki çizikler ele verdi

ABD'de öğrencisi ile ilişki yaşayan kadın öğretmeni, öğrencinin sırtındaki çizikler ele verdi

Kaynak: Haberler.com / Abdullah Teymur - 3.Sayfa

Amerika Birleşik Devletleri 3-sayfa Eğitim Aralık Hukuk Dünya Çocuk Hukuk 3.Sayfa Eğitim Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

Baris Koc:

haberin amaci nedir..yada haber degeri nedir

Yanıtla18205
CAN Işık:

Ahh Bee ne şanslı insanlar var

Yanıtla3880
corci:

bana da böyle bir öğretmen lazım.

Yanıtla3558
Muhammet Akbulut:

BİZİM ÜLKEDE BÖYLE BİR DURUM OLMAZ ,ÇÜNKÜ ÖĞRETMEN ATAMA BEKLEYENE KADAR YAŞLANIYOR,BU YÜZDEN HİÇ BİR ÖĞRENCİDE YAŞLI ÖĞRETMENE YAN GÖZLE BAKMAZ...

Yanıtla1259
Evvab:

o öğretmen öyle birşey yapacaksa zaten atanmasın.

00
ilhan KIR:

hangisi öğrenci haberi okuyunca anladım, öğretmen çok genç

Yanıtla831
Ali Tokgöz:

16.yaşında öğretmen olamayacağına göre sence

03
Tandogan Dogan:

yakinda aynisi turkiyede de olur

Yanıtla24
Mert Kalyoncu:

Bu da istismar ve pedofili değil mi şimdi?

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title