Haberler

Son dakika: Ağrı'da öldürülen minik Leyla davasında amca Yusuf Aydemir'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Güncelleme:
Abone Ol

Son dakika: Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in öldürülmesine ilişkin davada, amca Yusuf Aydemir'e cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, diğer 6 sanık beraat etti. Aydemir duruşmadaki ifadesinde, "Ailem koronavirüse yakalandı. Perişan haldeyiz. Adaletinize sığınır ve beraatimi isterim" dedi.

Ağrı'da 15 Haziran 2018 tarihinde dedesinin köyünde kaybolan ve 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili biri tutuklu 7 sanığın bulunduğu davanın duruşmasında karar çıktı. Tutuklu sanık amca Yusuf Aydemir'e cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'cebir ve hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 4 yıl hapis cezası verilirken, tutuksuz 6 sanık hakkında beraat kararı verildi. Davaya Leyla'nın annesi Şükran ve babası Nihat Aydemir katılmadı.

"YEMİN EDERİM Kİ SUÇSUZUM"

Tutuklu sanık amca Yusuf Aydemir, SEGBİS ile Elazığ 2 nolu ceza evinden duruşmaya katıldı. Diğer sanıklar Mehmet Ali Aydemir, Musa Aydemir, Besim Dursun, Hatun Dursun, Yıldırım Artam, Ayşe Artam son savunmalarını yaptı. SEGBİS'le ifadesi alınan Yusuf Aydemir, suçlamaları kabul etmedi. Aydemir, "Benim suçum günahım yok, ailem koronavirüse yakalandı. Perişan haldeyiz. Adaletinize sığınır ve beraatimi isterim. Yemin ederim ki suçsuzum" dedi. Mahkeme heyeti, haklarında zorla getirttirilme kararı çıkan Kerem Aydemir, Dilaver Aydemir ve Gülcemal Aslan'ın ise dosyaya yeni bir bilgi katmayacağı yönünden dinlemelerinden vazgeçilmesine oy birliği ile karar verildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Karar öncesi Mahkeme Başkanı sanıklardan son sözlerini sordu; tüm sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi. Mahkeme kararını açıklamak üzere duruşmaya 10 dakika ara verdi. Aranın ardından mahkeme, tutuklu sanık Yusuf Aydemir hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Kaynak: AA / 3. Sayfa

minik leyla Ağrı 3. Sayfa Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (27)

başak:

o boncuk gözlere kıymanın bedelini dilerdimki çok daha ağır bir şekilde öde ALLAH BELANI VERSİNNN

Yanıtla355
mardinli:

OY CANIM BENİM OYY. . İNSAN ÖPMEYE KIYAMAZ SENİ. . RABBİM SABIR VERSİN GERİDE KALANLARA. .

Yanıtla253
hatay:

haydi şimdi sıra içerdekilerde havanızı bu mahlukatın nefesiyla kirletmeyin tez müjdeli haber bekliyoruz sizden

Yanıtla531
Adalet böyle sağlanmaz:

Suçlu diye hapsine karar verenler suçludan adalet bekliyorsa ne adalete ne mahkemeye gerek var. Herkes kendi adaletini uygulasın o zaman

62
mazlum:

iste budur Arkadaslar zalimin zulmü varsa masumun Allahi var o Allahki yarattigi hicbir canliyi sahipsiz birakmaz Leyla Cennete yasarken sen iki cihandada cehenemi tadarsin böyle La galibe illallah

Yanıtla220
Erkin:

Su cocuga bakinca yuregim yaniyor. Seni vicdansiz, seni insafsiz nasil kiydin?1000 kere muebbet versen ne olacak ki, gidip orda beslenecek sadece.

Yanıtla120
ebru:

ah ah ne büyük acı yarabbim

Yanıtla218
ÇINAR:

OHHHHHHHHHH. . . İÇİMİN YAĞLARI ERİDİ. . . . Yavaş yavaş çürü delikte. . beter ol

Yanıtla217
Nebidemiryurek:

Boyle kişilere ozel cezaevi yapacaksın ucogun dayak bir öğün yemek

Yanıtla211
Qwx:

Onun öldürdüğüne dair delil yok, suçsuz da olabilir.

00
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title