Haberler

Akşehir GATA'da Şehit Olan Uzman Çavuşu Yaklaşık 13 Bin Kişi Son Yolculuğuna Uğurladı

Abone Ol

GATA'da şehit olan uzman çavuşu yaklaşık 13 bin kişi son yolculuğuna uğurladı Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş 25 yaşındaki Nebi Arslan, memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi'ne bağlı Değirmenköy Mahallesi'nde yaklaşık 13 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

GATA'da şehit olan uzman çavuşu yaklaşık 13 bin kişi son yolculuğuna uğurladı

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş 25 yaşındaki Nebi Arslan, memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi'ne bağlı Değirmenköy Mahallesi'nde yaklaşık 13 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin amcası Ramazan Arslan, yeğeni Nebi Arslan'ın, asker olmayı çocuk yaştan itibaren istediğini daha önce girdiği astsubaylık sınavını kazanamadığı için çok üzüldüğünü vatani görevini tamamladıktan sonra uzman çavuşluk sınavına girip kazandığını söyledi.

Diyarbakır Lice İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Özel Harekat Uzman Çavuş Nebi Arslan, geçen 31 Ocak günü Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralandı. GATA'da tedaviye alınan Arslan, dün akşam saatlerinde yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Şehit Arslan'ın cenazesi bugün GATA'da düzenlenen askeri törenin ardından helikopterle memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi'ne getirildi. Buradan da cenaze aracılığıyla eskiden köy statüsündeki Değirmenköy Mahallesi'ne gönderildi. Tedavi sürecinde yanında olan babası Kemal Arsalan ve ağabeyi Serdar Arslan da, şehit cenazesiyle birlikte Değirmenköy'e geldi. Bekar ve 4 kardeş olan şehit Arslan'ın cenazesi ilk olarak hellalik alınmak için baba evine getirildi. Bu sırada yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit Arslan'ın amcası Ramazan Arslan da yakınlarına "O ölmedi, yaşıyor" diye yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Bir yakını ise "Katiller kahrolsun. Biz dim dik ayaktayız"diye teröre tepkisini gösterdi. Alınan hellalliğin ardından cenaze dualar eşliğinden dini ve askeri törenin yapılacağı Değirmenköy Camii'ne uğurlandı. Şehit Arslan'ın yakınları tabuta sarılıp ağladı. Bu sırada şehit Arslan'ın eniştesi Arif Karpuz, ağlayan yakınlarına "Ağlamayın. PKK'lıları güldürmeyin."diye uyarıda bulundu. Daha sonra şehit Arslan'ın ağabeyi Serdar Arslan ve diğer yakınlarıda tabutun başına gelip, sarılarak veda etti. Şehit Arslan'ın cenazesi yapılan dini ve askeri törenin ardından mahalle mezarlığına gözyaşları içinde defnedildi. Törene asker ve protokol üyelerinin yanı sıra yaklaşık 13 bin kişi katıldı.

ANNESİ, 10 YIL ÖNCE ÖLMÜŞ

Şehit Arslan'ın, annesi Dursun Arslan'ın ise 2 Şubat 2006 tarihinde kanserden öldüğü öğrenildi. Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Elektronik Bölümü'nden mezun olan Arslan'ın, vatani görevini tamamladıktan sonra kendi bölümünde iş bulamadığı için 2.5 yıl önce uzman çavuşluğu tercih ettiği ve Diyarbakır'ın da ilk görev yeri olduğu öğrenildi. Şehit Arslan'ın en son geçen yıl 22 Kasım günü bir akrabasının düğünü nedeniyle memleketine geldiği belirtildi.

ÇOCUKLUK HAYALİ ASKER OLMAKMIŞ

Şehit Arslan'ın dayası İsmail Tepe, yeğeni Nebi Arslan'ın, asker olmayı çocuk yaştan itibaren çok istediğini belirterek, "Şehit olduğunu dün gelen telefonla öğrendi. Kendisi asker olmayı çok istiyordu. Babası, "askerliğini yap gel, istediğin işe yerleştireyim" demişti. Ama o, "baba ben uzmanlığa yazılacağım. Kazanırsam hiç önüme geçmeyin. Seve seve gideceğim." demişti. "diye konuştu.

Şehit Arslan'ın, amcası Ramazan Arslan da, yeğeni Nebi Arslan'ın daha önce astsubaylık sınavına girdiğini kazanamayıncada uzman çavuş olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Nebi daha önce Balıkesir'de astsubaylık için sınava girmişti. Konuşmasında küçük sorun vardı, o nedenle mülakattı kazanamadı. Kazanamadığı için çok üzülmüştü. Çünkü çocukluk hayaliydi asker olmak. Daha sonra vatani görevini yapıp geldi. Ardından uzman çavuşluk sınavına girdi ve kazandı. Çok iyi ve melek gibi bir insandı. Dedesini ismi verilmişti. En son bir hafta önce cep telefonla aramıştım, ama cevap vermemişti. Daha sonra o, yengesini aramış ve yorgun olduğu için uyuduğunu ve telefonun sesini duymadığını söylemiş. Askerliği çok severdi ve köye geldiğinde de ava çıkardı. Çok işi nişancıydı. Güzel atış yapardı. Vatan sağolsun."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Serdar Arslan Diyarbakır 3-sayfa Akşehir 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title