Haberler

Amcayı ilk başta ölümüne savunan avukat çark etti

Güncelleme:
Abone Ol

Narin Güran cinayetinde tutuklanan amca Salim Güran'ın avukatı Seda Toğrul davadan çekildi. Toğrul, "Bir anne olarak davanın takipçisi olacağım" dedi. Avukat Toğrul daha önce Salim Güran'ın tutuklanması için somut delil olmadığını iddia etmişti.

Bağlar'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni buluna Narin Güran'ın tutuklu amcası Salim Güran'ın avukatı Seda Toğrul, davadan çekildiğini duyurdu. Avukatın davayla ilgili sözleri dikkat çekti.

Amcayı ilk başta ölümüne savunan avukat, çark etti

İTİRAFÇI TUTUKLANDI

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran soruşturmasında tutuklu sayısı arttı. Küçük kızın cansız bedenini Eğertutmaz Deresi'ne gömdüğünü itiraf eden, bunun karşılığında tutuklu amca Salim Güran'ın 200 bin TL para teklif ettiğini söyleyen Nevzat Bahtiyar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nevzat Bahtiyar (48), jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı 1. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde 'Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Amcayı ilk başta ölümüne savunan avukat, çark etti

GÖZALTINDA OLMAYAN TEK AMCA: ONU TOPRAK BİLE KABUL ETMEYECEK

Tüm Türkiye Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından yürütülen soruşturmayı takip ederken minik Narin'in gözaltında olmayan tek amcası Erhan Güran konuştu. Bu akşam tutuklanan şüpheli itirafçı Nevzat Bahtiyar ile arasında geçen konuşmayı anlatan amca dikkat çeken ifadeler kullandı. Erhan Güran, "Ben dışarıda kalan tek amcayım. 8 amca gözaltında, içerde oğlum ve yeğenlerim de var. Onlar için daha karakol kapısına gitmedim. Devletimiz ortaya çıkardığı zaman kim olursa olsun, gözümün nuru olsun bu cezayı çekecek. Onu toprak bile kabul etmeyecek. Yapan susmuş işte kaç gün sonra ortaya çıktı. Ben köylüyü konuşturamam veya susturamam benim böyle bir gücüm yok, yetkim yok. Nevzat aramalara bizimle birlikte katıldı. Camide otururken geldi yanımıza oturdu, 'Jandarma beni sorguya aldı, Salim'den şüpheleniyor musun diye sormuşlar, ben şüphelenmiyorum, Salim böyle bir şey yapamaz. Salim böyle bir insan değil.' demiş. Böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı? Bir hareket bozukluğu olmaz mı, bu kadar sakin mi durulur?" şeklinde konuştu.

Amcayı ilk başta ölümüne savunan avukat, çark etti

SALİM GÜRAN'IN AVUKATI DAVADAN ÇEKİLDİ

Narin Güran'ın tutuklu bulunan amcası Salim Güran'ın avukatı Seda Toğrul, davadan çekildiğini duyurdu. Toğrul yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür. Şüpheli Salim Güran'ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu 5 Eylül 2024 tarihinde Narin'in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken Anayasa'nın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafilik görevi üstlenmiş isek de; dosyada gelinen aşamada diğer sanık ve gizli tanık beyanları, Narin'in ölü olarak bulunması, dosyaya dahil edilen Adli Tıp raporlarını göz önünde bulundurarak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım.

Amcayı ilk başta ölümüne savunan avukat çark etti

"BİR VATANDAŞ VE ANNE OLARAK TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

Güzel kızımız Narin'in bu yaşadıklarının derin hüznü ve acısını bir anne olarak doğrudan içimde hissediyorum, dosyanın bundan sonraki sanık müdafi olarak değil, bir anne olarak, bir vatandaş olarak yakından takipçisi olacağımı, adil bir yargılamanın gerçekleştirilmesi, tüm sorumluluların yargılanması temennisi içinde olacağımı tüm kamuoyu ve basınla paylaşırım.

Amcayı ilk başta ölümüne savunan avukat çark etti

DAHA ÖNCE 'SOMUT DELİL YOK' DEMİŞTİ

Diyarbakır'da kayıp Narin Güran'ın olayına ilişkin tutuklanan amca Salim Güran'ın avukatı Seda Toğrul, daha önce yaptığı açıklamada, "Müvekkilim Salim Güran'ın tutuklanmasına dayanak delik basına da yansıdığı kadarı ile araçtaki DNA örneği ile WhatsApp yazışmalarını silmesi gerekçe gösterilmiştir. Bu tutuklanma için yeterli somut delil değildir. Yeğenin amcasının arabasına binmesi olağan bir durumdur" demişti.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

3-sayfa Hukuk Hukuk 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (20)

Sedat Onat:

Vicdan sahibi hiçbir avukat bu davayı almaz

Yanıtla3389
FA null:

avukat para için herşeyi yapar

Yanıtla34208
Hakan Kara:

hayır asla yapmamalı ortada dlil kesinleşmiş belge şahitler var ise hiç bir suçlu savunalamaz hele hele bir cinayeti yaptığı artık kesinleşen kişiyi kimse savunamaz

00
Şaban Çağlar:

Kazanmayacsğı ve parasını da kimsenin ödemeyeceğini anladığı ve çekildiğini tahmin ediyorum . Çok geç kaldın hanfendi. Anneliğin şimdimi aklına geldi

Yanıtla24215
Cengiz:

Ülkenin çürümüşlüğünün kokuşmusluğunun en trajik durumu

Yanıtla38104
ekrem celebi :

En cokta avrupada ve asyada bu durumlar var turkiyede cok nadir oldugu icin halk tepkili..hemen ulke demeyin

00
Emre Büyükay:

Avukat hayatının kumarını oynayacaktı. Eğer kazansaydı davayı bütün suçlular kapısında bekleyecek, kimsenin pazarlık hakkı bulunmayacaktı. Davaya ticari bakmış anlaşılan. İnsanlığı değil, dava sonrası yiyeceği linçten korkmuş olmalı.

Yanıtla9116
Selim Güler:

Cengiz ülkemizle ne alaka? Bu gibi olaylar dünyanin herinde oluyor.Insan insan olmadigi müddetce bu gibi olaylara yelteniyor.Burada Türkiyemizi hic kötülemeye gerek yok

Yanıtla4870
faruk merttürk:

Belki de avukat bir örgüt tarafından tehdit edilmiştir. Belki de amcaya komplo kuruluyor.

Yanıtla6210
şahabettin Ayyıldız:

Çekilmesi gayet normal çünkü olayın savunulacak tarafı yok onlarca şahit var Allah insanları amelleri ile başbaşa bırakır mahşerde hesabını sorar ama bu işi çığırindan çıkardılar Allah ın gazabından onu hem bu dünyada hem ahirette kim kurtarabilirki

Yanıtla458
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title