Haberler

Bakan Tunç'a açık açık soruldu: Dilruba neden tutuklandı?

Güncelleme:
Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Y. ile ilgili gelen soruya, "Tutuklama bir istisnadır bir tedbirdir. Tutuklama sebepleri vardır. Katalog suçlar vardır. Her olayda hemen tutuklama olmuyor. Bazı olaylarda da neden tutuklama olmadı diye tepki oluyor. Tutuklamaya karar veren hakim." yanıtını verdi.

Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Y. ile ilgili konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Tutuklama bir istisnadır bir tedbirdir. Tutuklama sebepleri vardır. Katalog suçlar vardır. Her olayda hemen tutuklama olmuyor. Bazı olaylarda da neden tutuklama olmadı diye tepki oluyor. Tutuklamaya karar veren hakim." dedi.

BAKAN TUNÇ'TAN DİLRUBA Y. AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Y.'nin neden tutuklandığı sorusuna yanıt verdi.

Bakan Tunç: Dilruba'nın tutuklanması istisna, bir tedbirdirAdalet Bakanı Yılmaz Tunç

"TUTUKLAMA BİR İSTİSNADIR, TEDBİRDİR"

Bakan Tunç, "Tutuklama bir istisnadır bir tedbirdir. Tutuklama sebepleri vardır. Katalog suçlar vardır. Her olayda hemen tutuklama olmuyor. Bazı olaylarda da neden tutuklama olmadı diye tepki oluyor. Tutuklamaya karar veren hakim." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Geçen günlerde bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla yargılanan Dilruba Y.'nin tutukluluğuna dün itiraz edilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Turan Yiğittekin - 3.Sayfa

Yılmaz Tunç Yılmaz Tunç Politika 3-sayfa Hakim Hukuk Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

Mehmet ŞaFaK:

hak ettigi için

Yanıtla9531
NediyonDegisik:

Dislerimi sikarak sinirimi masaya vura vura almaya calisiyorum. cunku boyle bir cevap Turk halki ile alay etmektir. hakim karar veriyorsa ozaman neden sikayet ettiniz. bir kac kisiyi tutuklarsak kimse sesini cikarmaz korkudan. Umarim Turk halki uyanir. Umarim Turkiyeye adaletli bir insan gelir tek diyecegim bu.

Yanıtla2888
Ismail Aybey:

hakime emri veren kim ???

Yanıtla2392
Vatandaşın biri:

Tamam o zaman bir soru sormak istiyorum Kızılay başkanının adam öldürmekle yargılanan kızına neden yurt dışına çıkış tedbiri konulmadı? Bu da halkı yeterince tahrik etmedi mi size karşı ve adaletsizliğe karşı?

Yanıtla594
Yorumcu Davut :

ülkenin yarısına hakaret etti heralde tutuklanacak. ben şahsen şikayetçiyim kendisinden.

Yanıtla6820
Fatma Olğun:

Hak eden hak ettiğini yaşar Seçilmiş Türkiyenin Cumhur başkanına hiç kimse hakaret edemez.Hangi partiden olursa olsun saygı duymak gerekir Beğenmiyorsan oyunu kullanamazsın ve halkı tahrik edecek sözler sarf etmek bencede suçolmalı

Yanıtla4819
Erdinç YAVUZ:

Zaten suç. Bu konuda adli işlem başladı. Mesele tutuklanması. Belki yargılama sonucunda beraat edecek. Belki HAGB verilecek, belki para cezası alacak ama şuan tutuklandığı için bu belki dediklerim gerçeklesirse hürriyeti haksız yere tahdit edilmiş olacak. Yani kimse hakaret etsin yanına kar kalsin demiyor. Hükme kadar tutuklanmasin diyor.

00
sade vatandaş:

şahsen ben o bayanın görüşlerini açıklamasından kin nefret tahrik ve düşmanlık duymuyorum bir görüştür ama bu görüşlerden çekinip ilk dört maddeyi değiştirirseniz kebap dünya size güzel olur ondan sonra içeri sığarlarmı bilmem dışarıda göçmenlerden başka pek de fazla kimse kalmaz

Yanıtla1243
Serap Akyildiz:

adamına göre muamele tamamen paran varsa bisey olmaz sıradan vatandaş isen hemen iceri

Yanıtla219
Ismail Karadoğan:

Türkiyede adalete olan güven kalmadı. Adalet haklıya göre değil; parası olana yada siyasî gücü arkasına alan güce göre karar veriyor. Hali ile buda ekonomiyi olumsuz etkiliyor ülkemize yabancılar yatırım yapmaktan imtina eder hale geldi ne yazık ki...

Yanıtla310
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title