Haberler

Bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti! Her şey serumdan sonra oldu

Güncelleme:
Abone Ol

Bursa'da 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu'nun yanlış serum sebebiyle hayatını kaybettiği öne sürüldü. Acılı aile sorumlular hakkında şikayette bulunurken Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsinin ön raporu çıktı. Raporda, kalbin altı ve sol yanında, göğüsün orta kısmında, akciğer sağında ve solunda, kalp duvarında kanlı sıvının biriktiği ve boynun yan kısmında kanamalar olduğu ifade edildi.

Bursa'da bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu, ailesinin iddiasına göre yanlış serum sebebiyle hayatını kaybetti.

Olay, 19 Mayıs Pazar günü meydana geldi. Türkoğlu ailesinin 4 çocuğundan biri olan Yüsra Türkoğlu (7) bahar nezlesi olduğu için saat 20.00 sıralarında baba Cemil Türkoğlu ve anne Azime Buse Türkoğlu tarafından Bursa Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedavi altına alınan 7 yaşındaki Yüsra'ya Türkoğlu ailesinin iddiasına göre yanlış serum takıldı. Minik Yüsra, serum takıldıktan yarım saat sonra fenalaşmaya başladı. Daha sonra gelen başka bir doktor, aileye bir şeylerin ters gittiğini bildirdi.

GÖZLERİ ŞİŞMEYE, KALBİ HIZLANMAYA BAŞLADI

Türkoğlu ailesinin iddiasına göre 7 yaşındaki Yüsra, 10 saat boyunca aynı sedyede bekletildi ve gözleri şişmeye, karnı ağrımaya, tansiyonu düşmeye, kalbi hızlanmaya başladı. Sabah mesainin başlamasıyla gelen kardiyoloji doktoru çocuğun durumunun kritik olduğunu söyledi. Daha sonra yoğun bakıma kaldırılan Yüsra'nın sürekli kalbinin durduğu ve bu nedenle entübe edildiği doktor tarafından aileye bildirildi.

Türkoğlu ailesi Yüsra'nın öldüğü haberini alınca yıkılarak sinir krizi geçirdi.

Bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti! Her şey serumdan sonra oldu

ÖN OTOPSİ RAPORU ÇIKTI

Yanlış serum yüzünden hayatını kaybeden 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu'nun Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsisinin ön raporu çıktı. Çıkan raporda, kalbin altı ve sol yanında, göğüsün orta kısmında, akciğer sağında ve solunda, kalp duvarında kanlı sıvının biriktiğini ve boyunun yan kısmında kanama olduğu tespit edildi.

Bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti! Her şey serumdan sonra oldu

"MÜDAHALEYİ YAPAN HEKİMLER GÖREVLERİNE DEVAM EDİYOR"

Olayın üstünden 3 ay geçmesine rağmen henüz soruşturma izni çıkmadığını belirten Avukat Erkan Behçet Arıkan, "Yüsra Türkoğlu ebeveynleriyle beraber 19 Mayıs 2024 tarihinde soğuk algınlığı şikayetiyle Bursa Şehir Hastanesi'ne müracaat etti. Hastaneye yürüyerek gelen Yüsra, hastanenin hatalı tıbbi müdahaleleri sonucunda olduğunu tahmin ettiğimiz bir müdahaleyle vefat etti. Vefatından sonra Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İlgili bakanlık birimine müdahaleyi yapan hekimler ve pediatri kliniğindeki sorumlu kişiler hakkında soruşturma izni verilmesi için yazı yazıldı ve Adli Tıp Kurumu raporu talep edildi. Tıbbi olarak uygulanan müdahalelerin vefata sebebiyet verdiği konusundaki temel kanı bir kalp rahatsızlığıydı. Ancak Adli Tıp Kurumu, ön raporunda rahatsızlığın bir kalp rahatsızlığı sonucu olmadığını, Yüsra'nın kardiyolojik olarak herhangi bir kalp rahatsızlığı olmadığı konusunda ön rapor alındı ve dosya tam tetkikler için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na tevdi edilmiştir. Bu süre zarfında Sağlık Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep edildi ancak olayın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen henüz bir soruşturma izin talebi çıkmadı. Bu soruşturma izni dosyanın ilerlemesi ve yargılama sürecinin selameti açısından son derece önemli olup bakanlık birimlerinin olarak konu hakkında hassasiyetle hareket etmesini rica ediyoruz. Müdahaleyi yapan hekimler hala Bursa Şehir Hastanesi'nde görevlerine devam etmekte. Hali hazırda hastane çocuklara müdahale etmekte tedavilerini sürdürmektedir. Bu durum toplum sağlığı açısından büyük risk taşıyor. Toplum sağlığı açısından ve savcılık dosyasını ilerleyişi açısından sürecin ilgili bakanlık birimleri tarafından hassasiyetle incelenmesini ve bir an önce soruşturma izinlerinin verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti! Her şey serumdan sonra oldu

"RAPOR BİZİM İDDİA ETİĞİMİZ DOĞRULUĞU KANITLADI"

Baba Cemil Türkoğlu ise "İlk günden itibaren iddia ettiğimiz gibi bizim çocuğumuz tamamen hastanede bir doktorun hatası sonucu öldü. Bu süreçte doktoru kurtarmak, hatasını örtmek için çocuğumuz cinayete kurban gitti. Üzerinden 3 ay geçmesine rağmen baskı altına alınarak olaydan vazgeçmemizi olayın arkasını bırakmamızı istediler. Adli tıp raporumuz çıktı. Adli tıp raporu bizim ilk günden beri iddia ettiğimiz doğruluğu kanıtlandı" şeklinde konuştu.

Bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti! Her şey serumdan sonra oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Adli Tıp Kurumu Acil Durum Soruşturma Hastane 3-sayfa Sağlık Güncel Otopsi Çocuk bursa Hukuk Acil Durum Soruşturma Hukuk 3.Sayfa Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

Kara Maske:

Mekanı cennet olsun. Sorumsuzluk bir insanın canına mal oldu. Hastaneler sıkı denetlenmeli bir çok devlet hastanesi bu durumda

Yanıtla10148
Doğrucu Mahmut:

Yaygın anjioödem gelişmiş.Serum içindeki iğneler allerji geliştirmiş.Özellikle vitaminler çok allerjendir.Bunu ne doktor tahmin edebilir ne de başkası .Allah rahmet eylesin.Gripte serumun yeri yoktur ama milletçe iğne-vitaminli serum hastası olmuşuz.Her ilacın farklı yan etkileri vardır

Yanıtla256
Ay kural:

Türk doktorları pandemi bahane ederek sonrası iyice umursamaz oldular. Hastaneler Allah emanet oldu..

Yanıtla1443
Zeki Anti:

Hekim yok bu ülkede sadece bolca müşterisi olan devlete kapak atmış bunu da beğenmeyen, akşam olsa da bir an önce eve gitsek düşüncesinde bir sürü devlet memuru var. Buradaki şartları beğenmeyip yurt dışına gidenler de var onlar da orada çok mutlu havası çiziyorlar ama buraya dönmek isteseler de gurur yapıp dönemiyorlar. Aslında gidenler için de bir daha devlette çalışamayacak şekilde düzenleme yapılması şart.

Yanıtla1931
Ferhat Uras:

Doktorlar kendilerini dokunulmaz görünüyor. Meslek kusurundan kaynaklı soruşturmalar soruşturma iznine tabi kılındı. İnsan hayatı iyice ucuzladı. Canımızı, bedenimizi teslim ettiğimiz sağlıkçılar sıkı denetlenmeli.

Yanıtla1436
the doctor:

Ben şimdi haberi baştan sona okudum. Yavrumuza başsağlığı diliyorum. Yalnız akciğerde, kalpte ve boynun iki kısmında kanamadan bahsediyor. Serum değil başka bir problem var görünüyor, bu olayı nasıl seruma bağladınız. Otopside de seruma bağlı, bu yönde bir bulgu yok. Zaten nedeni de şu an anlaşılmamış, inceleniyormus. Sonuç çıktıktan sonra haberi yapsanız daha iyi olmaz mı? Sonuclanmamis bir olaya hüküm vermişsiniz. Herseyden önce bir baba olarak, ailemize de çok sabırlar diliyorum.

Yanıtla222
Tandogan Dogan:

boyle turkiye olmaz olsun cocuga cok yazik olmus

Yanıtla13
Murat Kuş:

Çocuğun fotoğrafta gözleri belli sıkıntılı durumu

Yanıtla02
CENGİZ HAN:

Hastalık durumunda kullanılan serumlar, at kanı kullanılarak yapılır. Aile o gün et yemiştir ve et de, at eti içeriyordur. Vucüt hemen antikor üretmeye başlamış olmalı ve bunu anlayamadıkları için müdahalede geç kalındığından, doğal olarak sonuç ölüm oldu.

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title