Haberler

Çin'de Cengiz Han'ın Portresini Çiğneyen Gence 1 Yıl Hapis Cezası Verildi

Güncelleme:
Abone Ol

Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde Moğol Hükümdarı Cengiz Han'ın portresini ayaklarıyla çiğneyen şahıs, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde Moğol Hükümdarı Cengiz Han'ın portresini ayaklarıyla çiğneyerek etnik nefreti teşvik etmekten suçlu bulunan bir kişi, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

KENDİ ÇEKİP YAYINLADI

Mahkeme, soyadı Lou olarak tespit edilen adamın Mayıs ayında kendisini Cengiz Han'ın portresini ayaklarıyla çiğnerken videoya çektiğinin tespit edildiğini bildirdi. Mahkeme, 19 yaşındaki şahsın çektiği videoyu sosyal paylaşım platformlarında yayınlayarak halkın huzursuz olmasına neden olduğunu belirtti. Halkın tepkisini çeken video olayın akabinde yayından kaldırılmıştı.

MOĞOLLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR FİGÜR

Moğol Hükümdarı Cengiz Han, 12. yüzyılın sonlarından itibaren Doğu'ya ve Batı'ya birçok sefer düzenlemiş, dünyanın en büyük imparatorluklarından birini kurmuştu. Cengiz Han, Moğollar arasında saygın bir figür olmaya devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Çin Halk Cumhuriyeti Moğolistan Cengiz Han 3.Sayfa Komik - İlginç Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (24)

müthiş biridir:

cengiz han dünyanın gelmiş geçmiş en büyük hükümdarıdır. adamın prensibi basitti. eğer teslim olursanız sadece askerleri öldürüp kalanlara ve evlerine dokunmuyordu. eğer direnirseniz çoluk çocuk dinlemeden alınan yerdeki herkesi öldürüyordu. öldürdüklerini kazanda kaynatıp yağlarından lamba yağı ya da yanıcı katran yapıyordu. torunu hülagü han bir günde 100 bin müslümanı sırf halife arap ona allah seni cezalandıracka dedi diye öldürdü. halifeye kadın kıyafeti giydirdi ve öldürdü.

Yanıtla1210
ahh:

yalanını seveyim senin be bide bilip konuşsanız ah

38
ne yalanı:

Hülagü han''I okuyun, müslümanlara israilden bile büyük şamar vuran adamdır. arapların türkleri talkanda katlederek zorla müslüman yapmasının intikamını aldı işte. okuyun okuyun okuyun. Hülagü cengiz''in torunlarındandır. Bir başka torunu da Kubilay handır. Çin''i ele geçirdi. Bir başka torunu (kuzen torunu) Timur''dur. Osmanlıyı sırf Yıldırım beyazıt ona mektupta büyüklendi diye şeref meselesi için işgal edip, padişahı kapıp geri çekildi. okuyun cahiller okuyun

45
Hadi be:

Bir günde hemde vay be

33
Turk:

En iyi cinli olu cinlidir

Yanıtla193
Adınızı Yazın:

Cezasi azolmus am a idareeder

Yanıtla98
TÜRKALİ:

BİZİM ÜLKEMİZDE BIÇAĞI BALTAYI SİLAHI ELE GEÇİREN ATATÜRK ÜSTÜNE SALDIRIYOR SEVMEK ZORUNDA DEYİLSİN AMA SAYĞISIZLIKTA YAPMAK ZORUNDA DEYİLSİN

Yanıtla49
Batuhan:

Değilsin

00
qwe:

ulan zorla bi adamı şu bu millette bu şu milletten yapmaya calısıyorsunuz adamlar öleli yıllar oluyor türk olsa ne moğol olsa ne sana ne faydası var onlar simdi kabirde ne yapıyorlar asıl onları düsünmek lazım

Yanıtla63
Batuhan:

Tarih bilimine saygı seviyesi;

00
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title