Haberler

Cuma namazında Atatürk için skandal ifadeler: Kafirin ruhuna Fatiha okunmaz

Güncelleme:
Abone Ol

Gaziantep'te cuma hutbesi sırasında imama müdahale edip Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ruhuna Fatiha okunmasını isteyen bir vatandaşın sözleri kısa süreli gerginliğe neden oldu. Vatandaşın bu talebine tepki gösteren başka bir kişi "Kafirin ruhuna Fatiha okunmaz" şeklinde skandal bir ifade kullandı. Bu sözler üzerine camide tansiyon yükseldi.

30 Ağustos 1922, Türk ordusunun Yunan işgaline karşı başlattığı Büyük Taarruz'un kesin zaferle sonuçlandığı tarih olarak bilinir. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos'ta Dumlupınar Meydan Muharebesi ile zaferle taçlandı.

DİYANET'İN HAMLESİ TOPLUMU GERDİ

Kurtuluş Savaşı'nın son aşamasını temsil eden ve Türkiye'nin bağımsızlığını kazanmasında kritik bir dönüm noktası olan bu tarihi zaferin 102. yıl dönümü tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Ancak bu yıl da Diyanet'in 30 Ağustos hutbesinde bu zaferin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ün adını geçirmemesi bir süredir gündemi meşgul eden tartışmanın fitilini yeniden ateşledi. Öyle ki bu tartışmalar camilerin içlerine kadar taştı.

CAMİDE "FATİHA" GERGİNLİĞİ

Bunun son örneğini Gaziantep'te gördük. Cuma hutbesi sırasında bir vatandaş, imama müdahale edip Mustafa Kemal Atatürk'ün ruhuna Fatiha okunmasını istedi. Bu talep üzerine camide kısa süreli gerginlik oldu. O esnada Atatürk için Fatiha okunmasını isteyen vatandaşa tepki gösteren başka bir kişi, "Kafirin ruhuna Fatiha okunmaz" diyerek skandal bir ifadeye imza attı. O anlara ilişkin görüntüler başka bir vatandaş tarafından saniye saniye kayda alındı.

Kaynak: Haberler.com / Olgun Kızıltepe - 3.Sayfa

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Gaziantep Gaziantep Tansiyon 3-sayfa Türkiye Güncel Sözler Yaşam Dini Dini 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (133)

Doğrucu:

Camiler pislik yuvasıdır camilerin sadece tuvaleti kullanılır gerisi sağlığa zararlıdır

Yanıtla1K384
Arslaner:

Mefta olursan cenazeni tuvaletten kaldirirlar.

31314
Volkan Çolak:

katılıyorum.

16743
Mehmet Bilge:

O senin kafanın içidir…

19176
BOZKURTLAR ÖLMEZ:

Doğrucu:PeVVezeNK OE.

25169
Serdar Bla:

O senin sıfatın için geçerli

18171
Mahmut YAŞAR:

bir gün ecek kapını çalıp ruhunu teslim ederken camiler oisliktir diyebilecekmisin yoksa yalvarıp af mı dileyeceksin. Allah ım yinede sana hidayet versin doğru yolda olanlara eş etsin En kısa sürede elini aç Allah a yalvar.

18168
ekrem celebi :

senın evınden temızdır

16141
Orhan Tekin:

Klavyeden yazmak kolay oluyor

1291
Adil Ece:

kes sesini

1385
Tüm 133 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title