Haberler

Yürek yakan acı! Akıntıya kapılan baba boğuldu, oğlu kurtarıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Hatay'da serinlemek için denize giren baba ile oğlu rip akıntısına kapıldı. Sürüklenen baba hayatını kaybederken, oğlu ise son anda kurtuldu.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde baba ile oğlu serinlemek için denize girdi. Rip akıntısına kapılan baba boğularak hayatını kaybederken oğlu son anda kurtarıldı.

İKİSİ DE ÇIKARILDI

Edinilen bilgiye göre, olay; ilçeye bağlı Dörttaş mevkiinde meydana geldi. Serinlemek için denize giren Hakan Mercimek (37) ile oğlu Y. C. Mercimek (12) bir süre sonra Rip akıntısına kapılarak sürüklenmeye başladı. Dalgalar arasında 2 kişinin zor anlar yaşadığını gören sahildeki vatandaşlar şahıslara yardım etmek için seferber oldular. Sağlık ve polis ekiplerinden de yardım isteyen vatandaşlar boğulma tehlikesi geçiren baba ile oğlunu dalgalar arasından kurtardılar.

BABA HAYATINI KAYBETTİ

Kıyıya çıkartılan baba ve oğlunu suni teneffüs ve kalp masajı yapılmasının ardın sağlık ekipleri tarafından ambulans ile Dörtyol Devlet Hastanesine sevk edildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen baba Hakan Mercimek hayata döndürülemezken, 12 yaşındaki oğlu tedavi altına alındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Dalgalar Dörtyol Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (5)

Bu ne:

Akinti dibe cekmez, aciga dogru ceker. Bogulmalarda genellikle panik yapip kiyiya dogru yüzmeye calisirken gerceklesir. Panik yapmadan akintinin gecmesini veya gücünün azalmasini beklemek, yani akintinin bizi cekmesine izin vermek, sonra yanlara dogru yüzmek gerekir. Son günlerde bu tür ölüm haberleri cogaldigi icin paylasmak istedim. Böyle yazmasi kolay elbette, basa gelince panikliyordur insan muhtemelen, ama bu bilgiyi paylasmakta fayda var. Allah rahmet eylesin.

Yanıtla016
Mahsun Korkmaz:

Neden sahil güvenlik yok neden önlemler alınmıyor boş yere binlerce bekçiye para verip boş boş sokaklarda geziyor lar gece gündüz vardiyalı sahil güvenlik çalışanları belediye den tahsil edilse olmaz mı yani ben canlı gördüm olayı bir kurtarıcı olsa o baba şimdi hayatta ydi belki de

Yanıtla19
HAYIRLIBAYRAMLAR:

Öncelikle Allah rahmet eylesin aileye yakınlara sabır başsağlığı diliyorum. Çok dikkat ediniz başta İskenderun Arsus olmak üzere deniz sinsice çekiyor fakında olmadan kıyıdan uzaklaşıyorsunuz. Önemli tehlike dip akıntısı denizin çekmesi bundan kaynaklanıyor benzer durum ana yatağı akarsu olan göllerimiz içinde geçerli aman dikkat ediniz.

Yanıtla08
Gecelerin yargıcı:

Başıma geldi düz yüzdüğümde geri gittiğimi fark edince çapraz gidip atlatmıştım şimdi bunun rip akıntısı olduğunu öğrendim panik yapmamak lazım. Ölen abimizin mekanı cennet olsun

Yanıtla00
ARTVİNLİ:

Ülkemizin 3 tarafı denizle çevrili ama halkımızın yarısı yüzme bilmiyor veya öğrenme hevesi yok rip akıntısı diye bahane olamaz bir çocuk 6-7 yaşına geldimi suda yüzmeyi öğreteceksin

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title