Haberler

Uyuşturucu Kuryeliği Yapan Polis: Faranjit Olduğum İçin Kokuyu Almadım!

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır Valiliği binasında koruma polisi olarak görev yapan bir kişinin aracında 34 kilo esrar bulundu. Yakalanan polis "Uyuşturucunun kokusunu bilirim. Faranjit olduğum için kokuyu almadım" diyerek komik bir açıklama yaptı.

Diyarbakır Emniyeti Narkotik Şubesi ekiplerinin teknik ve fiziki takibinin ardından 24 Aralık 2016'da düzenlenen operasyonda, valilik binasında koruma polisi olan Aydın A.'nın kullandığı otomobil durduruldu. Polis kimliğini gösteren Aydın A.'nın aracında 34 kilo esrar bulundu. Aydın A. ile uyuşturucuyu taşıdıkları ve sakladıkları gerekçesiyle Salih B., Cengiz N. ile kızı Berivan E. hakkında 22.5'ar yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

"FARANJİT OLDUĞUM İÇİN KOKUYU ALAMADIM"

Gazete Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Aydın A., 250 bin TL dolandırıldığını ve borcunu ödemek için Salih B.'nin kaçak sigara taşıma teklifini kabul ettiğini öne sürdü. Yakalanmadan önce araç kiralayıp yol güzergâhını kontrol ettiğini anlatan Aydın A., şunları söyledi: "Otomobile sigaraları yüklediklerini ve Adana'ya gideceğimi söylediler. Bagajdaki poşetleri kontrol etmedim. Polis olarak uyuşturucunun kokusunu bilirim. Faranjit olduğum için o gün koku almadım. Ben sigara olduğunu biliyordum."

"POLİS UYUŞTURUCU OLDUĞUNU BİLİYORDU"

Sanıklardan Salih B. ise ilk savunmasının aksine "Ben de Aydın da uyuşturucu olduğunu biliyorduk. Malları Suriçi'nde Fırat B.'den aldık. Bu şahıs Adana'ya vardığımızda bir telefon numarası verecekti ve mal bu şahsa teslim edilecekti. Bu taşıma karşılığında Aydın'a 10 bin TL verecektik" ifadesini kullandı.

"BABAMIN GETİRDİĞİ EŞYALARIN KOKTUĞUNU FARK ETTİM"

Babasının uyuşturucuyu evinde sakladığı Berivan E. de "Eve gittiğimde babamın getirdiği eşyaların koktuğunu fark ettim. Sorduğumda torbalarda tütün olduğunu söyledi. Uyuşturucu olduğunu bilseydim kabul etmezdim" diye konuştu.

HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDILAR

Mahkeme heyeti, oy birliğiyle tutuklu sanıklar polis memuru Aydın A.'ya 15 yıl, Cengiz N.'ye 13 yıl 9 ay, Salih B.'ye ise 14 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Tutuksuz sanık Berivan E. ise 4 yıl 2 ay hapse çarptırıldı.

Kaynak: Haberler.com / 3. Sayfa

Diyarbakır Veysi İpek Habertürk Aydın 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

pompacı:

cinayetmi la. . . bi torba ota 15 yıl ceza ne olm. . . ekonomik suça eko ceza olmalı. . sanki piyasa iyi keyften oluyo bu işler. . ayruca ot sağlık riski çok düşük mal. . . kaçak alkol, bonzai, eroin kadar riskli değil. . . yanü liberal özgür olmalu. . . hollandaya mu gidek beya. . . bi derdimiz bu yanü. . .

Yanıtla87
Mal Pompaci:

Senin ailenden biri bu illete bulasirsa bakalim o zaman saticilar hakinda ne dusuneceksin. Idam diye diye bagirarak faranjit olursun.

29
Fako:

Senin gibi polisin...

Yanıtla08
sertaç bozkurt:

yakalıyan polislerden allah razı olsun bide polis kimliğini göstermiş artisya arkadaş yakalanmıycağını zannediyordu poliste olsa hakim savcıda olsa arıycaksın bence milletvekilini bile arıycaksın normal vatandaşı arıyorsan onlarıda arıycaksın

Yanıtla06
Harbici...:

Şener Şen''in filminde ki aldatma sahnesi yalanına benzemiş. Yaz kızım 200 torba çimento :)

Yanıtla06
Cihadi ekber:

Milletin evlatlari cihad edecek aleme kafa tutacaklar uyusturucuyu nasil ele geciririz diye bu maymunlarda milletin evlatlarini zehirleyecekler haysiyet yoksunlari bizde piyasaya nerden yayiliyor diyoruz emniyetten buyuk torbaci mi var bak su polis devletine vay vay vay vay ne alemmis bu sene amma da polis yakalandi nerden baksan 1 ton cok yazik 3500 tl az geliyor 38000 tl verelim bari cumhurbaskani ile ayni maas kurtarir harami mahluklar asla izin vermeyecegiz bu alem lagv edilse bile yasak kalkar mustesna utanmaz arlanmazlar

Yanıtla51
Cemal:

Evet 34 kilo, 1000 kilo''ya çok yakın. . . :D Neredeyse 1 ton. :D Kafan mükemmel, hangi maddeyi kullanıyorsun?

03
Mert Türk:

Şu Torbacılıkla ilgili iddialarını ispatlasan iyi olur tüm emniyet teşkilatının gıybetini yaptın sevabın boldur inşallah Mahkemetül Kübra''da görüşürsün Tüm emniyetle.

02
poyraz:

türkiye şartlarına göre iyi maaş alıyorsunuz gözünüzmü doymuyor memur beyy. . . . .

Yanıtla11
sertaç bozkurt:

içerde yatınca akılları başlarına gelir kardeş

00
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title