Haberler

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul'da kullandığı araçla ölümlü kazaya sebep olan 17 yaşındaki T.C. ve birlikte firar ettiği annesi Eylem Tok, ABD'de yakalanarak tutulandı. Firari anne oğlu, 20 gün önce Boston'da imzaladıkları kira sözleşmesi ele vermiş. Eve yapılan baskın sırasında panikleyen genci annesi sakinleştirmiş.

Ünlü yazar Eylem Tok ve oğlu, 1 Mart'ta yaşanan ölümlü kazadan beri Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Uzun süredir aranan genç ve annesinin nasıl yakalandığı ortaya çıktı.

Eyüpsultan'daki trafik kazasında ölüme sebebiyet verdikten sonra ABD'ye kaçan 17 yaşındaki T.C. ile annesi Eylem Tok yakalandıkları Boston'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. TRT Haber'in ulaştığı detaylara göre; ikili ABD'de sürekli yer değiştiriyorlardı. 20 gün önce ABD'nin Boston eyaletindeki Jamaica isimli bölgede ev tuttular. Gayrimenkulu kiralarken de bir sözleşme imzaladılar.

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

EYLEM TOK GÖZALTI SIRASINDA TELEFON GÖRÜŞMELERİ YAPTI

Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı ve Türkiye'nin ABD Büyükelçiliği'ndeki Güvenlik Ateşeliği, firari anne ve oğulun yerlerini tespit etti. İlk etapta İnterpol yetkililerine, akabinde de Boston Polisine zanlıların bilgileri iletildi. ABD'nin doğu yakası zaman dilimine göre 14 Haziran 09.30'da Eylem Tok ve oğlu T.C.'nin yaşadıkları yere baskın düzenlendi. Herhangi bir direnç göstermeyen 2 isim gözaltına alındı. Panikleyen T.C.'yi annesi sakinleştirdi. Gözaltı esnasında Eylem Tok bazı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

EVDE 5000 DOLAR BULUNDU

Evde yapılan aramada bulunan 5000 dolar ise tutanağa geçirildi. Şüpheliler polis merkezine götürülürken ABD'li avukatlar da kısa sürede polis merkezine geldi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Acı hayatını kaybetmişti.

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp annesiyle önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti. Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti. Bir süredir aranan 2 isim, 14 Haziran'da Boston'da yakalanarak tutuklandı.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Eylem Tok Eylem Tok İstanbul Türkiye 3-sayfa Güncel Hukuk Hukuk 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (28)

duyarlı vatandaş:

Karı güzelmiş

Yanıtla193117
suskun çocuk null:

artık hapisaneye sigara ve temiz kıyafetler gonderirsin

9228
Aykut Kalanoğlu:

Duyarlı vatandaş çok duyarlıymışsın maşallah kasap et derdinde koyun can derdinde yorumu olmuş !

8104
Medeni Bingöl:

Yakalanmaları için iyi çalışılmış Ya Sinan Ateş cinayeti? Bu cinayet hiç bir zaman açıklığa ulaşmayacak

Yanıtla34130
Ufuk Yılmaz:

Emir bahçeliden geldi kolay açıklığa kavuşmaz

3092
VATANDAŞ:

Çok mu umrunuzda sanki Sinan ateş veya ailesi... Ülkede o kadar gariban faili meçhul var onları neden dilinize almıyorsunuz... İşte siz ve sizin gibiler başkalarının acısından nemalanmayı bir halt sanıyorsunuz

2141
XYZ:

Bunun adı kaza degil artik, yardim cagirmak, cagirmalarini da engellemek icin cep telefonlarinin kasdi olarak alinmasi, kasden öldürmeye tesebbüstür. Anası oglundan daha suclu. Bu vahşi kadını içerideki arkadaslara teslim etmek gerekiyor ki geregi yapilsin.

Yanıtla2131
Turhan Gönen:

Yakalandılar da ne oldu. Siz Amerikanın bu suçluları Türkiye'ye iade edeceğini mi sanıyorsunuz. Böyle bir şeye inanmıyorsunuz değil mi.

Yanıtla2255
Alper:

Zaten bence de burada değil, orada yargılansınlar. Amerika'da sırf çarpıp kaçmanın bile cezası 3. dereceden cinayettir. Bunlarda daha yardım çağrısını engellenmesi falan derken daha bir dünya suç var. Bir yıl çocuk ıslah evi sonra, gerçek cezaevine sevk edilir. Amerika da parlak oğlanlara iyi bakar diğer mahkumlar, onunla da bir ömür ilgilenirler.

110
Levent Şahin:

ilk başta teslim olsaydı belki bukadar medyatik olmayacaktı ve ailede belki şikayetçi olmayacaktı belkide ama şimdi durum daha kotu

Yanıtla047
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title