Haberler

Fatih Belediye Başkanı Turan: Vatandaşımızı parçalayan köpekleri savcılık izniyle topladık

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul Fatih'te zihinsel engelli Ayhan Özçelik'in sokak köpekleri tarafından parçalanarak öldürülmesinin yankıları sürerken, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Haberler.com'a açıklamalarda bulundu. Olayın sokakta gerçekleştiği iddialarının doğru olmadığını belirten Turan, "Bu olay özel bir mülkiyet arazisi içinde oldu. Bu yüzden savcılığın iznini bekleyip köpekleri topladık. 10 köpekten bahsediliyor ama içeride 3 köpek bulup topladık" dedi.

İstanbul'un Fatih ilçesinde zihinsel engelli bir vatandaşın sokak köpeklerinin saldırısında hayatını kaybetmesiyle ilgili Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan açıklamalarda bulundu. Haberler.com'a konuşan Turan, olayın sokakta gerçekleşmediğini belirtti. Turan, "Bu olay özel bir mülkiyet arazisi içinde oldu. Bu yüzden savcılığın iznini bekleyip köpekleri topladık. 10 köpekten bahsediliyor ama içeride 3 köpek bulup topladık." ifadelerini kullandı.

SOKAK KÖPEKLERİNİN SALDIRISINDA CAN VERDİ

Esenler'de ikamet eden zihinsel engeli Ayhan Özçelik (40), dün Silivrikapı Mahallesi'ndeki akrabalarının yanına gittiği sırada köpeklerin saldırısına uğrayan Özçelik, ağır yaralandı. Sabaha karşı olayın yaşandığı yere çöp toplamak için gelen temizlik işçileri, köpeklerin, yerde yatan bir kişinin başında havladıklarını görmeleri üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Özçelik, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Fatih Belediye Başkanı Turan: Vatandaşlarımızı parçalayan köpekleri savcılık izniyle topladık

FATİH BELEDİYE BAŞKANI'NDAN HABERLER.COM'A ÖZEL AÇIKLAMALAR

Trajik olayın yankıları sürerken, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Haberler.com'a özel açıklamalarda bulundu. Olayın sokakta değil özel bir mülkiyette gerçekleştiğini belirten Turan, bu nedenle köpeklerin savcılık izniyle toplandığını vurguladı.

Fatih Belediye Başkanı Turan: Vatandaşlarımızı parçalayan köpekleri savcılık izniyle topladıkFatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan

"OLAYIN ÖNCESİNİ VE SONRASINI BİLMİYORUZ"

Başkan Turan, şunları söyledi: "Özel bir arazide, İBB'nin Sivrikapı'daki buz pistinin yanında büyük bir özel mülkiyet var. Bu arazinin içinde sabaha karşı bir vatandaşımızın köpeklerin saldırısında yaralandığı bilgisi verildi. Vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Olayın öncesini ve sonrasını bilmiyoruz. Emniyet ve savcılık araştırıyor. Bu olay sabah saat 4 civarında olan bir hadise. Burası sur dibinde, Sivrikapı'da özel mülkiyete konu olan, büyük, etrafı çevrili bir arazi. Bazı haberlerde sanki olay bir caddede sokakta olmuş gibi gösteriliyor. Öyle değil. Bu olay özel bir mülkiyet arazisi içinde oldu. En son söylenen köpeklerin de burada vatandaşımıza saldırdığı. Ya yaralıyken ya da öncesinde veya sonrasında onu bilmiyorum.

Fatih Belediye Başkanı Turan: Vatandaşlarımızı parçalayan köpekleri savcılık izniyle topladık

"SAVCILIĞIN İZNİYLE KÖPEKLERİ TOPLAYABİLDİK"

Her halükarda üzücü bir hadise. Bunu tartışmıyoruz. Özel mülkiyet bir arazi. Özel bir şikayet olmadan köpek toplatılması söz konusu değil. Hatta bu olay olduğunda bile savcılığın iznini bekleyip köpekleri topladık. 10 köpekten bahsediliyor ama içeride 3 köpek bulup topladık.

Hadise şu. Şimdi yeni yasa çıkmadan önce bu olay oldu. İstanbul'da bir sokak köpeği sorunu var mı? Var tabii ki. Yasanın çıkış sebebi ne? Daha önceki yasa şöyleydi: Sokakta köpeği herhangi bir şikayetle aldığımızda köpekleri tekrar belli bir süre sonra aldığımız yere bırakmak zorundaydık. Fatih İstanbul'da 39 ilçe arasında en büyük hayvan barınağına sahip olan ilçe. Şu anda Fatih'teki hayvan barınağımızda 1350 tane köpeği misafir ediyoruz. Bu yeni yasa artık sokaktaki köpeklerin barınağa alınması, orada kısırlaştırılması, bir daha salınmamasını sağlıyor. Bundan sonra artık hayvan sadece sahiplenirse salınabilecek."

Kaynak: Haberler.com / Turan Yiğittekin - 3.Sayfa

Mehmet Ergün Turan Mehmet Ergün Turan Ayhan Özçelik Sokak Köpeği İstanbul 3-sayfa Güncel Fatih Fatih 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (8)

Ayaz hayat:

olayın gerçek yüzü adam kalp krizi geçirdi öldü sonradan oraya bir kemik parçası konulup hayvanları katliamı yapmak için senaryo ama Allah var gam yok

Yanıtla21917
Hikmet Bal:

belli ki hayel gücün bayağı iyi miş

00
Fırat Çiçek:

a partisi yerine c partisinden olsaydın 10 sefer tutuklanmıştın şimdiye.

Yanıtla42109
Beyhan Bakici:

Hemen de kivirirsin ne yaptin hayvanlar Icin barınak varmi

Yanıtla1956
Kadir Özer:

O kemikleri kim neden koydu kalp kırizi geçirn adamın yanına

Yanıtla264
Anty-Partizan:

Farm Of TC...Devlet Daha Topraginin Sinirlarini Bilip de STANDARDIZASYON Getirmemis Bugune Kadar..Uzerinde Kac Tane Canli Nerede, Nasil, Hangi Sartlarda Yasiyor, Kac Tane Insan, Kac Tane Hayvan Kime Ait Yerlerde Yasiyor Belli Degil..Sorumlusu Kim, Gorevlisi Kim, Muhatabi Kim, Sahibi Kim, O Toprak, Arazi, Bahce, Sokak, Mulk, Ya da Herneyse Plani Bile Belli Degil..Herkez Gunluk Olarak , Basibos Sekilde Serseri Mayin Gibi Heryerde Dolasiyor, Hem de Kayit Disi..Hindistan Gorunumlu Guzel Ulkem...

Yanıtla521
sağdan muhalif:

BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL AMA DANSÖZ İYİ OLURMUŞ BUNDAN

Yanıtla24
Sinan Bulduk:

Annn gibi dimi

00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title