Haberler

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Videonun kurgu olduğu belirlendi, kız çocuğu koruma altına alındı

Güncelleme:
Abone Ol

Sosyal medya platformu Discord'da kimlik bilgileri ele geçirilip şantaja uğrayan bir kız çocuğunun aşağılatıcı eylemlerde bulunmaya zorlandığı iddia edildi. İnfial yaratan konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. Sözde görüntüleri yayınlayan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise gözaltına alınmıştır" ifadesini kullandı.

Türkiye küçük bir kızın şantaj nedeniyle kendisini kestiğini öne sürdüğü videoyu konuşurken, görüntülerle ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya videonun kurgu olduğunun belirlendiğini duyurdu. E.N.B adlı kız çocuğunun ifade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecek.

"KIZ ÇOCUĞU ADRESİNDE MUHAFAZA ALTINA ALINDI"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya söz konusu videoyla ilgili sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı; "Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki "Bir Program" üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir. Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir.

GÖRÜNTÜLERİ YAYINLAYAN 18 YAŞINDAKİ ŞAHIS GÖZALTINDA

E.N.B. adlı çocuğun "tehdit ve şantaja maruz kaldığı" sözde görüntüleri, "Halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon" yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır."

Bakan Yerlikaya paylaşımını "Aziz Milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara, algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum. Siber devriyelerimiz, sosyal medya üzerinden provakatif paylaşımlarda bulunan, algı çalışması yürüten, halkımız arasında kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışanların her an ensesindedir. Bu tür paylaşım yapanları tek tek yakalayacağız!" mesajıyla noktaladı.

NE OLMUŞTU?

Dün yayılan videoda E.N.B. adlı kız çocuğu, sosyal medyadan şantaj ve tehdit nedeniyle kendisini kestiğini öne sürmüş, "Ben bu korkuyla yaşamaya çalışıyorum. Ben kendisini kesen bir insanım. Sürekli beni tehdit ediyorlar" demiş, kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü Discord kullanıcıların adlarını ifşa etmişti. Görüntüler hızla yayılırken büyük bir infial de uyandı.

Kaynak: Haberler.com / Erdem Aksoy - 3.Sayfa

İzmir Emniyet Müdürlüğü İçişleri Bakanı Sosyal Medya Teknoloji Güvenlik 3-sayfa Hukuk Medya Güvenlik Hukuk 3.Sayfa Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

Mengele:

Bu millete ne oluyor her bir vatandas icin yerlikaya ugrasamaz arkadaslar o kadar rezalet varki hangi birini takip etsin sayin yerlikaya cünki siz cok büyük bir rezalet halksiniz

Yanıtla15154
ceyda ihlas:

Yalan haberler sosyal medyanın gelişmesiyle birlikte ayyuka çıktı. Yasaklasan bir türlü, yasaklamasan başka bir türlü

Yanıtla7145
Evvab:

yasaklayın gitsin bütün bu sosyal platformları. onun yerine kontrolü tamamen devlette olan başka mecralar getirilsin ki içeride her yasakta özgürlük diye anıranların sesi kesilsin.

Yanıtla13115
İbrahim Demirel:

Kültürünü, dinini, örf adetlerini kaybetmiş bir toplumun meyvelerini görüyorsunuz ve görmeye devam edeceksiniz. Kimse kimseyi suçlamasın, bu topluluk hakettiğini yaşıyor.

Yanıtla897
Murat Celik:

CHP z kusagi VEFA ve ÖZCAN ÖZCAN IN kiz kerdes bunlar yazik cok yazik

Yanıtla3739
Akıl:

Bu bakanında menzilci olduğunu öğrenince üzüldüm açıkçası, epey umutlanmıştım kel sonrası..

Yanıtla4218
bekir yapici:

ülke yönetiminde görevler ve görev yetki alanlari birbirine karismis vaziyette bakanlar diger bakanlarin alanlarina girerek aciklama yapiyor yani adetah er sey ic ice gecmis vaziyette mesela icisleri bakani bu aciklamasinda bile kendinle alakali kisimin disinda adeta adalet bakaninin ve aile ve sosyal hizmetler bakanligininda görevini üstlenmis durumda görünüyor, ayrica acaba Türkiyede kimin aileden sorumlu oldugunu görevlerini ve bakaninin ismini halkimizin kacta kaci biliyor .

Yanıtla2211
Mustafa Gümüş:

her şeyiniz sahte her şeyiniz göstermelik..ölen kızlarımız nerede

Yanıtla1412
Zargana Necmi:

Günümüz gençliğinde konuşma adabı maalesef kalmadı, kızlı erkekli küfürlü konuşuyorlar, aileler hiç mi terbiye vermiyorlar? Çocuklarıyla hiç mi ilgilenmiyorlar? İyi insan olmayı öğretmiyorlar mı?

Yanıtla318
Savaş Esentürk:

Haber kanalı bugünkü Filistin mitingini paylaşsanıza bu kadar mı Gözünüz kör oldu

Yanıtla514
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title