Haberler

Başörtüsü takmayan kadını darbetti! Kalabalığın tepkisi ağır oldu

Güncelleme:
Abone Ol

İran'da vatandaşlar tarafından çekilen görüntüler, sosyal medyada yankı buldu. İranlı bir kadın, başını örtmemesi üzerine metro istasyonunda ahlak polisi olduğu düşünülen başka bir kadın tarafından darbedildi. Ahlak polisinin kadına vurmasıyla çevredeki diğer kadınlar tepki göstererek kadına saldırmaya başladı.

Sosyal medya, İran'daki ahlak polisinin başını örtmeyen bir kadına uyguladığı şiddeti konuşuyor. Videoda metro istasyonunda sıra bekleyen kadınlar arasında bir kişinin başını örtmeyen başka bir kadının kafasına vurduğu görülüyor. Bu duruma tepki gösteren bir kadının ahlak polisi olduğu öne sürülen kadına vurmasıyla diğer kadınlarda saldırmaya başlıyor.

İran'daki Molla Rejimi'nin kuralları gereği kadınların başlarını söylenen şekilde örtmeleri gerekiyor. Uygun biçimde örtünmeyen kadınlar ahlak polisleri tarafından önce uyarılıyor. Uyarının dikkate alınmaması durumunda cezaya başvuruluyor.

AHLAK POLİSİ NEDİR?

İran'da İrşad Devriyesi adı verilen Ahlak Polisleri, çoğunlukla kılık kıyafet kurallarına göre "uygunsuz" giyinen kadınları (ama aynı zamanda bazı erkekleri de) tutuklamak amacıyla 2005 yılında kurulan İran İslam Cumhuriyeti Kolluk Kuvvetleri'nde bir tür yardımcı ekiptir. Devriyeler genellikle, alışveriş merkezleri, meydanlar ve metro istasyonları gibi halkın yoğun bir şekilde bulunduğu kamusal yerlerde duran ve kötü örtülmüş başörtüsü takanları gözetlemek, durdurmak ve alıkoymak amacıyla çarşaflı kadınların eşlik ettiği erkek mürettebatlı bir minibüsle uygulama yaparlar.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Sosyal Medya 3-sayfa Hukuk Medya Dünya İran Hukuk 3.Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

VEFA:

Şeriat isterük diyenler için mükemmel ülke İran. Dünya ne güzel bir yer. Herkesin layığında göre yer var!...

Yanıtla1030
Cengiz Gürbez:

Aynen katılıyorum kim ne istiyorsa onu derhal istediği inanç nerede uygulanıyorsa ora postalamalı

02
Muzaffer Deligöz:

İran rejimi, bizi 80 yıl arkadan takip ediyor. 80 yıl önce bu ülkede devlet, vatandaşın giyeceği şapkayı, kadının örtüsünü tayin ediyordu. Buna uymayanlar sıradan vatandaşlar ağır ceza mahkemelerinde yargılanıyordu. Ama, din adamı ise ve şapka giymiyorsa; cezası idama kadar varıyordu. Devlet sadece giyilecek kıyafeti değil, namazda okunacak Kur’anın, minarede okunacak ezanın hangi lisanda olacağını da tayin ediyordu. İRAN BUNUN AYNISI BİZDEN 80 yıl sonra yapıyor. DEMOKRASİDE İRAN, 80 yıl arkamızdan geliyor…

Yanıtla1226
hikmet yaşar:

bizde ki taliban işit cilerin onlardan ne farkı var

Yanıtla515
Halit:

Yorumsuz anlamak mümkün değil

Yanıtla15
kadir köseoğlu:

kadının diğer kadına neden vurduğu belli değil, diğerlerinin neden saldırdığı belli değil, başörtüsünü kötü göstermek için almış koymuşlar videoyu, ahlak polisi olduğu düşünülen diye de habere ahlak serpiştirilmiş

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title