Haberler

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail'in güneyindeki Ramon Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Hamas liderlerinden Mustafa Muhammed Ebu Arra sağlık durumunun kötüleşmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ebu Arra'nın tutuklandıktan sonra işkenceye maruz kaldığı ve tıbbi tedaviden mahrum bırakıldığı ifade edildi.

İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan Hamas liderlerinden Mustafa Muhammed Ebu Arra'nın sağlık durumunun kötüleşmesi sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Arra'nın işkence gördüğü ve tıbbi tedaviden mahrum bırakıldığı belirtildi.

İŞKENCEYE MARUZ KALIP TEDAVİDEN MAHRUM BIRAKILDI

Filistinli Esirler Derneği ve Filistin Esirler İşleri Komisyonundan yapılan açıklamada, İsrail'in güneyindeki Ramon Hapishanesi'nde tutuklu 63 yaşındaki Mustafa Muhammed Ebu Arra'nın sağlık durumunun kötüleşmesi sonucu hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybettiği duyuruldu. Arra'nın geçtiğimiz 30 Ekim'de tutuklandıktan sonra işkenceye maruz kaldığı ve tıbbi tedaviden mahrum bırakıldığı vurgulandı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail gözetiminde en az 18 Filistinlinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybettiHamas liderlerinden Mustafa Muhammed Ebu Arra.

CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI VARDI

Öte yandan 1990'dan bu yana birçok kez tutuklanan Hamas liderlerinden Ebu Arra, evli ve 7 çocuk babasıydı. İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Tubas'a bağlı Akkabe kasabasında ikamet eden Arra, yakın tıbbi gözetim gerektiren ciddi ve kronik sağlık sorunları olmasına rağmen 30 Ekim 2023'te yeniden tutuklanmıştı.

HAMAS'TAN BAŞSAĞLIĞI

Hamas Hareketinden yapılan açıklamada, Arra'nın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilendi. Açıklamada, "Lider ve tutuklu Mustafa Muhammed Ebu Arra'nın vefatından dolayı yas tutuyoruz ve işgalcileri (İsrail'i), kasıtlı tıbbi ihmal yoluyla onun öldürülmesinden sorumlu tutuyoruz. Hamas, bu menfur suçun işgalcilerin devam eden imha savaşı ve sistematik cinayetleri çerçevesinde gerçekleştirildiğini vurguluyor" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İnsan Hakları Politika 3-sayfa Güncel İsrail Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (43)

ismail Yasin:

ALLAH'IN GAZABI ABD'NİN VE İSRAİL'İN ÜZERİNE OLSUN.. İSRAİL'İ SESLİ VE SESSİZ DESTEK VERENLERE DE LANET OLSUN..

Yanıtla62721
Enes Enes:

Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır

52487
VEFA:

Böyle devam edin, hani bir şarkı vardı. Yürüüü ancaaa gidersiniz!..

39263
Doğrucu:

Allah kimin yanında görüyoruz..

29872
Enes Enes:

Bir sürü kişi müslüman oluyor, dünyanın yarısı yahudilere düşman oldu, filistinin ölülerinin şehit olduğuna inanıyoruz, dünya hayatının ahirete göre bir günden kısa olduğu olduğu ayette geçiyor, müşriklerde İslamın ilk zamanları zulmetmişti sonuç ne oldu? Irakta cezayir de daha fazla katliam yapılmıştı, bu kadar tepki görmediler, Allah filistinin yanına hiç şüpheniz olmasın.

33254
Göktuğ Alperen:

burada ne duruyorsunuz gidin kardeşlerinizin yanında cihat edin farzdır bu

18669
ahmet gullu:

Allah mekanını cennet eylesin inşallah yakın zamanda Hamas ve tüm müslümanlaın zaferini görmeyi bizlere nasip eylesin

Yanıtla50345
Birşey demedimki:

Mümkün değil. Yüce yaratıcı kesinlikle Hamas ve Filistin'in yanında değil. Onlarca yıl bekledik yok yok yok. Onbinlerce müslüman öldü, yaradan sadece seyretti ...

13823
Tarkan Nedirönündensarkan:

Allahın acelesi yok. zulme uğrayana sonsuz bedava bir hayat , zulüm yapana sonsuz eziyet ... Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! O sadece, onların işini bir güne erteliyor ki, o gün gözler dehşetten dışarı fırlamış; başları yukarıya kalkık, bakışları bir noktaya sabitlenmiş, zihinleri bomboş kalmış olarak toplanma yerine koşarlar.

425
Marko Apostolidis:

allah haklı. kuranı okuyan anlar. güç ve kudret bizde iken kimi koruduk, kimi hakkına kavuşturdukki? kuranda kadınların o kadar hakları varki, çiğneyip geçtik. allah kimseye borçlu kalmaz. imam gazali'nin dediği gibi "iyi gününde iyi davranki, kötü gününde istemeye yüzün olsun". kurana göre müslüman mesela hz. ismail'dir. allah madem canını istiyor, uyum sağladı müslüman allah ile tartışmaz. biz ise hoşa gidene buyur, gitmeyene hoşt. suç kendimizde.

421
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title