Haberler

"Evde ek iş, evde paketleme işi" ilanıyla 1000 kişiyi 100 milyon lira dolandıran çete çökertildi

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir merkezli 12 ilde internet üzerinden "evde ek iş, evde paketleme işi" ilanları vererek yaklaşık 1000 kişiyi 100 milyon lira dolandıran şüphelilere yönelik polisin düzenlediği "Paket" adı verilen operasyonda, 64 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 32'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir merkezli 12 ilde dolandırıcılık operasyonu düzenlendi. Yaklaşık 1000 kişi 100 milyon lira dolandıran 64 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 32'si tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında İzmir merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

'Evde ek iş, evde paketleme işi' ilanıyla 1000 kişiyi 100 milyon lira dolandıran çete çökertildi

1000 KİŞİYİ 100 MİLYON LİRA DOLANDIRMIŞLAR

Tespit edilen şüphelilerin sosyal medya ve online web siteleri üzerinden "evde ek iş, evde paketleme işi" ilanları vererek kendileri ile iletişime geçen şahıslardan "kapora ücreti, sigorta ücreti, veri ücreti" adı altında para talep edip dolandırdıkları, işlemlerin legal olduğuna inandırmak adına sahte olarak düzenledikleri resmi kurum logosu olan belgeleri ve sahte şirket isimlerini dolandırıcılık eylemlerinde kullandıkları ve bu eylemlerde hedef kitle olarak kendilerine genellikle ev hanımlarını seçtikleri, bu yöntemle İzmir'de tespiti yapılan 17 mağduru yaklaşık 1 milyon 250 bin TL, ülke genelinde ise yaklaşık 1000 mağduru 100 milyon TL dolandırarak haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.

'Evde ek iş, evde paketleme işi' ilanıyla 1000 kişiyi 100 milyon lira dolandıran çete çökertildi

32 KİŞİ TUTUKLANDI

4 Temmuz günü saat 05.30'da İzmir merkezli 12 ilde toplam 70 şüpheliye yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı "Paket Operasyonu"nda 64 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale ve suç unsurlarına el konuldu. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, bu sabah adli mercilere sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 64 şüpheliden 17'si serbest kalırken, 15 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Şüphelilerden 32'si ise çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Dolandırıcılık Dolandırıcı Operasyon Tutuklama Gözaltı 3-sayfa Güncel İzmir Suç Dolandırıcılık Tutuklama İzmir Gözaltı Suç Operasyon 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

Karaman Tarik:

Öldüren öldürene Dolandıran dolandırılana ne hale geldik yaw

Yanıtla078
Mehmet Ali Özkan:

Evde iş vaadiyle adam başı yüzbin TL'mi almışlar, hadi beş on bin desen neyse,malzeme parası diye bunu daha öncede yapanlar vardı

Yanıtla147
Akıllı olmalıyız:

Şikayetçi olanlar 1000 kişidir bunlar milyon kişi dolandırmış belli.

08
Köfteci Jardel:

Operasyonun adının Paket olmasına çok güldüm.

Yanıtla037
Onemli Degil:

100 Bin tl si olan bunlardan is mi istiyormus ?

Yanıtla032
Akıllı olmalıyız:

Harbiden kişi başı 100.000 tl ediyor ama öyle değildir tabiki. Evde paketleme yaparak para kazanmaya çalışan ev hanımının 100 bini olması biraz zor. Şikayet eden 1000 kişidir. Kimbilir kaç milyon kişi dolandırıldı bunlar instada falan da çok reklam veriyorlar

08
Onuncu Köy:

Memlekette kanun, polis adalet yok ki? Bizim polis anca iş işten geçtikten sonra harekete geçiyor . Ölüm yaralama hırsızlık dolandırıcılık hepsi olur, polis sonradan bi zahmet işe koyulur . Evde palet yapıp para kazanmayla ilgili herkese mesaj geliyor, dolandırıcılık diye kaale bile almadım . Sizce hiç bir tane polise veya yakınına böyle mesaj gelmemiş midir ? Hiç mi şüphelenmez polisimiz ? Adamlar milleti dolandırmış iş işten geçmiş . Hapis yatarlar bir kaç ay, max 1 yıl. Çıkınca kaldıkları yerden devam …

Yanıtla619
uCube :

Nasıl dolandırılıyor? İş arayanlar bunlara bide işe başlama parası mı veriyor? :DDDDD

Yanıtla016
Akıllı olmalıyız:

Aynen öyle iyi ki inanmamışız annem ben de yapcam diyordu

06
sinan çayırcı:

Evine ek gelir kazandırmak isteyen ev hanımlarını çaresiz insanları dolandırmak da nereden bakarsanız bakın pislikçe bir durumdur . OE.

Yanıtla19
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title