Haberler

İzmir alev alev! Ekiplerin evlere kadar ulaşan alevlerle mücadelesi devam ediyor

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir'in Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçelerinde devam eden yangın evlere kadar ulaştı. Bölgeden gelen görüntülerde alevlerin bazı evlerin çatılarına sıçradığı, yerleşim yerlerine yaklaştığı görüldü. 16 ev küle dönerken, çok sayıda ev, iş yeri ve mahallenin yanı sıra 900 vatandaş tahliye edildi. Son duruma ilişkin bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "72 yangın vardı şu an itibariyle bunlardan 69'u kontrol altına alınmış durumda. 6 aktif yangın var" ifadelerini kullandı.

İzmir'de Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçelerinde etkili olan orman yangınları yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Alevlerin saatlerdir kontrol altına alınamadığı bölgeden gelen görüntülerde yangının bazı binaların çatılarına sıçradığı ve bölgede rüzgarın etkili olduğu görüldü.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

"72 YANGININ 69'U KONTROL ALTINDA"

Orman yangınlarında son duruma ilişkin bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Toplam 72 yangın vardı şuan itibarıyla bunlardan 69'u kontrol altına alınmış durumda. Bir önceki günden gelen üç tane ile dün çıkan üç tane halihazırda 6 tane aktif yangın var. Dünden gelen Aydın Didim ve İzmir Ödemiş'in kontrol altında olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

İzmir alev alev! Ekiplerin evlere kadar ulaşan alevlerle mücadelesi devam ediyor

ALEVLER, ARAÇLARI KÜLE ÇEVİRDİ

İzmir'de yangın bölgesinde araçların da yandığı ortaya çıktı. Birçok noktada araç ve gereçler kullanılamaz hale geldi.

İzmir alev alev! Ekiplerin evlere kadar ulaşan alevlerle mücadelesi devam ediyor

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının bir kez daha artış göstermesiyle birlikte, orman yangını haberleri de peş peşe geldi. Manisa, İzmir, Bolu, Aydın, Muğla, ve Karabük'te orman yangını çıktı.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

İZMİR'DEKİ YANGIN BİNALARA SIÇRADI

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yerleşim alanlarına ulaşan yangından yeni görüntüler geldi. İzmirli vatandaşlar, balkondan çektikleri görüntülerde alevlerin ilerleme hızını saniye saniye kaydetti. Bir videoda yangının, bir binanın çatısına sıçradığı görüldü.

İzmir alev alev! Yangın yerleşim yerlerine kadar ulaştı

EV VE İŞ YERLERİ BOŞALTILDI, MAHALLELER TAHLİYE EDİLDİ

AFAD'dan alınan bilgiye göre, Karşıyaka ile Bayraklı bölgesinde devam eden yangına yönelik havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor. Yamanlar mevkisinde, 87 ev ve 45 iş yerinin boşaltıldığı, 16 evin yandığı, dumandan etkilenenler dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı öğrenildi. Yangının enerjisinin azaldığı ancak rüzgarın etkisiyle devam ettiği bildirildi. Alevlerin ilerlediği Doğançay ve Sancaklı mahalleleri tahliye edildi.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

BAKAN YUMAKLI İZMİR'DE

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de dün başlayan ve halen devam eden yangına yönelik incelemelerde bulunmak üzere Ankara'dan İzmir'e gitti. Yumaklı İzmir'de şu açıklamalarda bulundu: "72 yangından 45'i söndürüldü, 27'sine müdahale sürüyor. Hafta sonu nem düşük, sıcaklık yüksek, rüzgar şiddetli. Aydın Bozdoğan'daki yangında rüzgar söndürme çalışmalarını zorluyor. Manisa Gördes'teki yangında çıkış sebebi henüz belli değil.

"KARŞIYAKA'DAKİ YANGININ SEBEBİ PİKNİK ATEŞİ"

Bolu'daki yangının enerjisi düşürülmüş vaziyette. Bolu'daki yangın anız kaynaklı, çıkaranlar gözaltına alındı. İzmir Karşıyaka'daki yangının çıkış nedeni piknik ateşi. 3 kişi tespit edildi. Yakalama çalışmaları devam ediyor. İzmir Ödemiş'teki yangını otluk alanda sigara içen iki çocuk çıkardı. Yangınlarda herhangi bir can kaybı yok."

İzmir alev alev! Yangın evlere kadar ulaştı

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Yangının hızı saatte 80 kilometreyi aştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İzmir'deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam edildiğini açıkladı. İletişim Başkanlığı, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yapılan paylaşımda, "İzmir'deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediliyor. Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınlar henüz kontrol altına alınamadı" ifadelerine yer verdi. İzmir'de devam eden yangınlarda toplam 596 araç ve 2965 personel ile müdahale çalışmalarına havadan ve karadan devam ediliyor.

İzmir alev alev! Yangın evlere kadar ulaştı

"29 KİŞİNİN HASTANEDE TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR"

Sağlık Bakanlığı da yaptığı açıklamada son durumu paylaştı. Açıklamada şöyle denildi: "İzmir'de meydana gelen orman yangınından 78 kişi etkilenmiştir. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirilmiştir. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

İzmir alev alev! Yangın evlere kadar ulaştı

900 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir'de meydana gelen orman yangınlarına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Karşıyaka ilçesinde yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, jandarma ve polisimizin koordinesinde; Sancaklı mahallesinde 170 , Doğançay mahallesinde 500, Zübeyde mahallesinde 50, Onur mahallesinde 80 olmak üzere toplam 800 vatandaşımız, Bayındır ilçesinde ise 100 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

İzmir alev alev! Mahalleler tahliye edildi, yangın evlere kadar ulaştı

KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDEN ACİL ÇAĞRI

Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Karşıyaka'da devam eden yangına müdahale için kullanıma hazır durumda su tankeri ve iş makinesi olan tüm firmaları mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz."

İzmir alev alev! Yangın evlere kadar ulaştı

SANAYİ SİTESİNDE ÇOK SAYIDA İŞ YERİ YANDI

Yamanlar Karatepe mevkisindeki orman yangını, gündüz saatlerinde Karşıyaka ilçesi Örnekköy Sanayi Sitesi'nde bulanan geri dönüşüm fabrikası ile çok sayıda iş yerine sıçradı.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

MANİSA

Manisa'nın Gördes ilçesin Boyalı ve Kayacık mahallelerinde 14 Ağustos'ta çıkan orman yangınları, bölgedeki rüzgarın ve arazinin sarp yapısı nedeniyle yayılmaya devam ediyor. Gördes'ten Salihli ilçesi sınırlarına ulaşan yangın, 418 personel, 3 uçak, 9 helikopter, 70 arazöz, 17 su ikmal aracı, 8 dozer, 6 yer ekibi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ve emniyet ve jandarmanın 4 TOMA'sı ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

MANİSA'DA 1500'E YAKIN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Manisa'daki yangına ilişkin son durumu aktardı. Bakan Yerlikaya şunları söyledi: "Manisa'nın Gördes ve Salihli ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, Jandarma ve Polisimizin koordinesinde; Karayakup Köyü 60, Yeniköy Mahallesi 260, Kale Mahallesi 200, Kemer Mahallesi 400, Kurttuhan Mahallesi 270 ve Hacıhıdır Köyünden 250 vatandaşımız olmak üzere toplam 1.440 vatandaşımız tahliye edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam etmektedir. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

İzmir alev alev! Mahalleler tahliye edildi, yangın evlere kadar ulaştı

Karayakup Mahallesi'nde mahalle camisi ile bazı iş yerleri de yandı. Karayakup Mahallesi Mezarlığı'nda mezarlar ve ağaçlar yangında hasar görürken, 2010 yılında şehit olan Halil İbrahim Ertaş'a ait kabrin ve başındaki Türk bayrağının alevlerden etkilenmediği görüldü.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

AYDIN

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde alınan bilgiye göre, Alhisar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye, Orman İşletme Müdürlüğü ile Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri yönlendirildi. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

10 ORMAN İŞÇİSİ YARALANDI

Bu arada söndürme çalışmalarına katılan orman işçisi 10 kişinin dumandan etkilendiği bildirildi. Sarp arazideki ormanlık alanda hızla büyüyen yangının Ömerpınarı Mahallesi'nde etkili şekilde devam ediyor. Köyün tedbir amaçlı boşaltılması istendi.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

DUMANLAR İLÇE MERKEZİNDEN GÖRÜLÜYOR

Ormanlık alanlarda etkili olan alevlerle birlikte dumanlar metrelerce yükseğe ulaştı. Dev yangın bulutları ilçe merkezinden görünürken, ekipler yangını söndürmek için yoğun çaba gösteriyor.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

MUĞLA

Muğla'nın Milas ilçesi Beçin Çamovası yakınlarındaki ormanlık alandan dumanların yükseldiği ihbarı üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinden çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Yangına müdahale devam ediyor.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

ÇOBAN VE ÇİFTLİK SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

3 hektar makinin zarar gördüğü yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, yangını çoban M.A.'nın çıkardığını belirledi. Gözaltına alınan M.A., polisteki ifadesinde, "Besi çiftliği sahibi B.Ö., koyunlara otlayacak yer açmam için çalılıkları tutuşturmamı istedi. Çakmakla çalılıkları tutuşturmam sonucu yangın çıktı." dedi. M.A.'nın ifadesinin ardından B.Ö. de gözaltına alındı. 2 şüphelinin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

BOLU

Bolu'nun Göynük ilçesi Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

KARA YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Bolu Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Göynük ilçesi Bekirfakılar mevkisinde 15 Ağustos Perşembe günü meydana gelen ve devam eden orman yangını nedeniyle tedbir amaçlı Göynük-Nallıhan yolu trafiğe kapatılmıştır." ifadesine yer verildi.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

MSB'DEN HELİKOPTER DESTEĞİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 helikopterle destek sağlandığını bildirdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 2 adet helikopter ile destek sağlıyoruz." ifadesi kullanıldı. Paylaşımda, yangına müdahale eden helikopterden görüntüler de yer aldı.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

KARABÜK

Karabük Valiliğinde yapılan açıklamaya göre, Ovacuma Ulu Yayla Kırlangıç Mağarası mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı.

İzmir'deki yangında alevler binaların çatılarına sıçradı

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğüne ait 4 arazöz, 1 dozer, 1 su tankeri, Safranbolu Belediyesine ait 1 itfaiye aracı, 1 su tankeri, Karabük Belediyesine ait 1 su tankeri, Kastamonu Orman İşletme Müdürlüğüne ait 3 arazöz ve 1 ilk müdahale aracı olmak üzere 13 araç ile 45 personel, bölgeye sevk edildi. Yangında 2 büyükbaş hayvan telef oldu, 3 köy evi de hasar gördü. Ekiplerin, söndürme çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: Haberler.com / Abdullah Aydemir - 3.Sayfa

Tarım ve Orman Bakanı Helikopter Karşıyaka Bayraklı 3-sayfa Yaşam İzmir Çiğli İzmir 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (18)

DündarS:

ALLAHIM SEN YARDIM ET SEN KORU RABBİM -(

Yanıtla178
muratemre yılmaz:

Umarım bilerek yapılmamıştır..

Yanıtla045
Ütopik Yorumcu:

bu İzmir'in çektiği nedir kardeşim sürekli yangın sel deprem felaket oluyor Allah yardım etsin demekten başka bir çaremiz kalmıyor

Yanıtla041
MASUMANE3438:

ormanlar öncede vardı ama bu yangınlar yoktu her yıl bu kadar yangın tesadüf olamaz bı işler dönüyor ama anlamıyorum

Yanıtla238
Bilenlebilmeyenbirolurmu null:

Allaha tövbe edin ey insanlar geliyor gelmekte olan

Yanıtla531
Ramazan Sahin:

Allahım sen o mücadele veren kardeşlerimize yardım et sen bizi koru. Rabbim sizlerden Razı olsun.

Yanıtla032
yener çevik:

Her şey var sadece ibret yok . Sapkınlığımızın bedeli ağır olacak , bu günleri mum ile arayacağız. ibret! İbret! İbret! titre ve kendine gel ...

Yanıtla419
Kralçıplak:

Ormanlik alanda piknik yasaklansin

Yanıtla017
sinan çayırcı:

Piknikler kontrol edilmesi zor olan yerler için süresiz yasaklanmalı .

Yanıtla014
Necati Hançer:

Allahım biz nerede yanlış yaptık nerede hata yaptık bu musibet başımıza geldi deyip kendimizi sorgulama zamanıdır

Yanıtla06
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title