Haberler

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: Bingöl'de 7.2 büyüklüğünde deprem olabilir

Güncelleme:
Abone Ol

Haberler.com stüdyosuna konuk olan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki deprem riskine dair değerlendirmelerde bulundu. Bingöl'ün Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Fay Hattı'nın çarpıştığı noktada olduğunu ve bu sebeple en tehlikeli bölge olduğunu belirten Moriwaki, Bingöl'de 7.2 büyüklüğünde deprem beklediğini söyledi.

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Haberler.com stüdyosunda sunucu Melis Yaşar'ın konuğu oldu. Moriwaki, Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'in tehlikeli bölgeler olduğunu belirtti.

"BİNGÖL'DE 7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLABİLİR"

Türkiye'de tehlikeli bölgelere dikkat çeken Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, " Bingöl, Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Fay hattının çarpıştığı noktada kalıyor. Bingöl'ü en tehlikeli bölge olarak söyleyebilirim.Son 3 senede 4-5 büyüklüğünde depremler oldu. Türkiye'de depremler domino taşı gibi ama bazen geriye doğru gidiyorsa depremler Bingöl, Karlıova, Muş, Bitlis bu bölgeler tehlikeli olur. Bingöl'de 7.2 büyüklüğünde bir deprem olabilir. 1939'da Erzincan'da deprem oldu, 1941'de Tokat'ta ve doğudan batıya sıra sıra geldi. 99'da Gölcük depremi oldu. Çanakkale'de 1912'de deprem oldu. Arada kabaca 110 km var. Orada 8 tane fay hattı var. Birkaç tane beraber veya tek deprem olabilir. Hatta 8 tane birlikte deprem olabilir." ifadelerini kullandı.

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki: Bingöl'de 7.2 büyüklüğünde deprem olabilir

Kaynak: Haberler.com / Melis Yaşar - 3.Sayfa

Yoshinori Moriwaki Yoshinori Moriwaki Doğu Anadolu Karlıova İstanbul Marmara Türkiye 3-sayfa Deprem Deprem Bingöl Bingöl Bitlis Japon Yaşam Doğa Muş Deprem Doğa İstanbul 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (4)

Ramazan Durmuş:

Zaten yedisu ve karlıova arasında bir deprem olacağını tüm uzmanlar söylüyor burda ki soru şu tunceli erzincan erzurun muş bitlis bingöl de ki eylem planları ne ? Oradaki 7 ve üzeri depremler bu 6 ili doğrudan etkiler merkezler etkilenmese bile çoğu ilçe ve mahalle etkilenir

Yanıtla11
zırzop:

türkiyedekilere artık kimse inamıyor ellam japonyadan profesör ithal etmişiz :)

Yanıtla11
Tarafsız yorum:

bu adam deprem uzmanı değil, inşaat mühendisi, konuyu yakından takip eden tahminci..

Yanıtla11
Naci Büyükkal:

Bıktık bu artık bu masallardan. Milleti korkutmayın beee

Yanıtla11
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title