Haberler

Kayıp Narin'le ilgili soruşturmada Bakan Tunç'tan yeni açıklama: 1 kişi gözaltında

Güncelleme:
Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'a ilişkin açıklama geldi. Bakan Tunç, "Soruşturma kapsamında şu anda 1 kişi gözaltındadır. Olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntı dikkatle incelenmekte olup, titizlikle sürdürülen soruşturmada ifade alma işlemleri de devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'i arama çalışmaları 8'inci gününde devam ederken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Bakan Tunç, Minik Narin'in kaybolmasına ilişkin soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini, şu anda 1 kişinin gözaltında olduğunu bildirdi.

Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 15.00 sıralarında Narin Güran'dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerden itfaiye ekiplerince başlatılan arama çalışmaları sürüyor.

Kayıp Narin'le ilgili soruşturmada Bakan Tunç'tan yeni açıklama: 1 kişi gözaltında

1 KİŞİ GÖZALTINDA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini, şu anda 1 kişinin gözaltında olduğunu bildirdi. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi: "Diyarbakır'ın merkeze bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 8 yaşındaki Narin Güran evladımızın kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülmektedir. Soruşturma kapsamında şu anda 1 kişi gözaltındadır. Olayın açıklığa kavuşturulması için her ayrıntı dikkatle incelenmekte olup, titizlikle sürdürülen soruşturmada ifade alma işlemleri de devam etmektedir. Temennimiz Narin evladımızın bir an önce sağ salim şekilde bulunmasıdır."

NARİN'İN GÖZALTINA ALINAN AĞABEYİ İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Öte yandan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin kayıp kızın ağabeyi E.G. (18) olduğu, kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için şüphelinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi.

Kayıp Narin'le ilgili soruşturmada Bakan Tunç'tan yeni açıklama: 1 kişi gözaltında

MİNİK NARİN HER YERDE ARANIYOR

Mahalledeki Tavşantepe İlkokulunda kurulan Hareket Merkezi'nde tüm ekiplerin koordineli bir şekilde arama çalışması yapması sağlanıyor. Her detayın en ince ayrıntısına kadar incelendiği soruşturmada, Tavşantepe Mahallesi sakinlerinin peyderpey ifadesine başvuruluyor. Gönüllülerin de desteğiyle şu ana kadar 1710 personelin yer aldığı aramalar kapsamında mahalle içerisinde ve çevresinde çalışma yürütüldü.

Jandarma ve AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler, mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama yaptı. Jandarma Sualtı Arama Kurtarma'ya (JAK) bağlı dalgıç ekipler de mahalledeki yaklaşık 4 metre derinliğindeki su kuyusunda arama yaptı.

Kayıp Narin'le ilgili soruşturmada Bakan Tunç'tan yeni açıklama: 1 kişi gözaltında

DEREDE BULUNAN TERLİĞİN NARİN'E AİT OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Ekiplerce, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve dün akşam saatlerinde iş makinesinin desteğiyle Eğertutmaz Deresi'nde başlatılan çalışma bugün de sürdü. Aramalar sırasında deredeki akıntıyla giden bir terliği fark eden çevredekiler, jandarmaya haber verdi. Terliği sudan çıkaran ekipler, durumu aileye bildirdi. Güran ailesinin beyanı üzerine terliğin Narin'e ait olmadığı belirlendi.

Öte yandan, JAK'a bağlı dalgıç ekipler de derede arama çalışması yürüttü. Bu arada, Türk Kızılay Diyarbakır Şubesince arama çalışmalarında yer alan ekiplere yemek ve çay ikramında bulunuldu.

Kayıp Narin'le ilgili soruşturmada Bakan Tunç'tan yeni açıklama: 1 kişi gözaltında

MAHALLEYE PSİKOSOSYAL DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın yaşadığı mahallede Psikososyal Destek (PSD) Ekiplerinin çalışmalar yaptığını bildirdi.

Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki evladımız Narin'in ailesine kavuşması en büyük temennimiz. Bakanlık olarak ilk günden beri ailemizin yanındayız. Olaydan etkilenen mahalle sakini yavrularımız ve aileleri için Psikososyal Destek Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor."

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Yılmaz Tunç Yılmaz Tunç Diyarbakır Güvenlik 3-sayfa Bağlar Yaşam Hukuk Güvenlik Diyarbakır Hukuk 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (11)

VEFA:

Küçücük kız çocuğunun Kuran kursunda ne işi var. Büyüyünce ne isterse kendi aklıyla seçer öğrenirdi. Ah yavrum ah kim bilir ne yaptılar yavrucağa!..

Yanıtla18548
Yusuf Özkan:

Bu olayın Kuran kursuyla ne alakası var? Evinin önünde oynuyor olsaydı çocuğun evin önünde ne işi var mı diyecektiniz. Sizin amacınız farklı böyle bir olayda bile farklı algılar yaratmaya çalışmayın komik oluyorsunuz.

212
Fatih Sultan:

gerzklı seni

15
Seval Bodur Kırarslan:

Abisi gözaltında

00
Real:

Her gün onlarca insan kayboluyor gidip durmadan bu çocuğu paylaşıyorsunuz tamam Allah yardım etsin de yani kaybolan herkesi haber mi yapiyorsunuz bu kızın özelliği ne anlamadım yeter da

Yanıtla1498
Hako Sanane:

Aynen senin çocuk kaybolunca haber etmesinler. Amaann

06
Smgoll Sim:

Sağ salim bulunmasını çok istiyorum. Kendi yeğenime benzetiyorum. İnşallah bulunacak.

Yanıtla296
Musa Budak:

Bütün gün narinden gelecek güzel bir haber bekliyorum. Kim bilir minik kıza ne yaptılar. Çok üzücü bir durum.

Yanıtla263
Haydar Bayram:

İDAM OLMADIĞI SÜRECE BU ÜLKEDE BUNLAR HEP OLACAK İDAM GELSİN

Yanıtla01
Seçil Güleryüz:

Vefa küçükken gidecekki büyüyünce senin gibi kara cahil olmaması için

Yanıtla01
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title