Haberler

Vatandaşlardan şikayet yağdı! Manisa'da sokak düğünleri yasaklandı

Güncelleme:
Abone Ol

Manisa Valiliği geçtiğimiz hafta ilçe kaymakamlıklara gönderdiği kararla kırsal kesimler hariç il sınırları içerisinde sokakta yapılan düğün, nişan, sünnet gibi toplu eğlence törenlerinin yasaklandığını duyurdu. Kararın vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler ve özellikle sokakların kapatılmasından kaynaklı ambulans ve itfaiye araçlarının olay yerine geçişini zorlaştırması üzerine alındığı duyuruldu.

Manisa Valiliği tarafından alınan yeni karar ile il sınırları içerisindeki kırsal bölgeler hariç sokakta yapılan düğünler, nişanlar, kına geceleri ve sünnet gibi toplu eğlence törenleri yasaklandı. Karar, şehir merkezindeki düğün ve törenleri kapsarken, kırsal mahallelerdeki organizasyonların yasak dışında bırakıldığı ifade edildi.

VATANDAŞLARDAN ŞİKAYET YAĞDI

Valilik tarafından yapılan açıklamada, sokaklarda düzenlenen bu etkinliklerin aşırı gürültüye neden olduğu ve vatandaşlardan bu konuda çok sayıda şikayet alındığı vurgulandı. Özellikle yaşlılar, bebekler, hastalar ve öğrencilere yönelik mağduriyetin yaşandığı belirtilen açıklamada, okul döneminin başlamasıyla birlikte sokak düğünlerinin çevredeki okullarda da eğitim sürecini olumsuz etkilediği kaydedildi. Ayrıca, bu tür etkinlikler sebebiyle sokakların kapatılmasının, ambulans, itfaiye gibi acil durum araçlarının geçişini de zorlaştırdığının altı çizildi.

ŞEHİR MERKEZLERİNDE CİDDİ SORUNLARA NEDEN OLUYOR

Manisa Valiliği yasağın, halkın huzurunu korumak ve kamu sağlığını gözetmek amacıyla alındığını vurguladı. Gürültü kirliliğinin yanı sıra, trafik ve acil sağlık hizmetlerinin de aksamasına yol açan bu etkinliklerin, özellikle şehir merkezlerinde ciddi sorunlara neden olduğu ifade edildi. Valilik, ilgili kolluk kuvvetleri ve zabıta birimlerince bu yasağın uygulanması konusunda sıkı bir denetim yapacağını belirtti. Uymayanlara ise Kabahatlar Kanunu'nun Gürültü başlıklı 36. maddesindeki hükümlerin uygulanacağı açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Manisa Valiliği Yerel Haberler Güvenlik Politika 3-sayfa İtfaiye Sünnet manisa Çevre Hukuk Yaşam Çevre Güvenlik Yerel Haberler Hukuk 3.Sayfa Yaşam Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (39)

vatandaş:

belediyelerin düğün salonları yapıp cüzzi miktarda ücrete vatandaşlara hizmet vermesi lazım. özel sektörden çıkarılmalı

Yanıtla17381
Ercan cıftcı:

Bir şeyi tekil olarak yasaklamak çözüm değildir. Yasak konuyorsa alternatif te konulmalıdır.. Kimse düğün salonuna 300-500 bin vermek zorunda değil..

06
baskın:

darısı tüm illere yerinde bir karar. birde havai fişeği tümüyle yasaklasalar silah sıkan gece yarısı korna çalan eğleniyormusunuz mileltin huzurunumu kaçırıyorsunuz belli değil

Yanıtla6359
Türkoğlu:

silah ve havai fisek yasaklanirsa silah fabrikalarinin aga babaları ne yiyecek

13
Hasann hasann:

Napsın insanlar düğün salonu fiyatları uçtu gitti

Yanıtla186114
Martin Sikertel:

Düğün fiyatları uçtu uçmaya, fakat kimsenin kimseyi rahatsız etmeye, görgüsüzlük yapmaya hakkı yok.

25
Eğitilemez Toplum:

evlenmesin, bizim sorunumuz değil. 1 aile düğün yapacak diye o mahalledeki 20.000 kişi bangır bangır bunu dinlemek zorunda değil. napsınlar napsınlar napsınlar diye diye toplumu ne hale getirdiniz ya

13
zeha gül:

Tüm illerde yasaklansın, kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil, düğün yapacam diye beddua alıyorlar haberleri yok...

Yanıtla12278
Doğuş:

Eskiden düğünler hep mahalle de yapılırdı. Herkes düğün sahibinin mutluluğunu paylaşırdı. Ne ara bu kadar insanlıktan çıktınız.

57
Martin Sikertel:

Helal olsun, darısı diğer illerimizin ve belediyelerimizin başına. Milletin çoluğu çocuğu var, hastası var. İnsanların bir tek hafta sonları var, onda da kafa beyin kalmıyor görgüsüzlerden dolayı.

Yanıtla9243
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title