Haberler

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" tartışması bitmiyor! Bakan Tunç: Kanuna aykırılık varsa ilgili merciler çalışma yapar

Güncelleme:
Abone Ol

Harp okullarının mezuniyet törenlerinde teğmenlerin, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağırmasının yankıları sürerken, konuyla ilgili bir açıklama da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Tunç, "Milletimizi rahatsız edecek eylem, davranış ve tutumdan kaçınmak lazım. Asıl yemin, kanunen yapılan yemindir. Dolayısıyla bizim o yöndeki görüşümüz; eğer kanuna aykırı bir durum varsa ilgili merciler zaten onun çalışmasını yapar." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, harp okullarının mezuniyet töreninde teğmenlerin, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atmasıyla başlayan tartışmalara ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Tunç, "Milletimizi rahatsız edecek eylem, davranış ve tutumdan kaçınmak lazım. Asıl yemin, kanunen yapılan yemindir. Dolayısıyla bizim o yöndeki görüşümüz; eğer kanuna aykırı bir durum varsa ilgili merciler zaten onun çalışmasını yapar." dedi.

BAKAN TUNÇ'TAN "TEĞMENLERLE" İLGİLİ AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni adli yıl açılışı nedeniyle Yargıtay'da düzenlenen resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, harp okullarındaki mezuniyet töreninin sonunda teğmenlerin, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan atmasının ardından başlayan tartışmalara değindi.

"MİLLETİMİZİ RAHATSIZ EDECEK SÖYLEMLERDEN KAÇINMAK LAZIM"

Bakan Tunç, okulu bitiren subayların nasıl yemin edeceklerinin kanunda belli olduğunu belirtti. "Toplum kesimlerini, milletimizi rahatsız edecek eylem ve söylemlerden kaçınmak lazım." ifadesini kullanan Tunç, söz konusu görüntülerin birçok toplum kesiminde rahatsızlık oluşturduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bunun disiplin hükümleri bakımından neye tekabül eder tüm bunların değerlendirilmesini yapacak olan ilgili kurumdur. Yanlış yorumlanacak, kamuoyunu rahatsız edecek birtakım davranışlara fırsat vermemek lazım.

'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' tartışması bitmiyor! Bakan Tunç: Kanuna aykırılık varsa ilgili merciler çalışma yaparAdalet Bakanı Yılmaz Tunç

"EĞER KANUNA AYKIRI BİR DURUM VARSA GEREKLİ ÇALIŞMA YAPILIR"

Bu anlamda özellikle daha hassas olunması gereken bir yer orası. Milletimizi rahatsız edecek eylem, davranış ve tutumdan kaçınmak lazım. Asıl yemin, kanunen yapılan yemindir. Dolayısıyla bizim o yöndeki görüşümüz; eğer kanuna aykırı bir durum varsa ilgili merciler zaten onun çalışmasını yapar."

MSB: TAHKİKAT AÇILDIĞI İDDİALARI DOĞRU DEĞİL

Milli Savunma Bakanlığı ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' tartışması bitmiyor! Bakan Tunç: Kanuna aykırılık varsa ilgili merciler çalışma yapar

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Yılmaz Tunç Yılmaz Tunç Politika 3-sayfa Hukuk Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (120)

duran sari:

Türkiye cumhuriyetinin öz evlatları sizinle gurur duyduk

Yanıtla3981K
aRMa 1979:

Israil askerleri gibiydiler

1K240
Sinan Bulduk:

Yunan demek istedin heralde..

22443
Vatandaşın biri:

Evet hangi milletin rahatsız olduğunu da Sinan ve arma bize belli etti. Ağlayarak günlüğünüze yazabilirsiniz. Biz Türküz

21192
Sinan Bulduk:

Ermeninin biri..takma adın gibi aynı..

9612
Özcan Özcan:

HER BELA BİR İMTİHANDIR BİZİM DE İMTİHANIMIZ AKP YMİŞ NAPALIM 2 SENE DAHA DİŞ SIKACAZ.BU YARGIYLA BU EKONOMİYLE YAKIN ZAMANDA SEÇİME MECBUR KALACAKLAR VE İLK SEÇİMDE DE BUNLARI GÖNDERECEĞİZ.

Yanıtla367966
ahmet:

SONRA DAĞDAKİLERLE YÖNETİRSİNİZ MEMLEKETİ.

10
Mustafa Kocak:

o Müslümanlar için söylenen bir sözdür

00
adem alemdar:

yerine seni getirce aday ol özcan özcan

00
Davut Şeyban:

he yav he

00
Tüm 120 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title