Haberler

Narin Güran cinayetinde yayın yasağı kaldırıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinde yayın yasağı kaldırıldı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hâkimliği'nin verdiği yayın yasağının kaldırılması kararı resmî internet sitemizde yayımlanmıştır." ifadelerini kullandı.

RTÜK, Narin Güran cinayetinde yayın yasağının kaldırıldığını açıkladı.

NARİN CİNAYETİNDE YAYIN YASAĞI KALDIRILDI

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma çok yönlü devam ederken, olaya ilişkin 25 kişi gözaltına alındı. Geçtiğimiz hafta cinayete ilişkin getirilen yayın yasağı ise kaldırıldı.

RTÜK BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kamuoyunun ve yayıncılarımızın dikkatine! Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hâkimliği'nin verdiği yayın yasağının kaldırılması kararı resmî internet sitemizde yayımlanmıştır. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Yasağa uyan sorumlu medyamıza teşekkür ederken, yayıncı dostlarımızın bundan sonraki haber süreçlerinde Narin yavrumuzun maneviyatını ve mahremiyetini göz önünde bulundurarak hassas davranmalarını önemle rica ediyorum."

Narin Güran cinayetinde yayın yasağı kaldırıldı

NE OLMUŞTU?

21 Ağustos'ta Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde Kur'an kursuna giden Narin Güran çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aramış, aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran aynı gün saat 20.00 sıralarında kızının kayıp olduğunu bildirmişti. Bunun üzerine çok sayıda arama kurtarma ekibinin sevk edildiği bölgede çalışmalar başlamış, mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapılmıştı.

Arama çalışmaları sürerken, soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakılmıştı.

Ardından Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alınmıştı. Aracından alınan DNA örneklerinin Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlenen Salim Güran, 'kasten öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklanmıştı.

Daha önce aranan yerlere tekrar yoğunlaşan ekipler, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde çalışma yaptı ve Narin'in cansız bedeni, 19. günde bulundu. Narin'in öldürüldükten sonra çuvalla dereye atıldığı, üzerinin taşla kapatıldığı tespit edildi.

Kaynak: Haberler.com / Turan Yiğittekin - 3.Sayfa

Ebubekir Şahin Diyarbakır 3-sayfa Güncel 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (25)

ZİYA BAŞKAN:

zaten yasak gelmemeliydi

Yanıtla20126
yaşar sefa:

olmaz. hukukta bu da var

30
Ayse Zorlu:

kitapsizlar

Yanıtla3130
Alkan Karaoglu:

Cezaevinde bu caniyi yada canileri bizim vergilerimizle besleyeceklermi şimdi, kader mahkumlarına ve gardiyanlara üstüne düşeni yapmaya davet ediyorum

Yanıtla2110
Salih Kandıralı:

Senin yerine olsam hapse girip onları öldürürdüm.

01
Dogrucu davut:

Gardiyan 1 Tokat atsa ekmeğinden olur.

01
Arslan:

İBRETİ ALEM İÇİN MEYDANDA SALLANDİRACAKSİN MUHTARI

Yanıtla0102
VEFA:

Herkes kendini sağlama almış demek ki, anlaşıldı!...

Yanıtla694
MEHMET AKDENİZ:

Nasıl yasaktıysa kaldırılmış

Yanıtla490
Emre null:

sanki uyuyordunuz yasağa her gun haberleri yapılıyordu

Yanıtla650
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title