Haberler

Narin Güran'ı dereye gömen itirafçının fotoğrafı ortaya çıktı

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin'i çuval içerisinde dere yatağına bıraktığını söyleyen itirafçı N.B., amca Salim Güran'ın bunun karşılığında kendisine 200 bin lira teklif ettiğini belirtti. N.B., Narin'in cesedinin bulunduğu yere keşif için götürülürken, resmi de ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde cansız bedeni bulunan Narin'i para karşılığında dere yatağına bıraktığını itiraf eden N.B., olay yerinde keşif yaptı. Ayrıca N.B.'nin fotoğrafı da ortaya çıktı.

İTİRAFÇI, HER ŞEYİ ANLATTI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran bugün köyünde toprağa verildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aile üyeleri dahil 25 kişi gözaltına alınırken, gizli tanıktan tutuklu amca Salim Güran'la ilgili peş peşe itiraflar geldi.

FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

İtirafçı N.B., Narin'in cansız bedenini dere yatağına nasıl bıraktığını tüm ayrıntılarıyla anlattı. Sıvacılık yaptığı öğrenilen N.B., olay yerinde savcı gözetiminde keşif yaptı. N.B., Narin'i gömdüğü yeri de burada jandarmaya gösterdi. Ayrıca N.B.'nin fotoğrafı da ortaya çıktı.

Narin Güran'ı dereye gömen itirafçının fotoğrafı ortaya çıktıN.B.

"SALİM GÜRAN BANA 200 BİN LİRA TEKLİF ETTİ"

Dere kenarına aracıyla gittiği tespit edildikten sonra gözaltına alınan zanlı sorgusunda "Muhtar (Narin'in amcası) cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" dedi. Gizli tanık ayrıca amcanın kendisine cenazeyi ortadan kaldırması için 200 bin TL teklif ettiğini de söyledi. Cesedi ortadan kaldırdıktan sonra eve gidip namaz kıldığını, ardından arama çalışmalarına katıldığını söyleyen gizli tanık, Salim Güran'ın göstermeli olarak arama çalışmalarında yer aldığını itiraf etti.

"EVE GELİP NAMAZ KILDIM"

Gizli tanığın, cesedi dere yatağına gömdükten sonra anlattıkları şu şekilde: "Köyde insan hareketliliği vardı, kendi annem ve eşim de Narin Güran'ı arıyorlarmış bana söylediler, ben bu yukarıda anlattığım olay ile ilgili hiçbir şey söylemedim, evin içerisine girdiğimde namaz kıldım ve sonra yemek yemeden Narin Güran'ın arama faaliyetine katıldım, jandarmalar da köye 21.00-22.00 sıralarında geldi, köyde arama faaliyeti yaptık. 21.08.2024 günü arama faaliyetinde muhtar Salim Güran'ı jandarmanın yanında görüp görmediğimi hatırlamıyorum, ben o gün Narin Güran'ı aramaya 22.30' a kadar devam ettim ve sonra eve gelip 23.30 sıralarında uyudum."

Narin Güran'ı dereye gömen itirafçının fotoğrafı ortaya çıktıSalim Güran

"SALİM YAPMACIKTAN ARAMA YAPIYORDU"

"22.08.2024 günü saat 05.00 sıralarında kalktım. Sabah saatlerinde eşim ile görüştüğümde Narin Güran'ın 03.00 sıralarına kadar aradıklarını öğrendim, saat 07.00-08.00 sıralarında muhtar Salim Güran jandarma ekipleri ile birlikte hiçbir şey olmamış gibi arama yapıyordu, hatta kanalın çevresinde arama yaptığımız esnada Salim Güran'ın kanalın içine girerek arama yaptığını gördüm. Salim Güran jandarma ile birlikte her gün yapmacıktan göstermelik olarak arama yapıyordu. Daha sonra Jandarma ekiplerine teslim olmak aklıma gelmedi, çünkü ben öldürmedim."

"Mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi'ne doğru çıkan Akkedüşeli Köy'ün iç yolunda Salim Gürhan'la karşılaştım. Burada içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim. Sonra muhtar aracından indi, benim yanıma geldi. Ben de araçtan indim. Daha sonra aracın ön koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek bunu yok edeceksin dedi bana. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette hareketsiz yatan bir insan olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu görünce şaşırdım ve tereddüt ettim Salim Gürhan. Bana hitap et, aileni iyi düşün. Sana 200 bin lira para veririm dedi. Tabi bu sırada etrafımızda kimse yoktu.

Narin Güran'ı dereye gömen itirafçının fotoğrafı ortaya çıktı

"SAĞ KULAĞININ ARKASINDA, BOYUN BÖLGESİNDE KIZARIKLIK VARDI"

Sonra bana aracında torba var mı dedi. Ben de aracın bagajının rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim'e verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisine birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerine siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı küçük bir çanta vardı. Sağ kulağının arkasında, boyun bölgesinde bir kızarıklık vardı.

"ÇOCUĞUN TÜM VÜCUDU ÇUVALA SIĞMIŞTI"

Çuvala çocuğu yerleştirdikten sonra, çuvalın ağzını orada bağlamadan aracımın arka koltuğuna ayak pastasının olduğu yere koydum. Göl diye tabir ettiğimiz fakat Eğritutmaz Deresi'ne doğru götür diyerek eliyle orayı işaret etti. Ayrılırken Salim Gürhan'ın ne yaptığına bakmadım. Direkt olarak mezarlığın yanından giderek villalar mevkiine doğru gittim. Yolda giderken pişmanlık duydum ancak aldığım şeylerin de kurtulmamın gerektiğini düşündüm. Derenin yanındaki stabiliz yoldan aşağı inerek uygun bir yere baktım. Aracımı derenin kenarına durdurdum. Çuvalı aracımdan alarak elime aldım. Çocuğun tüm vücudu çuvala sığmıştı.

Narin Güran'ı dereye gömen itirafçının fotoğrafı ortaya çıktı

"TAŞIN BÜYÜKLÜĞÜ 15-20 KİLO CİVARINDAYDI"

Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum. Çünkü çok telaşlıydım. 8 Eylül tarihinde Narin Gürhan'ın bulunduğu yere inerek ip aradım. İp bulamayınca çocuğun çantasının ipi aklıma geldi. Çantanın ipini sökerek çuvalın ağzını bağladım. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Boğazını çuvala bıraktım. Çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum. Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kilo civarındaydı. Yanında da birer taş vardı. Üzerine çalı koymadım. Çünkü üzeri kapanmıştı. Daha sonra buradan çıkarak aracıma bindim. Stabilize yoldan çıktıktan sonra baldızımın evine gittim."

OLAY YERİNDE İFADESİ ALINDI

Gözaltındaki itirafçı N.B, ifadesinin ardından jandarma tarafından cesedin bulunduğu yere getirildi. Jandarma eşliğinde dere kenarına getirilen N.B'nin burada ifadesi alındı.

Narin Güran'ı dereye gömen itirafçının fotoğrafı ortaya çıktı

NE OLMUŞTU?

21 Ağustos'ta Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde Kur'an kursuna giden Narin Güran çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aramış, aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran aynı gün saat 20.00 sıralarında kızının kayıp olduğunu bildirmişti. Bunun üzerine çok sayıda arama kurtarma ekibinin sevk edildiği bölgede çalışmalar başlamış, mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapılmıştı.

Arama çalışmaları sürerken, soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakılmıştı.

Ardından Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alınmıştı. Aracından alınan DNA örneklerinin Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlenen Salim Güran, 'kasten öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklanmıştı.

Daha önce aranan yerlere tekrar yoğunlaşan ekipler, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde çalışma yaptı ve Narin'in cansız bedeni, 19. günde bulundu. Narin'in öldürüldükten sonra çuvalla dereye atıldığı, üzerinin taşla kapatıldığı tespit edildi.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Diyarbakır Diyarbakır 3-sayfa Güncel Bağlar Diyarbakır 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (23)

Nefi null:

Bir amca bunu yaptı diye bütün amcalar kötü değil' Bir şehirden bu çıktı diye o şehirin hepsi kötü değil' . . Bir ana çocuğunu attı diye bütün analar kötü değil" . . Bir adam kadını vurdu diye bütün adamlar kötü değil . . Bir evlat katil diye bütün evlatlar kötü değil . . Allah iyi gibi görünen kötülerden korusun . .

Yanıtla36666
Abdullah KARAMAN:

aynen kesinlikle yorumunuza katılıyorum.

445
hüseyin cesur:

ya arkadaşlar bbu olayı gundemte tutuyorlar , ülkede biseyler olacak ama hayırlısı , Polat ailesi bile bu olay kadar konuşulmadı gündemi medyayı meskul ediyorlar , bakalım sonunda ne çıkacak , kaç kisi , çocuk kayboluyor hergun bu kadar konusulmadi , devlet ve birileri biseyler çeviriyor demedi demeyin

Yanıtla107191
Mete Han:

gündemde tutulmayacak gibi bir cinayet değil.o katiller en ağır ceza alana kadar gundemden düşmemelidir.yoksa hemen her şeyi unutan bir millet olmamıza rağmen gündem den düşse dahi unutmayiz illa adalet önünde hesap verecekler ve bütün kamuoyu bu sürecin takipcisi olacaktır yanan ciğer hepimizin ciğeri oldu.

150
Ebu Huzeyfe:

Bende öyle düşünüyorum

1226
HOZKAN:

Hemen Reise at topu. Bir melek öldürülmüş, bir meleğe kıyılmış, hemen Reisi suçla Allah sizin zihniyetinizden tüm ülkemizi korusun... Reis Narin den bahsederken ağladı, sen ne yaptın....

2314
XYZ:

Eşkiyalar

Yanıtla394
1gerceklerinsesi:

Kız bir sebeple kaçıyor. Amca yaşlı ve şişko olduğu için kızı yakalayamayacağını bilip arabayla kıza vuruyor. Kızın bacağı orada kopuyor. Sonra amca kızı ortadan kaldırıyor. Kovalarken de kastı öldürmekti muhtemelen. Çünkü arabayla vurur vurmaz da muhtemelen boğarak öldürüyor. Thaminlerim bu yönde

Yanıtla5237
JokerAllame:

sen tahmin yapma

118
Kemal Öztürk:

Yani sanki olayi görmüş gibi senaryo yazdın

012
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title