Haberler

Narin Güran tabutuna örtülen beyaz gelinlikle son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde dere kenarında 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın naaşı Adli Tıp'tan alınarak Batı Karakoç köyüne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardında küçük Narin, tabutuna örtülen beyaz gelinlikle kendi köyünde toprağa verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğunu duyurdu. Küçük kızın cansız bedeni köyün yakınındaki dere yatağında çuval içinde bulundu.

TABUTUNUN ÜZERİNE GELİNLİK ÖRTÜLDÜ

Diyarbakır'da ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Narin'in cenazesi komşu köyde kılınan cenaze namazının ardından kendi köyünde toprağa verildi. Cenazede minik kızın tabutunun üzerine beyaz gelinlik örtülmesi dikkat çekti.

Narin Güran tabutuna örtülen beyaz gelinlikle son yolculuğuna uğurlandı

İMAMIN SÖZLERİ KAHRETTİ

Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan imam, "Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenabı Hak bizi vicdan sahibi insanlardan eylesin. Ahlaklı insanlardan eylesin. İnşallah toplum olarak insanlığımızı yeniden hatırlarız. Narin'imiz cennettedir. Masum bir yavrumuz katledildi. Emin olun cennettedir. Bunun mutlaka hesabı sorulacaktır. Bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah'a nasıl hesap vereceğiz? Vicdanımız, insanlığımız... Bunu yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor" ifadelerine yer verdi. İmamın minik Narin'le ilgili bu sözleri hem alandakileri hem de cenaze törenini ekranları başlarından takip edenleri duygulandırdı.

Narin Güran tabutuna örtülen beyaz gelinlikle son yolculuğuna uğurlandı

ANNE, BABA, KARDEŞİ DAHİL 24 KİŞİ GÖZALTINDA

Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından kızın annesi, babası ve kardeşi dahil 24 kişi gözaltına alındı. Otopsi işleminin tamamlandığını belirten Adalet Bakan Yılmaz Tunç, alınan örneklerin incelendikten sonra kesin ölüm nedenine ilişkin rapor düzenleneceğini söyledi. Narin'e ait DNA'nın tespit edildiği otomobil de incelenmek üzere yeniden Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Kaynak: Haberler.com / Olgun Kızıltepe - 3.Sayfa

Haberler.com Özel Diyarbakır Diyarbakır 3-sayfa Otopsi Bağlar Gündem Yaşam Diyarbakır Haberler.com Özel Gündem 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (49)

GÖKHAN UZUNALİ :

Gelinlik te neyin nesidir cahil insanlar. 8 yaşında çocuğun tabutuna ÖNLÜK atılması gerekir ÖNLÜK

Yanıtla53825
Mehmet yasar Çiçek:

boş yorum yapmayın, yavrucak 1 ay sonra amcaoglunun düğününde giymek için 1 hafta boyunca anne bana gelinlik al diye anasina yalvarmış, (gelinlik çocuk kostümüdür) anneside röpörtajında gelinliği alamadım diye aglayip feryat ediyordu

22
Tutankamon Hoca:

bUNEDİR YA KÜCÜCÜK COCUGA GELİNLİK GİYDİRMİŞLER BİZ ARAP TOPLUMUMUYUZ

11
SüLeyman Kiyağ:

Çocuğun tek hayali beyaz elbiseydi , gelinlikle alakası yok .

11
Onur Avcı:

Vefat etmeden önce kaybolmadan önce eve geldiği zaman annesi ile düğüne gidicekmiş düğünde ona gelinlik giydircekmiş o yüzden gelinlik atmıslar yani evlilik maksadıyla değil

10
Aykut Kalanoğlu:

Köylerde genelde çok erken yaşta ölen kızlar için yaşına bakmazsızın tabutun üstüne gelinlik örtülür bu bir adettir köyün kadınları düşünür ve örter yani anlamı üzüntülerini dile getirmek için gelinlik bile giyme zamanını göremeden hakkın rahmetine kavuştu anlamındadır !

01
Kara Murat:

sana mı soracaklardı nasıl yapacaklarını. Başkalarının yaşamları sizi ilgilendirmez.

00
Murat Küçük:

İyide gelinlik ne alaka küçücük çocuğa Köy komple kafayı yemiş

Yanıtla18441
Kara Murat:

sen ve senin gibiler bilmez. Her anne baba kızının gelin olup beyaz gelinlik giymesini hayal eder. Giyemeyeceği gelinliğin hüznünü yaşıyorlar.

11
Emre Yiğit:

Hani annesi açıklama yaptı ya haftaya kuzeninin düğünü var orada en çok gelinlik giymek istiyordu diye bence ondan olabilir

00
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title