Haberler

Narin'in gözaltına alınmayan tek amcası konuştu: Onu toprak bile kabul etmeyecek

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır'da Narin Güran'ın cinayete kurban gitmesinin ardından gözaltında olmayan tek amca Erhan Güran konuştu. Şüpheli itirafçı Nevzat Bahtiyar ile arasında geçen konuşmayı anlatan amca, "8 amca gözaltında, içerde oğlum ve yeğenlerim de var. Onlar için daha karakol kapısına gitmedim. Devletimiz ortaya çıkardığı zaman kim olursa olsun, gözümün nuru olsun bu cezayı çekecek. Onu toprak bile kabul etmeyecek" dedi.

Tüm Türkiye Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından yürütülen soruşturmayı takip ederken minik Narin'in gözaltında olmayan tek amcası Erhan Güran konuştu. Bu akşam tutuklanan şüpheli itirafçı Nevzat Bahtiyar ile arasında geçen konuşmayı anlatan amca dikkat çeken ifadeler kullandı.

Narin'in gözaltına alınmayan tek amcası konuştu: Onu toprak bile kabul etmeyecek

İTİRAFÇI TUTUKLANDI

Narin Güran soruşturmasında gözaltına alınan itirafçı Nevzat Bahtiyar, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Minik Narin'in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi'ne gömdüğünü itiraf eden, bunun karşılığında tutuklu amca Salim Güran'ın 200 bin TL para teklif ettiğini söyleyen Nevzat Bahtiyar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Nevzat Bahtiyar (48), jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı 1. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde 'Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

BAKAN TUNÇ'TAN 'NARİN' AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "8 yaşındaki Narin Güran evladımızın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat B. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştır" dedi. Bakan Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "8 yaşındaki Narin Güran evladımızın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat B. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştır. Gözaltında bulunan diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam etmektedir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan kim varsa adalet önüne çıkarılacak ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır" ifadelerini kullandı.

Narin'in gözaltına alınmayan tek amcası konuştu: Onu toprak bile kabul etmeyecek

"BEN DIŞARIDA KALAN TEK AMCAYIM"

Now Haber'e konuşan amca Erhan Güran, "Ben dışarıda kalan tek amcayım. 8 amca gözaltında, içerde oğlum ve yeğenlerim de var. Onlar için daha karakol kapısına gitmedim. Devletimiz ortaya çıkardığı zaman kim olursa olsun, gözümün nuru olsun bu cezayı çekecek. Onu toprak bile kabul etmeyecek. Yapan susmuş işte kaç gün sonra ortaya çıktı. Ben köylüyü konuşturamam veya susturamam benim böyle bir gücüm yok, yetkim yok. Nevzat aramalara bizimle birlikte katıldı. Camide otururken geldi yanımıza oturdu, 'Jandarma beni sorguya almış, Salim'den şüpheleniyor musun diye sordular, ben şüphelenmiyorum, Salim böyle bir şey yapamaz. Salim böyle bir insan değil.' demiş. Böyle vicdansız bir insanda titreme olmaz mı? Bir hareket bozukluğu olmaz mı, bu kadar sakin mi durulur?" şeklinde konuştu.

Narin'in gözaltına alınmayan tek amcası konuştu: Onu toprak bile kabul etmeyecek

AİLE ÜYELERİ GÖZALTINDA

Bahtiyar'ın ifadesinin ardından jandarma ekipleri, Narin'in aile içi cinayete kurban gitmiş olma olasılığını değerlendirerek, tüm aile üyelerini gözaltına aldı. Narin'in babası ise daha sonra serbest bırakıldı.

Narin'in gözaltına alınmayan tek amcası konuştu: Onu toprak bile kabul etmeyecek

NE OLMUŞTU?

21 Ağustos'ta Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde Kur'an kursuna giden Narin Güran çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aramış, aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran aynı gün saat 20.00 sıralarında kızının kayıp olduğunu bildirmişti. Bunun üzerine çok sayıda arama kurtarma ekibinin sevk edildiği bölgede çalışmalar başlamış, mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapılmıştı.

Arama çalışmaları sürerken, soruşturma kapsamında Narin Güran'ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakılmıştı.

Narin'in gözaltına alınmayan tek amcası konuştu: Onu toprak bile kabul etmeyecek

Ardından Narin'in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alınmıştı. Aracından alınan DNA örneklerinin Narin'in kıyafetlerindeki DNA örnekleri ile eşleştiği belirlenen Salim Güran, 'kasten öldürme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklanmıştı.

Daha önce aranan yerlere tekrar yoğunlaşan ekipler, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde çalışma yaptı ve Narin'in cansız bedeni, 19. günde bulundu. Narin'in öldürüldükten sonra çuvalla dereye atıldığı, üzerinin taşla kapatıldığı tespit edildi.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Diyarbakır 3-sayfa Kurban Hukuk Hukuk 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (25)

Abdullah Atik:

Sekiz amca şaka gibi, Güney doğuda çocuk doğurmaya kısıtlama konulmalı tehlike arz ediyor…

Yanıtla221377
rihamma baxhiyeva:

Sen mi besliyorsun sana ne milletin kaç çocuk doğurduğundan bakabiliyorsa isterse 50 çocuk yapsın

14085
Wilders:

Zaten aklı başında fikir sahibi insanda bu ülkede çocuk yapmaz.

86103
Murat COŞKUN:

Yuh

1642
Bünyamin Kavak:

Evet bizim üstümüze külfet maalesef

1629
Martin Sikertel:

@rihamma baxhiyeva ne demek sana ne! Bu ne kadar sığ bir düşünce! İster baksın ister bakmasın; gereğinden fazla çocuk dünyaya her türlü zarar.

1825
Özcan Özcan:

KASADA BİR LİRA PARA YOK İÇERDE ADAMA BAKMAKTA PARA YEDİĞİ İÇTİĞİ YAKTIĞI.KATİLİ DAHİ EN GEÇ 3-5 SENEYE SALARLAR.

Yanıtla3950
Ahmet Melih ALEMDAR:

Gecelerdir Narinimizin olayı yüzünden uyuyamıyorum ve düşünmekten kafayı yemek üzereyim. N.B nin ifade tutanağını iyi okuyun ve düşünün. Öldüren bir kişi yada cesedi yok etmeye giden bir kişi, ailenin arasında halletmeye çalışan bir kişi, cesedi kendisi mi yok eder yada N.B nin dediği gibi bu sırra onu da mı ortak eder? Bazi şeyler kafada oturmuyor

Yanıtla1068
Pars Narkoteror:

hocam hiç köy yerinde yaşadın mı ? köyde herkes iç içe normalde dediğin normal şehir kesiminde mantıklı ama köy yeri çok farklı birde bu açıdan bakmalısın bence

00
Özcan Özcan:

BU KADAR SUÇLU NİYE DIŞARDA KANUNEN BİR EKSİKLİK YOK BİR ÇOK CEZA AVRUPA ÜLKELERİYLE AYNI DÜZEYİNDE.KASADA PARA YOK İÇERDE ADAMA BAKMAKTA PARA YEDİĞİ İÇTİĞİ YAKTIĞI.BUNLARI DA SALARLAR YAKINDA.

Yanıtla2822
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title