Haberler

Şule Çet davasında bilirkişi olan profesör, evinde tavana iple asılı halde ölü bulundu

Güncelleme:
Abone Ol

Ankara'da, üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili davada bilirkişi olarak yer alan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda görevli 49 yaşındaki Prof. Dr. Mustafa Ender Taner, evinde tavana iple asılı halde ölü bulundu.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı, Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ender Taner, Çankaya ilçesindeki evinde tavana iple asılı bulundu. Haber verilmesiyle gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Taner'in hayatını kaybettiği belirlendi. Polis, evde inceleme yaptı. Taner'in, bir süredir psikolojik tedavi gördüğü ve ilaç kullandığı ileri sürüldü. İntihar ettiği tahmin edilen Taner'in cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Taner'in kesin ölüm nedeni, yapılacak otopsi ile belirlenecek.

'ŞULE ÇET İNTİHAR ETMEDİ' RAPORU

Prof. Dr. Mustafa Ender Taner, Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in 29 Mayıs 2018 tarihinde lüks plazanın 20'nci katından düşerek ölmesiyle ilgili davada bilirkişi olarak yer almıştı. İntihar ettiği ileri sürülen Şule Çet'in ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda genç kızın intihar edebileceğine dair dosyada he hangi bir bilgi ve gözlemin bulunmadığı belirtildi. Söz konusu raporda, Prof. Dr. Taner'in dışında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda iki profesörün daha imzası bulunuyor.

SANIKLARA HAPİS

Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava geçen 4 Aralık'ta sonuçlandı. Şule Çet'in ölümüyle ilgili tutuklu yargılanan sanıklardan Çağatay Aksu'ya (34) 'bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla cinayet' suçundan müebbet, 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 12 yıl 6 ay, Berk Akand'a da (33) 'cinayete yardım'dan 12 yıl 6 ay, 'tecavüze yardım'dan 5 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

PROF. DR. MUSTAFA ENDER KİMDİR?

Prof. Dr. Mustafa Ender, 1988 - 1994 Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesi, 1996 - 2001 Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri AD 'da uzmanlık eğitimi aldı. 2008 - 2013 Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri AD 'da Doç. Dr., 2013 'ten sonra Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri AD'da Prof. Dr. unvanıyla görev yaptı.

Mustafa Ender, 1995 - 1996 Aksaray 'da mecburi hizmet, Temmuz 2014 - Nisan 2016 yılları arasında Gazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma merkezinde başhekim yardımcısı, Nisan 2016 - Ağustos 2017 arasında başhekimlik, 2014 - 2017 yılları arasında Yükseköğretim Kurulu Etik komisyonu üyeliği, 2013 - Halen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri AD'da Prof. Dr. ve Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Gazi Üniversitesi Taner Ankara 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (3)

vatandaş:

Kızımın sınav kaygısı sebebi ile tanıştık. Onu tanıyan biri bunun intehar olmadığını anlar. İtikadı sağlam düzgün bir insandı. Önce insan ve aile diyen çocuklarını seven müşfik bir baba. Mühendis kardeşiyle gurur duyan bir abi idi. Allah mekanını cennet etsin. Rahmetiyle yargılasın kalanlara sabrı cemil nasib etsin. Aselsan mühendislerinin inteharı gibi sırlı bir durum. işinin ehli zeki bir insan. Titiz çalışmışlardır ama inşallah olay aydınlanır. Nur içinde yat kıymetli güzel insan.

Yanıtla06
Abc:

Kesinlikle intihar ettiğine inanmıyorum ender hocayı kardeşimin hastalığından ötürü 3 yıldır tanıyorum işini çok seven iyi bir doktor iyi bir insandı ayın 4 de randevumuz vardı hâlâ inanamıyorum şaka gibi intiharın eşiğindeki hastalarını vazgeçilmiş birinin intihar etme olasılığı sebep ne olursa olsun yoktur Allah rahmet eylesin toprağı bol olsun ruhuna bir Fatiha okurmusunuz

Yanıtla00
DUYARLI BİR VATANDAŞ:

KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE OLAYIN İNTİHAR OLDUĞUNA İNANMIYORUM. UZUN ZAMANDIR KENDİSİ İLE EŞİMİN SAĞLIK SEBEPLERİNDEN DOLAYI GÖRÜŞÜYORUZ VE HATTA ÖLÜMÜNDEN 2 GÜN ÖNCE SALI GÜNÜ SAAT 11 DE GÖRÜŞTÜK MORALİ KEYFİ YERİNDE KENDİSİNİ HASTALARINA ADAMIŞ ÇOK CANA YAKIN BİR KARDEŞ BİR DOST GİBİ DAVRANAN İNCE DÜŞÜNCELİ VE ÇOK DÜZGÜN BİR İNSANDI ÖLÜMÜNE İNANAMIYORUM HELE İNTİHAR ETTİ KONUSU TAMAMEN BANA YANLIŞ GELİYOR MUHTEMELEN BU BİR CİNAYET GİBİ GÖRÜNÜYOR. ARAŞTIRILDIĞINDADA ÇIKACAĞINA İNANIYORUM

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title