Haberler

Esra Hankulu'yu öldürmekle suçlanan Ümitcan Uygun duruşmada söz istedi: Vicdanım rahat

Güncelleme:
Abone Ol

Ankara'da Ümitcan Uygun'la geçirdiği gece sonrası hayatını kaybeden Esra Hankulu'nun ölümüne ilişkin davaya devam edildi. Duruşmada söz alan sanık Uygun, masum olduğunu iddia ederek "Evden çıkarken Esra beni öptü ve yolcu etti. Benim vicdanım rahat" dedi.

Türkiye'nin gündemine oturan Aleyna Çakır cinayetinde adı geçen Ümitcan Uygun'la geceyi geçirdikten sonra ölü bulunan 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun kesin ölüm nedeninin künt kafa travmasına bağlı iç kanamadan kaynaklandığı belirtilmişti. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılınca hazırlanan iddianamede, Uygun hakkında kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürmek suçundan 'ağırlaştırılmış müebbet' hapis cezası, diğer iki sanık Dilan C. ve Furkan G. hakkında ise 'suç delillerini gizlemek' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

"BENİM VİCDANIM RAHAT"

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine devam edilen duruşmaya sanık Ümitcan Uygun, Hankulu'nun ailesi ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan sanık Uygun, sabah evden çıkarken Hankulu'nun hayatta olduğunu belirterek, "Evden çıkarken Esra beni öptü ve yolcu etti. Benim vicdanım rahat. Doğru bir tanedir, o da ortaya çıkacak. Bahsi geçen eylemi ben gerçekleştirmedim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Sanık Ümitcan Uygun: 'Vicdanım rahat'

ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILMASI İSTENDİ

Duruşmada mütalaaya ek sunan savcı, Uygun'un kendisini savunamayacak bir kişiyi darp edip öldürdüğünü savunarak, sanığın herhangi bir indirimden yararlanmaması ve cezalandırmanın üst sınırdan verilmesini talep etti. Taraf avukatlarının beyanının ardından eksiklerin giderilmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı 13 Nisan'a erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ümitcan Uygun Esra Hankulu Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

lavinia :

hangi vicdan ?

Yanıtla07
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title