Haberler

Sıfır araç almanın heyecanını yaşıyordu, 'fabrikasyon hatasını' öğrenince hayatı çileye döndü

Güncelleme:
Abone Ol

Samsun'da yaşayan Erdem İnce'nin satın aldığı SUV tipi araç, fabrikasyon hatalı çıktı. Araç hakkındaki gerçeği öğrenmesinin ardından fabrika ile davalık olan İnce'nin günleri, uğraştığı sorunlar nedeniyle adeta çileye döndü.

İddiaya göre, otomobil alındıktan 2,5-3 yıl sonra aracın çeşitli yerlerinde boyada dökülmeler yaşandı. Bu problem için yetkili servise giden İnce, sorunun kaynağının araçtaki 'üretim hatası' olduğunu öğrendi. Aracına boyama işlemi ve cüzi miktarda değer kaybı ödemesi yapılan İnce, bunun üzerine araca binmeye devam etti. 1,5 -2 yıl sonra yine aynı sorun ile karşılaşan İnce'ye serviste yine 'üretim hatası' bilgisi verilerek aynı uygulama yapıldı.

ÇÖZÜM OLARAK BOYA ÖNERDİLER

Aldığı sıfır araçla adeta hayatının kabusunu yaşayan adam, 6 ay sonra daha büyük şekilde boya dökülmeleriyle karşılaşınca tekrar servise gitti. Serviste çözüm olarak yine aracın boyanması gerektiği söyleninceyse hukuki yoldan hakkını aramaya karar verdi. Açtığı tespit davasının sonucunu bekleyen İnce, tazminat davası için de gün sayıyor.

Sıfır araç almanın heyecanını yaşıyordu, 'fabrikasyon hatasını' öğrenince hayatı çileye döndü

"DEĞER KAYBI ÖDEMESİ YAPTILAR"

Yaşadıklarını anlatan Erdem İnce, "Bundan yaklaşık 5 yıl önce Samsun'da bir otomotiv şirketinden sıfır bir SUV tipi araç aldım. Aracı aldıktan yaklaşık 2,5 -3 yıl sonra aracın tavanında boya kabarmaları meydana geldi. Bununla alakalı biz servisle görüştüğümüzde bunun bir 'fabrikasyon ve üretim hatası' olduğunu belirttiler. Bunun sonucunda da biz de noter aracılığıyla ihtar çektik. Bununla alakalı bir geri dönüş yapılmadı. Yaptıkları sadece, hukuki yollara başvurabileceğimizi söylemekti. Biz de hukuki yolun uzun sürebileceğini düşünerek sulh içinde bu işi çözmeye yöneldik. İlgili boya atan yerin boyanmasını yaptırdık. Üstüne de cüzi bir miktar değer kaybı aldık. Bunu yaptırdıktan yaklaşık 1-5-2 yıl sonra tekrardan aracın farklı bir yerinde boya kabarması oldu. Yine servise başvurduk. Servis, 'bu fabrikasyon hatasının yine devam ettiğini ve ilerleyen günlerde de devam edebileceğini' tarafımıza bildirdi. Biz de bu sefer tekrardan sulh içinde çözülsün diye boyattık. Bu sefer açıkçası zaten küçük bir yerdi. Sonra yine bir miktar değer kaybı para ödemesi yaptılar" dedi.

Sıfır araç almanın heyecanını yaşıyordu, 'fabrikasyon hatasını' öğrenince hayatı çileye döndü

DAVALIK OLDULAR, GÜNLERİ ÇİLEYE DÖNDÜ

3. kez aynı sorunla karşılaşınca hukuki sürece başvurduğunu anlatan Erdem İnce, "Aradan geçen 6 ay sonra ise araçta bu sefer çok daha büyük boya kabarmaları meydana geldi. Görüleceği üzere aracın yaklaşık 4-5 noktasında. Yine biz bununla alakalı burada ilgili yetkili servise gittiğimizde servis, fabrikasyon hatasının devam ettiğini, aracın bu sefer tavanının tamamen boyanacağını ve başka yerlerinde de boya atan yerlerin tamamıyla boyanacağını bize iletti. Biz de bununla alakalı ilgili firmaya yine şikayette bulunduk. Şikayet sonucunda ilgili firma bunun 'fabrikasyon ve üretim hatası' olduğunu tarafımıza bildirdiler. Ama bununla alakalı yapabileceklerinin sadece aracı tekrar boyamak ve bize üstüne cüzi bir miktar, 10 bin TL gibi günümüz şartlarında çok düşük bir rakamı değer kaybı olarak verebileceklerini ilettiler. Biz de hukuki yollara başvurduk. Bizim buradaki beklentimiz bu işin sulh ve barış içinde çözülmesi. CİMER'e de başvuru yaptık. Oradan da bir sonuç bekliyoruz. Şimdi biz bununla alakalı bilhassa ilgili şirketten yaptığı bu kusuru, fabrikasyon hatasını daha ciddi anlamda karşılamasını istiyoruz. Bizim buradaki beklentimiz aracın ya hukuki değeriyle kendilerince satın alınması ya da üzerine ücret ödeyip başka bir araç almayı veya da gerçekten gerçek değer kaybı neyse onunla alakalı kendilerinden bir ödeme bekliyoruz. Tespit davası açtık. Tespit davasından sonra da tazminat davasını açmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Sıfır araç almanın heyecanını yaşıyordu, 'fabrikasyon hatasını' öğrenince hayatı çileye döndü

EKSPERTİZ RAPORLARI ÇIKTI

Erdem İnce'nin şikayeti üzerine araçta tespit yapıldı. Aracın ekspertiz raporu alınması istendi. Alınan ekspertiz raporunda ise özetle şu görüşlere yer verildi: "Aracın kaportasında fabrikasyon boya hataları ve araç genelinde mikron düşüklüğü mevcuttur. Araçta boya sökülmeleri vardır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Münir Karaloğlu Tragger Samsun Honda Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (3)

ANGARA BEBESİ:

Ayıplı araçta onarım kabul ederek hata yapmış,en başta tüketici mahkemesine başvurduktan sonra avukat ve noter kanalıyla firmaya yeni araçla değişim talep etse hak kazanır yeni araç alırdı. Örneğini bir zat o araç satışında çalışırken bir müşterim de gördüm.

Yanıtla09
Bulent :

Alırsın Honda kalırsın zorda

Yanıtla12
Abura Demirel:

ne alakası var yolda kalırsın ben 26 sene arabistanda kaldım hondanın büyük araçları kullanıyorum beni hiç yarı yolda bırakmadı ! ayrıca benzin fazla yemiyor otobanda ve mercedes kullanlar o kadar çok benzin yiyorki adamların parası bitiyordu

10
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title