Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Güncelleme:
Abone Ol

Yüzde 85 oranında kaçak elektrik kullanıldığı belirlenen Şırnak'ın İdil ilçesinde ekipler abonelerin sayaçlarını kontrol etmek istedi. Bu esnada öğlen ezanı için köy camiinin minaresine çıkan müezzin, köylüleri kaçak kontrol ekibinin geldiği konusunda uyararak "Kapınızı açmayın" çağrısında bulundu.

Şırnak'ın İdil ilçesinde cami hoparlöründen Dicle Elektrik'in kaçak kontrol ekibine "kapınızı açmayın" anonsu yapıldı.

Dicle Elektrik'ten yapılan açıklamada, Şırnak İl Müdürlüğüne bağlı kaçak kontrol ekipleri, dün yüzde 85 oranında kaçak elektrik kullanıldığı belirlenen İdil ilçesine bağlı Açma köyüne giderek abonelerin sayaçlarını kontrol etmek istedi. Jandarmadan çalışma için destek istenmesinin ardından köye hareket eden ekibe ait araçların önü, durumu haber alıp köy girişinde toplanan bir grup tarafından kesildi. Ekip köye sokulmayınca jandarma olaya müdahale etmek istedi.

CAMİ HOPARLÖRÜNDEN UYARI: KAPINIZI AÇMAYIN

Jandarma müdahalesinin ardından köylüler yolun üzerinde oturarak araçların köye girmesine izin vermedi. Bu arada öğlen ezanı için köy camiinin minaresine çıkan müezzin, önce köylüleri kaçak kontrol ekibinin geldiği konusunda uyardı, ardından da "kapınızı açmayın" dedi. Müezzin, bu uyarının ardından öğlen ezanını okumaya başladı. Yaşananlar, cep telefonu kameralarına da yansıdı.

EKİPLERİN GİRİŞİNE İZİN VERMEDİLER

Jandarmanın tüm çabalarına rağmen köylüler ekiplerin girişine izin vermedi. Yaşanan gerilimin tırmanmaması için Dicle Elektrik kaçak kontrol ekibi, çalışma yapamadan bölgeden ayrıldı. Yetkililer, burada daha sonra yeniden bir kaçak kontrol çalışması yapılacağını bildirdi.

GEÇEN YIL DA BENZER DURUM YAŞANMIŞTI

Öte yandan, geçtiğimiz yıl da Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı kırsal Sulubağ Mahallesi'ne kontrol için giden ekipler, benzer bir durumla karşılaşmıştı. Mahalledeki cami hoparlöründen "kapılarınızı açmayın" anonsu yapılması üzerine aboneler tarafından konut kapıları açılmadığı belirtildi. Bu sebeple söz konusu mahallede gerekli kontroller yapılamamış, ekipler, daha sonra jandarma nezaretinde bu mahallelere giderek kaçak kontrolü yapabilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3-sayfa Müezzin Şırnak Şırnak Güncel Yaşam Hukuk Dicle Cami İdil Hukuk 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (172)

Cüneyt Özbay:

yaw biz bu insanların kaçak elektirihini ödenek zorundamiyiz alooooooooo

Yanıtla341K
Güray Dilli :

Trafoları toprağa gömerler , ödeme yapmazlar , ekiplere zorluk çıkartırlar , taşlarlar, darp ederler ve bunlarla birlikte yaşamak zorundayız. Sığınmacıları yerleştirin buralara , hiç olmazsa onlar, AB den gelen paralarla öderler belki

34616
Cüneyt Özbay:

Lois tay oduyoz zaten haram olsun

8191
A B:

Malum genler iflah olmuyorlar

13182
Louis Tay:

He öde

15427
Netherill:

evet zorundasın kardeşim. mecbursun istersen ödeme senin elektriğini pat diye kapatıyorlar :D

16146
Ben bilmemm:

Valilik hocayı ifade için çağırdı mı acaba ??? Afyon belediye başkanım çağırıldı ya....

5127
Mars Jubiter:

Urfa Diyarbakır Mardin'de elektrik çilesi var sulama yatırımı yapmadılar yapmıyor

387
Hayrullah Karakuş:

Kesin o zaman o bölgenin elektriklerini

Yanıtla29992
Mars Jubiter:

Sizler bişi bildiniz yok boş boş konuşma diyorum ki 100 dönüm tarla sulama 500 bin TL arazinin kari yok tarım bitti doğuda yatrim yapmıyor yapmıyor yapmıyor

10912
Tüm 172 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title