Haberler

Sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanan Dilruba için iddianame hazırlandı

Güncelleme:
Abone Ol

Sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanan Dilruba Y. için iddianame hazırlandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan genç kadının avukatı Hüseyin Yıldız, "Kamu davası açıldı, duruşma günü 3 Eylül'e verildi" ifadelerine yer verdi.

İzmir'de yapılan sokak röportajında hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ağır ifadeler kullandığı gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı çıkartılan Dilruba Y., 3 Eylül'de hakim karşısına çıkacak.

"İDDİANAME ALELACELE HAZIRLANDI"

Genç kadın hakkında iddianame hazırlandığını ifade eden avukatı Hüseyin Yıldız, "Kamu davası açıldı, duruşma günü 3 Eylül'e verildi. Hukuksuz bir şekilde kanunda hiç bir tanımı olmayan bir usulle Dilruba tutuklanmıştır. Bu tutukluluğun derhal kaldırılmasını talep ediyorum. Gözümüze çarpan ilk şey halka kin ve düşmanlığa aşağılama suçundan iddianamenin başsavcı vekili tarafından alelacele hazırlanıp kamu davasının açıldığını gördük. Açılan kamu davasında da duruşma gününün dahi tayin edildiğini öğrendik. Tutukluluğa itiraz ettik'' dedi.

"SİYASİ BİR KARAR NETİCESİNDE TUTUKLANDIM"

Genç kadın, son olarak bir basın kuruluşuna yaptığı açıklamada "Ben iktidarı eleştirdiğim düşünüldüğü için siyasi bir karar neticesinde haksız yere tutuklandım. Herkese çok teşekkür ederim. İnsanın en çok böyle zamanlarda desteğe ihtiyacı oluyor. Herkesin desteğiyle dışarıda olduğumdan çok daha güçlüyüm burada ve gücümü katlayarak çıkacağım. Siyasilerin benim hakkımda tam bilgi sahibi olmadan bir basın açıklaması yapmamalarını rica ediyorum. Şu an bu mesele siyaset üzeri bir haksızlık yaşanıyor" ifadelerine yer vermişti.

NE OLMUŞTU?

Geçen günlerde bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla yargılanan Dilruba Y.'nin tutukluluğuna dün itiraz edilmişti.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Hüseyin Yıldız 3-sayfa Yaşam Hukuk Eylül İzmir Kamu İzmir Hukuk 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (77)

Murat Celik:

inşallah ömür boyu içeriden çıkmazsın

Yanıtla610359
Lale:

Ne yaptı doğruları konuştuğu icinmi bunu herkes biliyor doğruları konuştu ve samimiydi içeri atanlar dahi doğru söylediğini biliyor nokta hatta virgül

76107
Metehan Eryilmaz:

Darısı başına

44102
Hasan Turk:

Elbet bu devrin sonu geliyor.sen sindiden kendini dusun.

3561
Teşkilatı mahsusa:

Amin inşallah

4526
Metehan Eryilmaz:

Darısı sana

1350
VEFA:

Herkes Dilruba'yı böylece tanıdı. Atatürk gençliği böyle olur. Cesur, yürekli Türk kızı!...

Yanıtla406385
Ali Tokgöz:

Atatürk gençliği ha.Atatürkün bıraktığı partiyide gördük.

5191
AdamınBiri:

Atatürk gençliği buysa bu millet bir daha çanakkale mücadelesi veremez

3081
Teşkilatı mahsusa:

Kuzidiyate vefa

912
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title