Haberler

Ehliyet sınavında kopya çekmek için kurduğu böcek ve kamera düzeneğiyle yakayı ele verdi

Güncelleme:
Abone Ol

Kırıkkale'de ehliyet sınavında kopya çekmek için düzenek kuran aday, maskesine gizli kamera kulağına ise böcek ismi verilen özel bir dinleme cihazı yerleştirdi. Gözetmenler, adayın tavırlarından şüphelenince gerçek ortaya çıktı. Kopyacı adayın kulağındaki böcek hastanede küçük bir operasyonla çıkarıldı.

Kırıkkale'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü E-Sınav Merkezi'nde yapılan yazılı ehliyet sınavına giren S.A., kopya çekebilmek için görüntülü ve sesli olarak iletişim sağlayabileceği bir düzenek kurdu. Sınav esnasında S.A., maskesinin altındaki gizli kamera sayesinde soruları karşı tarafa iletti. Kulağındaki "böcek" adı verilen özel dinleme cihazıyla da cevapları alan kişi, bu şekilde soruları yanıtladı.

Ehliyet sınavında kopya çekmek için kurduğu böcek ve kamera düzeneğiyle yakayı ele verdi

TAVIRLARI ŞÜPHE UYANDIRDI

Sınavda S.A.'nın tavırlarından şüphelenen görevli öğretmenler, kopya çektiğini fark edince durumu polise bildirdi. E-Sınav Merkezi'ne gelen polis ekipleri, S.A.'nın üzerinde dedektör ile arama yaptı. Ekipler, kulağına yerleştirdiği böcek adı verilen özel dinleme cihazı ile maskesine kamufle ettiği kablosuz kamerayı tespit etti. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan S.A., Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerine teslim edildi.

Ehliyet sınavında kopya çekmek için kurduğu böcek ve kamera düzeneğiyle yakayı ele verdi

HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) polisi, S.A.'nın kulağındaki cihazı çıkartabilmek için Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götürdü. Burada sağlık görevlilerince, kulağındaki böcek cımbız yardımıyla çıkartıldı. Hastanedeki işlemlerin ardından emniyete götürülen S.A.'nın suç ortağı H.K. da yapılan operasyonla gözaltına alındı. Her iki şüphelinin de emniyetteki işlemleri sürüyor.

Ehliyet sınavında kopya çekmek için kurduğu böcek ve kamera düzeneğiyle yakayı ele verdi

Ehliyet sınavında kopya çekmek için kurduğu böcek ve kamera düzeneğiyle yakayı ele verdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Milli Eğitim Müdürlüğü Kırıkkale Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

sevgi dinçel:

altı üstü ehliyet sınavı bu kadar techizata ne gerek var sanki öss giriyor.

Yanıtla26186
Uğur Sezgin:

Surşye afganistan ve ortadoğulu araplara yabancı jkontenjanınan sınavsız üniveriyte burs yatcak yer verilirken Türk cocuklarının faydalanamaması ne anlama geliyor yabancı üğlkelerdeki öğrencilere destek verip kendi öğrencilerini batağa sürüklemekte neyin nesiir cıkıp kimse acılkklamayacakmı yaşamasın mı bu ülkede gencler suriyeliler afganlarmı yaşasın

Yanıtla8172
Theo:

Türk gençleri Afganistana gönderilecekmiş seni de kayda aldımvyakinda mektup gelir

1715
Pole star:

Varsa belgen ispatla yoksa ne olduğunu çok iyi biliyorsun...

1812
Çınar Saraç:

Kardeşim daha önceki sınavlarda çıkmış soruları çözsen zaten bu işlere gerek yok , yani bu kadar düzenek kuracak zekaya sahipsin ama çıkmış soruları çözüp sınava hazırlanmaya yemiyor galiba

Yanıtla8105
Nok Ta :

Katılıyorum. Sınav sorular havuzdaki sorulardan seçiliyor. Son 5 sınava ait soruların doğru cevaplarını ezberlesen geçersin.

240
Ramazotti Xxx:

O kadar kolay sorularıda yapamıyorsa vermeyin kardeşim ...sonra trafikte hatalı olmasına rağmen el kol hereketi yapıyorlar

Yanıtla1182
Adil ÖZDEMİR:

Ehliyet sınavından kalmak için baya bir çaba sarf etmek gerekiyor. Ama üst kademede ki yöneticiler bile iki kelam etmek için prompterdan kopya çektiği bir ülkede normaldir.

Yanıtla433
Uğur Duran:

Bu halkı serbest bırak 2 sene de uzaya çıkarız ama engel oluyorlar kardeşim. bir de hayırlı işler için kullansak şu beyni tam olacak ama neyse

Yanıtla811
Mehmet Yarcan:

Kurnazlık, zeka değil ahlaksızlıktır. Sıraya kaynak yapmakla aynı şeyin zekayla ilgisi yoktur. Sınava çalışacak kapasite yok ama kulaklık kullanacak yetenek var diye zeki olmaz insan.

010
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title