Haberler

Sosyal medyada sahte diploma satışı! Lisans için 25 bin TL istiyorlar, e-Devlet iddiası ise tam skandal

Güncelleme:
Abone Ol

Sosyal medyada bazı hesaplardan birçok farklı üniversitenin fakültelerine ait sahte diplomaların satışının yapıldığı ortaya çıktı. Sahte lisans diploması için 25 bin lira ücret talep edilirken, dolandırıcılar diplomanın e-Devlet sistemine de işlendiğini öne sürüyor. Bazı sayfalarda hukuk ve tıp gibi fakülteleri için diğer fakültelere göre daha yüksek ücretler belirlenmesi de dikkat çekti.

Sosyal medyada bazı hesaplardan; birçok farklı üniversitenin fakültelerine ait sahte diplomaların satışı yapılıyor. Sahte lisans diploması için 25 bin lira ücret talep edilirken, dolandırıcılar diplomanın e-Devlet sistemine de işlendiğini öne sürüyor. Gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar orijinal görünümdeki diplomaların görselleri de sosyal medya sayfalarında paylaşılarak alıcı bulmaya çalışılıyor.

Sosyal medyada oluşturulan birçok farklı hesapta sahte diploma satışı yapıldığı görüldü. Farklı üniversite ve bölümlere dair diploma satışının yapıldığı sayfalarda ayrıca yüksek lisans, lise ve önlisans diplomalarının da satışı yapılıyor. Dolandırıcılık yöntemi olduğu düşünülen sayfalarda, sahte diplomalara dair özelliklere de yer veriliyor. Satışı yapılan belgelere dair; E-Devlet'e işleneceği, orijinalinden ayırt edilemeyeceği, üniversitelerin gerçek mezunları ile aynı şartlara sahip olunacağı ve hukuki anlamda sorun yaşanmayacağına dair teminatlar sunulurken, kişilere; doktorluk, mühendislik, öğretmenlik, veterinerlik gibi çeşitli meslekleri seçme şansı da tanınıyor.

Sosyal medyada sahte diploma satışı! Lisans için 25 bin TL istiyorlar, e-Devlet iddiası ise tam skandal

FİYAT LİSTESİ YAYINLAMIŞLAR

Öte yandan, benzer bir sayfanın kuruluşunu 2009 yılına kadar dayandırdığı, sahte diploma basımı işinde eski olduğunu belirterek fiyat listesi dahi yayınladığı görüldü. En son 2023 yılına dair yayınlanan fiyat listesinde, lisans diplomasının 10 bin lira, yüksek lisans diplomasının 12 bin lira, lise diplomasının 6 bin lira, ön lisans diplomasının 8 bin lira ve ilköğretim diplomasının 4 bin lira olarak yer aldığı görüldü.

Sosyal medyada sahte diploma satışı! Lisans için 25 bin TL istiyorlar, e-Devlet iddiası ise tam skandal

1 YILDA YÜZDE 150 ZAM

Müşteri şeklinde konuşularak ulaşılan sayfa ise lisans diplomasının yeni ücretinin yüzde 150 zamlı olarak 25 bin lira olduğunu aktardı. Bazı sayfalarda hukuk ve tıp gibi fakülteleri için diğer fakültelere göre daha yüksek ücretler belirlenmesi de dikkat çekti.

Sosyal medyada sahte diploma satışı! Lisans için 25 bin TL istiyorlar, e-Devlet iddiası ise tam skandal

KİŞİSEL BİLGİLER İSTENİYOR

Satıcıların kendilerine müracaat ederek sahte diploma almak isteyen kişilerden öncelikle isim, soyisim, adres ve TC kimlik numarası gibi kişisel bilgileri de talep ettikleri öğrenildi. Satıcılar, sahte diplomalar ile KPSS ve benzeri resmi sınavlara girilebildiğini ve resmi kurumlara başvuru yapılabildiğini de belirtti.

Sosyal medyada sahte diploma satışı! Lisans için 25 bin TL istiyorlar, e-Devlet iddiası ise tam skandal

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sosyal Medya Teknoloji E-Devlet E-Devlet 3-sayfa Eğitim Güncel Hukuk Hukuk Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (11)

can erdemir:

Gerçeği işe yaramıyorken sahtesini ne diye almak ister ki insan.

Yanıtla1214
MUSTAFA ALİ_5635:

O DA DOĞRU YA......

021
Hek Tor:

Abem tart şuradan yarım kilo bir Marmara Üni... haaaa şu Karadeniz Üni'den de bir 150 gram ver bakayım nasılmış, iyiyse daha fazla alırım yarın.

19
SüLeyman Kiyağ:

Diploması olmayan Cumhurbaşkanı vardı , o da alır artık .

Yanıtla4395
sinan çayırcı:

Geçen eline vermişti görmedin mi sülo .

2817
Hek Tor:

Yaaa, buradaki konu internette diploma satılması olayı, sen kalkmış neden bahsediyorsun? Haberi iyi oku, konu hediye olayı değil ki...

51
MUSTAFA ALİ_5635:

ÜLKEMİZDE YOK YOK.İMKANSIZ DENEN BİŞEY YOK.PARA İLE HERŞEY OLUYOR.

Yanıtla249
Sihirbazın Çırağı:

On üçüncü Cuma ilahî intikamın yer yüzüne isabet etme kararının verildiği gündür. Bütün göksel yıkımların hemen önünde bir on üçüncü cuma vardır. Rab On Üçüncü Cuma'ya kadar zaman tanır. İnsanlar suç işlemeye Kul hakkı yemeye devam eder ve Nihayet günler içinde ilahî adalet hükmünü yürütür. On üç Ocak İki Bin Yirmi Üç'ün hemen ardından Altı Şubat İki bin yirmi Üç geldi. Önümüzde On üç Eylül İki Bin Yirmi Dört Var... Kaçıncı gününde hüküm gerçekleşir artık ilahî takdirdir.

Yanıtla179
Nayci İbrahim:

Normaldir Yönetilme şeklimiz her şeye müsaittir.....

Yanıtla121
Hakan:

Adamlar photoshop uygulaması üzerinden sahte diploma yapmışlar cep telefonu kullanmayı bilen herkes bunu yapabilir zaten birde üstüne 25 bin tl almışlar birde üstüne resmi kurumlarda kullanılır demiş yersen :)))

Yanıtla29
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title