Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili yasa teklifi Meclis koridorlarını da karıştırdı! Protesto gösterisi düzenlediler

Güncelleme:
Abone Ol

Köpeklerin uyutulmasını da içeren sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifinin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında bir grup, meclis koridorlarında protesto gösterisi düzenledi. Grubun "Bu millet sizi affetmeyecek" gibi sloganlar attıkları duyuldu.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, yaklaşık 14 saat süren görüşmelerin ardından sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 4 maddesi daha kabul edildi.

Teklifin kabul edilen maddelerine göre, hayvan bakımevlerine alınan hayvanlardan rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak. Doğru ve güncel veri sağlanabilmesi amacıyla hayvan bakımevlerine alınan hayvanlar Tarım ve Orman Bakanlığı veri sistemine kaydedilecek.

TARTIŞMALI MADDE DE KOMİSYONDAN GEÇTİ

Bakımevine alınan köpeklerden insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanlarına, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'ndaki 9. maddesindeki "Hayvanlara ötenazi yapmak yasak olacak ancak hayvanlara acı ve ıstırap çektiren veya iyileşme durumu bulunmayan hastalık durumlarında, akut bulaşıcı bir hayvan hastalığının önlenmesi ya da eradikasyonu amacıyla veya insan sağlığı için risk oluşturan durumlarda, davranışları insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen durumlarda, veteriner hekim tarafından ötenazi yapılmasına karar verilebilecek. Ötenazi işlemi veteriner hekim tarafından veya veteriner hekim gözetiminde yapılacak" hükümleri uygulanacak.

Tartışmalı yasa teklifi Meclis koridorlarını da karıştırdı! Protesto gösterisi düzenlediler

MECLİS KORİDORLARINDA PROTESTO

Türkiye'nin günlerdir tartıştığı yasa teklifinin TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda devam eden görüşmeleri sırasında ise Meclis koridorları protestolarla inledi. Kalabalık bir grup, köpeklerin uyutulmasını da içeren yasa teklifine "Bu millet sizi affetmeyecek" sloganları atarak tepki gösterdi.

Tartışmalı yasa teklifi Meclis koridorlarını da karıştırdı! Protesto gösterisi düzenlediler

Kaynak: Haberler.com / Erdem Aksoy - 3.Sayfa

Hayvan Hakları 3-sayfa Toplum Yaşam Tarım Hayvan Hakları 3.Sayfa Toplum Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

Memoli Kacar:

Her gün Filistinde onlarca insan öldürülüyor onlar içinde böyle bağırıp çağırdınızmı..

Yanıtla14149
Evvab:

kim ulan bunlar

Yanıtla11134
HABERCİ:

Bunları da uyutsalar ya

259
Abdulbaki null:

Meclisi mama lobisi basmış

Yanıtla7121
Caner Alp:

Hayvanı insanlardan daha değerli gören değişik tipler.

Yanıtla8119
osman Nat:

Ilk önce o koridordakilerden başlasalar harika olur

Yanıtla892
Mustafa Usta:

Çok güzel tespit

130
İsmail Genç:

Dünyada çeşit çeşit birbirinden arıza insanlar var. Ha bunlardan onlardan bir kaçı işte

Yanıtla658
Aytekin Balpınar:

Lan millet aç

Yanıtla732
HALİS ER:

çıkar telefonunu

421
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title