Haberler

Tayland'ın Eski Başbakanı Shinawatra'nın Dubai'ye Kaçtığı İddiası

Abone Ol

Thai Partisi üyeleri, Tayland’ın eski Başbakanı Yingluck Shinawatra’nın Dubai’ye kaçtığını iddia etti.

Thai Partisi üyeleri, Tayland'ın eski Başbakanı Yingluck Shinawatra'nın Dubai'ye kaçtığını iddia etti.

Kendisine karşı açılan ihmal davasının mahkemesine gelmeyen ve 10 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olan Tayland'ın eski Başbakanı Yingluck Shinawatra'nın Puea Thai Partisi üyeleri tarafından Dubai'ye kaçtığı bildirildi. Thai Partisi kaynakları, Yingluck'un geçen hafta Tayland'ı terk ettikten sonra Singapur üzerinden Dubai'ye geçtiğini belirtti. Dubai'de 2008'de ülkesinden kaçan eski Tayland Başbakanı olan kardeşi Thaksin Shinawatra'nın evi bulunuyor.

Komiser Yardımcısı Srivara Rangsibrahmanakul ise Yingluck'un ülkeden ayrıldığına ilişkin herhangi bir kayıt bulunmadığını, gelişmelerin yakından takip edildiğini söyledi. Göçmen polisi, bulunması halinde Yingluck'u tutuklayacağını bildirdi. Başbakan Yardımcısı Wissanu Krea-ngam, hükümetin Yingluck'un davası ve bulunduğu yer hakkında "yorum yapmaması" gerektiğini ifade etti.

Shinawatra, yargılandığı yolsuzluk davasında duruşmaya gelmeyince hakkında yakalama emri çıkarıldı. Yingluck Shinawatra 2014 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından görevden alınmış ve kısa süre sonra da Tayland silahlı kuvvetleri darbeyle yönetime el koymuştu. Eski başbakan, pirince teşvik uygulamak suretiyle kendi döneminde yürüttüğü "pirinç şeması" projesinde milyarlarca dolarlık israfa yol açarak ihmalkarlık yaptığı gerekçesiyle suçlanıyor. - BANGKOK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Yingluck Shinawatra Singapur Tayland Dubai 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title