Haberler

TEM Otoyolu'ndaki araçları durdurup yola giren kaplumbağayı kurtardı

Güncelleme:
Abone Ol

İstanbul Beykoz'da TEM otoyolunu kullanarak otomobiliyle işe giden bir kadın, yola çıkan kaplumbağayı fark etti. Otomobilden inip metrelerce koşan kadın, araçları durdurarak yoldaki kaplumbağayı ezilmekten son anda kurtardı. Sürücünün 1 hafta önce de başka bir güzergahta yine bir kaplumbağayı kurtardığı ortaya çıktı.

İstanbul'un Beykoz ilçesinde TEM otoyolu üzerinde otomobiliyle seyir halindeki 38 yaşındaki Sevil Ara'nın yaptığı hareket takdir topladı. Otoyoldaki yüzlerce araca rağmen yola çıkan kaplumbağayı fark eden Ara, otomobilden inip geçen araçları durdurarak kaplumbağayı ezilmekten kurtardı.

FARK EDİP DİĞER ARAÇLARI DURDURDU

TEM Otoyolu Ankara İstikameti Kavacık mevkiinde meydana gelen olayda, emlak danışmanı Sevil Ara otomobiliyle işe gittiği sırada yoldaki kaplumbağayı fark etti. Otomobilini emniyet şeridine bıraktıktan sonra kaplumbağayı gördüğü yola doğru koşmaya başladı.

TEM Otoyolu'ndaki araçları durdurup yola giren kaplumbağayı kurtardı

Ara bir yandan koşarken, bir yandan da el işaretleriyle trafikteki diğer sürücüleri uyarmaya çalıştı. Sevil Ara araçları durdurarak yoldaki kaplumbağayı ezilmekten son anda kurtardı. Kaplumbağayı yoldan alan Ara, otomobiline koyarak güvenli bir yere götürdü. İçleri ısıtan o görüntüler cep telefonu kamerasına yansıdı.

"İLK DÜŞÜNCEM BEN BU KAPLUMBAĞAYI KURTARACAĞIM OLDU "

Olay anını anlatan Sevil Ara "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden Asya yakasına geçtiğimde otobanın ortasında yolda kaplumbağayı gördüm. Araçlar çok hızlı geçiyorlardı. İlk düşüncem ben bu kaplumbağayı kurtaracağım oldu. Arabamı güvenli bir yere çektim. Aşağıya indim ve koşa koşa kaplumbağaya doğu giderken, bir yandan da el hareketiyle arabaları kaplumbağadan uzak tutmak istedim. Kaplumbağayı aldım ama buralarda bırakacak bir yer yoktu. Bir yere bıraksam tekrar yola çıkıp araç çarpabilirdi. Araştırdım en yakında Ataşehir'de güvenli bir park vardı. Büyük parktı orda yaşasın ve dışarı çıkamaz diye oraya götürdüm "diye konuştu.

TEM Otoyolu'ndaki araçları durdurup yola giren kaplumbağayı kurtardı

"1 HAFTA ÖNCE DE YİNE BİR KAPLUMBAĞAYI KURTARMIŞTIM"

Hacıosman'dan Maslak tarafına geçtiğinde yine yoldaki bir kaplumbağayı kurtardığı söyleyen Ara "1 hafta önceydi, yine arabalar yoldaki kaplumbağa çarpacaklar. Yine kaplumbağayı yoldan aldım ve yeşillikli güvenli bir yere götürdüm. İçim rahat o bakımdan. Biz ailecek hayvanları çok seviyoruz. Ablamın da İran'da küçük bir hayvan barınağı vardı. Ben de bakıyorum kedi, köpek bir sorun yaşasa hemen bir veterinere götürüp tedavisini başlatıyorum. Çünkü biz sadece hayvanlara yardım edebiliyoruz. Bizim onlara rahat bir yaşam sağlamamız gerekiyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Selahattin Demirel - 3.Sayfa

Hayvan Hakları Kaplumbağa İstanbul 3-sayfa Beykoz Yaşam Hayvan Hakları 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (23)

Mengele:

Insan dedigin böyle olur Allah sana uzun ömürler versin abla

Yanıtla4180
VEFA:

Bu dünya ayaktaysa, hala böyle insanlar var diye!...

275
Turbo Levent:

REKLAM MEDYA FENOMENİ

537
mehmet:

iyide videonun sonunda kadın ve yanındaki yabancı dil konuşuyor?

31
fikret alpcan:

Allah işini rast getirsin ablam

Yanıtla2141
Mehmet Yarba:

İnsanı Cennete götürecek olan merhamettir !

Yanıtla2101
Altay Bozkurt:

HAYVANLARA MERHAMET EDENE ALLAH MERHAMET EDER ! ( HADISI SERIF )

Yanıtla181
İsmimi ne yapacaksın:

Çok teşekkür ederiz güzel kalpli insan. Ayağına taş, gözüne yaş değmesin.

Yanıtla172
Emre Ürker:

Abla eprıl gibi ninja kaplumbağaları bir araya toplamış

Yanıtla168
Erkan Arslan:

ilk Kaplumbaga Macerasini Video Cekmeyi Sosyal Medyada Haber Olurumu Hesaba Katmamis Garibim Hayvani Bukez Yeniden ikinci Defa Otoyola Birakip Bukez Video Cekmis Hedefinede Ulasmayi Basarmis

Yanıtla2917
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title