Haberler

TUSAŞ'a yapılan hain terör saldırısı sonrasında sosyal medya platformlarında dikkat çeken gelişme

Güncelleme:
Abone Ol

TUSAŞ'ta yapılan hain terör saldırısının ardından RTÜK "TUSAŞ terör saldırısı için verilen yayın yasağı sonrasında medyamızda yer alan görüntülerin tamamının kaldırılması, yeniden kullanılmaması gerekmektedir" açıklamasıyla yayın yasağı getirdi. Yayın yasağı ile birlikte sosyal medyada erişim sorunu yaşanmaya başladı.

Tusaş'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesinde, saat 15.30 sıralarında, kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "( Tusaş'a terör saldırısı) 5 şehidimiz, 22 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." açıklamasında bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör saldırısında yaralanan 22 kişiden 3'ünün durumunun ağır olduğunu bildirdi. Menfur saldırı sonrası RTÜK'ten yapılan açıklamayla saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

YASAĞA UYMAYANLAR CEZALANDIRILACAK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin ( Tusaş ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısına yayın yasağı kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "TUSAŞ terör saldırısı için verilen yayın yasağı sonrasında medyamızda yer alan görüntülerin tamamının kaldırılması, yeniden kullanılmaması gerekmektedir. Yasak kapsamında terör saldırısı hakkında hiçbir yayın yapılmamalıdır." ifadesini kullandı. Şahin, yasağa uymayanların ağır şekilde cezalandırılacağını bildirdi.

SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINA ERİŞİM SORUNU

Yayın yasağının ardından sosyal medya platformlarında erişim sorunu yaşanmaya başladı. Kullanıcılar internette yavaşlama olduğunu, X ve Instagram hesaplarına girmekte güçlük çektiğini belirtti.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Sosyal Medya Teknoloji Güvenlik 3-sayfa Hukuk Medya Terör TUSAŞ Güvenlik Hukuk 3.Sayfa Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (11)

Erdem Keleşoğlu:

gizlenmekte olan şey ne peki

Yanıtla4130
Perwer:

Lanet olsun şu sosyal medyaya ve güdümünde oldukları devletlere

Yanıtla1155
Cem Demirkaya:

Gene bir fırıldak çevriliyor hadi hayırlısı

Yanıtla1237
Emre Yiğit:

abi sosyal medya kısıtlamak nedir insanların özgürlüğünü elinden almaya ne hakkınız var? neyi saklıyorsunuz? VPN ile giriyor millet. devletin kocaman havacılık sahasına iki kişi elini kolunu sallayara giriyor hani nerede güvenlik kapıda?

Yanıtla1114
Bekir atalay:

Erdogan gene neyin pesinde cok merak ediyom bir iki haftaya kalmaz azindaki baklayi cikarir

Yanıtla1111
Mustafa Çağatay AKBAŞ:

terör propagandası için paylaşım telaşına kapılan güruh var

Yanıtla113
Mehmet Yılmaz:

Yaptığınız tek şey bu yayın yasağı getirmek kısıtlamak böyle yaparak birşey geçmiyor elimize

Yanıtla58
Adnan Ozel:

yine biseyler dönüyor hayirlisi

Yanıtla63
Buğra Er:

BUNLARA ASLA GÜVEN OLMAZ VALLAHİ

Yanıtla03
Fatih Yilmaz:

Turkiyede retuk diye bir kurum mu vardı aynı kararları milletin namusuna iffet ve şerefine göz diken dizileri programlara yayın yasağı getiremiyormuydu. bunların alayı alcak

Yanıtla03
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title