Haberler

Evinde baygın bulundu! Ünlü oyuncu Aydemir Akbaş yoğun bakımda

Güncelleme:
Abone Ol

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden olan ve uzun süredir kanserle mücadele eden Aydemir Akbaş, evinde baygın bulunduktan sonra hastaneye kaldırıldı. 88 yaşındaki oyuncudan gelen kötü haberi İbrahim Tatlıses sosyal medya üzerinden duyurdu. Tatlıses, Akbaş'ın sevenlerinden dua beklediğini söyledi.

Oyuncu Aydemir Akbaş, hastaneye kaldırıldı. Evinde baygın bulunan ünlü oyuncunun yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Bir çok dizi, film ve tiyatro oyununda yer alan 88 yaşındaki usta oyuncu Aydemir Akbaş, daha önce gırtlak kanserine yakalanmış ve bu hastalığı yenmeyi başarmıştı. Ancak usta oyuncu geçtiğimiz yılın ocak ayında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yeniden kansere yakalandığını duyurmuştu.

HABERİ İBRAHİM TATLISES DUYURDU

İbrahim Tatlıses, bir süredir kanserle mücadele eden yakın dostu Aydemir Akbaş'ın yoğun bakıma kaldırıldığını duyurdu. Akbaş ile fotoğrafını paylaşan Tatlıses, "45 yıllık değerli dostum, değerli ağabeyim Aydemir Akbaş şu anda yoğun bakımda... Siz değerli sevenlerimden Aydoşuma dua bekliyorum. Saygılarımla..." dedi. 2. Sayfa'da yer alan habere göre usta sanatçıdan üzen haber geldi. Aydemir Akbaş'ın entübe edildiği iddia edildi.

Evinde baygın bulundu! Ünlü oyuncu Aydemir Akbaş yoğun bakıma alındı

KANSER HABERİNİ BÖYLE DUYURMUŞTU

Akbaş, yeniden kansere yakalandığını sosyal medya paylaşımıyla sevenlerine "Yaklaşık 15 günlük tetkiklerin ardından kanser olduğum netleşti. 10 sene önce de benzer şekilde olmuş ve atlatmıştım. Tedavim başladı. Şu an kendimi gayet iyi hissediyorum, umarım böyle hissetmeye devam eder ve tekrar atlatırım. İlk benden duyun istedim. Yazmaya ve çalışmaya devam" sözleriyle duyurmuştu.

Evinde baygın bulundu! Ünlü oyuncu Aydemir Akbaş yoğun bakıma alındı

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR?

Sinema oyuncusu, yönetmeni, senaryo yazarı. 3 Mart 1936, İstanbul doğumlu. Arnavut Manastırlı bir baba ile Trabzon Sürmeneli Laz bir annenin çocuğu olarak İstanbul'un Feriköy semtinde dünyaya geldi. İtalyan ve Galatasaray liselerinde eğitim gördükten sonra bir süre gazetecilik yaptı. Sonra tiyatro oyunculuğuna başlayarak; Gülriz Sururi, Ayfer Feray - Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi tiyatro toplulukları ile beraber çalıştı. Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası, Zilli Zarife, Ferhat ile Şirin gibi oyunlarda rol aldı.

1960 yılında askerliğini Urfa'nın Suruç kazasının Kara köyünde öğretmen olarak yaptı. Askerlik sonrasında sonra Gülriz Sururi–Engin Cezzar Tiyatrosu'na katıldı. 1968 yılında Ayfer Feray–Nisa Serezli Tiyatrosu'nda 7 Kocalı Hürmüz oyununda rol aldı. 1969 yılında Gülriz Sururi-Engin Cezzar ve Ortakları Tiyatrosu'nun ortaklarından biri oldu. Burada, Nikah Kağıdı, Düşenin Dostu oyunlarında rol aldı. Birçok tiyatro oyununun yönetmenliğini yaptı.

Aydemir Akbaş sinemaya 1964'de Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Keşanlı Ali Destanı" adlı film ile geçti. Bir süre Yılmaz Güney'in filmlerinde oynadı. 1974 yılında Yeşilçam'ın seks filmi furyasında çok sayıda erotik-komedi filminde rol aldı. Daha sonraki yıllarda İbrahim Tatlıses ile çalışarak senaryo çalışmaları yaptı.

40'ı komedi olmak üzere 127 filmde rol aldı, 8 filmin yönetmenliğini yaptı, 30 kadar tiyatro oyununda oynadı. Ayrıca bir çok TV dizisinde rol aldı. 33 filmin senaryosunu yazdı.

1987'de " Düş Yakamdan Osman" filmiyle yönetmenliğe başladı. Aydemir Akbaş en son Şafak Sezer ile birlikte "Kolpaçino" filminde ve "Kutsal Damacana 2: İt Men" adlı sinema filminde Şafak Sezer, Mustafa Üstündağ ile birlikte oynadı.

Aydemir Akbaş, 1964 yılında evlendiği eşi tiyatro oyuncusu Beyhan Benek'le iki kez boşanmış, üç kez evlenmiştir.

Kaynak: Haberler.com / Eymen Dursun - 3.Sayfa

İbrahim Tatlıses Aydemir Akbaş Sosyal Medya 3-sayfa Magazin Yaşam Medya 3.Sayfa Magazin Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (39)

Yavuz sivas:

Sevenlerinden duami bekliyormus ? E iyide yıllarca islam ile namazla abdestle dalga geçenler bunlar degilmiydi simdi duayami muhtac olmuslar

Yanıtla122438
adalet adaletiçin:

senin duanı istemiyor yavuz kokusu, sevenlerinden dua istiyor. şayet seninki kabul olmaz zaten

13160
Abdullah KARAMAN:

Rabb'im bu ve benzeri yıllarca İslam'a ve Müslümanların değerlerine hakaret edip güldüler. şu anda sana doğru geliyor sen bildiğin gibi yap. AMİN.

22115
Tutankamon Hoca:

Sen dua etme Senin duan kabul olmaz zaten

4313
Ahmet AKGÜL:

Şuan çok pişman olmuştur yaşam şeklime. Keşke Allah yolunda yaşasaydım diyordur Yoğum bakımda.

Yanıtla53153
BOZKURTLAR ÖLMEZ:

Ahmet AKGÜL:Geçti artık çok geç...

843
CAN Işık:

Orası belli olmaz

77
Hakan Karakılıç:

Sevenlerin 1 hafta üzülecek daha sonra normal hayata devam bence üzülesinki geride ne bıraktım ve nasıl bi imanla gidiyorum Allah tahsilatın affetsin

Yanıtla3392
BOZKURTLAR ÖLMEZ:

Hakan Karakılıç Allah aşkına dini konularda bilginiz yoksa yorum yapmayın Allah müslümanın inançlı insanın günahlarını dilerse affeder inançsız insanı günahları affolurmu o halde cehennem neden var ve Allah ebedi cehennemde kalacaklar derken kimleri söylüyor.

722
Baba Yabgu:

Ticarete mi girecek öbür dünyada tahsilat değil taksirat

112
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title