Haberler

Yenidoğan çetesinin çalıştığı özel hastanenin ruhsatı iptal edildi

Güncelleme:
Abone Ol

22 kişinin tutuklu olduğu 'Yenidoğan çetesi' soruşturmasında adı geçen hastanelerden biri olan Özel Reyap Hastanesi'nin ruhsatı iptal edildi.

Yenidoğan çetesi soruşturmasında adı geçen Özel Reyap Hastanesi'nin ruhsatı iptal edildi.

İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladığı ve ihmali davranışlarla ölümlerine neden olduğu iddia edilen "Yenidoğan çetesi" soruşturmasında adı geçen hastanelerden, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan Özel Reyap Hastanesi'nin ruhsatı iptal edildi.

HASTALAR TABURCU EDİLİYOR

Ruhsatın iptal edilmesinin ardından, sabah saatlerinden itibaren hastalar yakınları tarafından hastaneden alınmaya başlandı. Yoğun bir hareketlilik yaşanan hastanede, hastaların taburcu süreci devam ediyor.

İlgili Haberler

Yenidoğan çetesinin suçlarını işlediği hastaneler şu şekilde:

  • Akabe Sağlık Tesisleri
  • Doğamed Sağlık Hizmetleri
  • Ekip Sağlık Hizmetleri
  • Güney Hastanesi Sağlık Hizmetleri
  • Medilife Sağlık Hizmetleri
  • Özel Avcılar Hospital Hastanesi
  • Özel Avrupa Şafak Hastanesi
  • Özel Bağcılar Medlife Hastanesi
  • Özel Doğa Hospital
  • Özel İstanbul Şafak Hastanesi
  • Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri
  • Refik Arslan Sağlik Hizmetleri
  • Reyap Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi
  • Silivri Kolan Hastanesi
  • Yonca Sağlık Hizmetleri
  • Medisense Sağlık Hizmetleri Şirketi
  • GMZ Sağlık Hizmetleri
  • Özel Reyap İstanbul Hastanesi
  • Özel TRG Hospitalist Hastanesi

Yenidoğan çetesinin çalıştığı özel hastanenin ruhsatı iptal edildi

NE OLMUŞTU?

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma sonucunda, İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen, aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan fezlekede 10 bebek maktul olarak yer almıştı.

Cumhuriyet savcısı Y.E'nin, bu soruşturmayı yürüttüğü sırada, bazı şüphelilerin tahliyelerini gerçekleştirmezse suikast yapılacağı ve ailesine zarar verileceği yönünde tehdit edilmesine ilişkin yürütülen ayrı soruşturmada da 12 kişi jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı. 4 zanlı serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 5'i tutuklanmış, 3'ü hakkında da adli kontrol kararı verilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Yenidoğan Çetesi Yenidoğan Güvenlik İstanbul Ekonomi Güncel Sağlık Hukuk Güvenlik Hukuk Sağlık Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (28)

Sacit VERGİLİ:

kapatın kardeşim hepsini.çoğunun siyasi bağlantısı var diye dokunulmuyor

Yanıtla1219
Sacit VERGİLİ:

Bu çeteyi çökerten savcılar helal olsun size

02
Nilay Durmaz:

Hastane yönetiminin durumdan haberdar olmama ihtimali yok. Hastalar parayı hastaneye ödüyor. Peki bu çete üyeleri doktorlar hemşireler parayı kimden nasıl ne adı altında alıyorlar. Tabi ki hastaneden alıyorlar. Muhtemelen ortaklar.

00
Louis Tay:

Niye hepsi değil? Niye sahipleri tutuklu değil? Neyi bekliyorlar..

Yanıtla2174
Nilay Durmaz:

İstanbul daki şubesi neden kapatılmiyor. Çete başı İstanbul şubesinde çalışmış. Çorlu şube daha az iş yapıyor di mi. Onu kapatınca gerekli ceza verildi diyip üstü kapanacak. İstanbul şubesinde devam.

Yanıtla1130
MASUMANE3438:

22 yılda özel hastaneler kum gibi çoğaldı çoğuda siyasilerin halkı oralara mahkum ettiler orada dönen dolaplarin haddi yok takılmayan serumlarin yatmadan yatış gösterilen faturaların sskya fatura edildiği haberlere yansıdı ne oldu konunun üstü kapandi bu halka Allah acısın sağlam kurum kalmadi yazıklar olsun

Yanıtla288
Güven önemlş:

özel hastaneler hep böyle erken doğum yaptırıp küvezde yoğun bakıma alıp, anneleri üzüyor, para kazanmak için o annenin gözyaşına kıyıyorlar, gitmeyin

Yanıtla053
Ütopik Yorumcu:

Allah belanızı versin bakanlık olarak hala arastiriyorlarmos ulan anında kapatılması gerekiyor bir dakka bile beklemiceksin

Yanıtla046
selami ak:

bu sene bu hastane benım vavamın ölumne neden oldu şikaytcıde olduk lakın umursayan olmadı devlet de yogun bakımda yer yokdıye çorlu reyaba gonderdı reypta duzgun bakmadı su vermıyolr para almdklrı hastaya asamn heryerı yara olmuş tarıyarıya vucudu zayıflamıştı ordan çıkrtık floryadakı medikal parka gonderdı devlet orda bıraz kendıne gelmıştı lakın vefat etti

00
Adem Sevindik:

RTÜK RADYO KAPATIYOR,Sağlık bakanı daha hastane kapatamıyor.İşin içinde kimler var.2023 yılından beri devam eden süreç İstanbul il Sağlık müdürü iken kendisi biliyordu.Kiralık katillerin üstüne gidilmedi işin içinden siyasiler çıkacak.

Yanıtla032
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title