Haberler

Abdullah Yaşar Biyografisi

Abdullah Yaşar
Doğum YeriKonya / Türkiye

Abdullah Yaşar Kimdir ?

1979 yılında Konya’nın Beyşehir ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Seydişehir’de tamamladı. 2004 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İşletme Bölümünü tamamladı. Üniversite yaşamı sırasında Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Yönetici Topluluğu’na iki yıl başkanlık yaptı.

Bu dönemde ayrıca Geleceğin Yöneticileri, Uni-Aile gibi birçok projede önemli görevler aldı. 2002 yılının Temmuz ayında henüz ikinci sınıfı yeni bitirmişken iş teklifi aldığı Doğtaş Mobilya’da Reklam ve Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak göreve başladı. 2004 yılındaki mezuniyetinin ardından bu defa tam zamanlı olarak çalışmayı sürdürdüğü şirkette ‘Kurumsal İletişim Yönetmeni’ olarak Temmuz 2007’ye kadar görev yaptı. Mobilya sektörünü temsilen 2006 yılında Devlet Planlama Teşkilatı tarafından hazırlanan 9.Kalkınma Planı ekibinde yer aldı.

2007 yılında önce ilk derleme çalışması olan ve kısa zamanda büyük ilgi gören ‘101 Etkili Söz’ kitabını çıkardı. Ardından Türkiye’nin yakın siyasi tarihi ile ilgili kaleme aldığı ‘Yeter Söz Milletin’ isimli kitabını yazdı. Aynı yıl VAY Danışmanlık şirketini kurarak iletişim alanında danışmanlık hizmetleri sunmaya başladı. Birçok kamu ve özel sektör kuruluşlarına danışmanlık yaptı. 2008 yılında Türkiye 2023 Hareketi’nin kurucu liderliğini yürüttü. Hareketin faaliyetleri kapsamında sayısız üniversite ve sivil toplum kuruluşlarında konferanslar verdi. Yine aynı yıl Türkiye’nin en büyük online anket sitesi olan Kimolsun.com’un kurucuları arasında bulundu. Halen VAY Danışmanlık şirketinde Genel Müdür olarak üst düzeyde danışmanlık yapmakta olup bu alanlarda seminerler veriyor. Çeşitli gazete, dergi ve internet sitelerinde köşe yazıları yazmakta olan Yaşar, 2010 yılında merkezi Amerika Utah’ta bulunan SPRO Academy’de iletişim üzerine eğitim aldı. Bunların dışında Menderes Efsanesi ve Gündem Siyaset gibi birçok web tabanlı projeye de imza attı. Öte yandan Ortak Karar Platformu Genel Başkanı olarak görev yapmaktadır. Magnetist Agency'de de CEO olarak görev alıyor. Yaşar'ın, çalışmaları ve hakkındaki tüm ayrıntılar ise abdullahyasar.com adlı websitesinde yer alıyor.

title