Haberler

Adam Silver Biyografisi

Adam Silver
Doğum Tarihi25.4.1962

Adam Silver Kimdir ?

25 Nisan 1962 doğumlu şu anda Ulusal Basketbol Federasyonu (NBA) 'nın komiseri olan bir Amerikalı avukat ve işadamıdır.

Silver, Westchester County'deki Çavdar banliyösünde New York'un kuzeyinde bir Yahudi-Amerikalı ailede dünyaya geldi. Erken yaşta, Silver New York Knicks hayranıydı.

Çavdar Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1984'te Duke Üniversitesi'nden mezun oldu. 1984-1985 yılları arasında ABD'li Kongre Üyesi Les AuCoin için yasama yardımcısı olarak çalıştı. 1988'de Chicago Üniversitesi'nden hukuk okudu.

NBA'ye katılmadan önce, New York'ta bir hukuk firması olan Swaine & Moore'da Cravath'da bir dava ortağı olarak görev yaptı. Silver aynı zamanda New York'un Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi'nin federal hâkimi olan Yargıç Kimba Wood'a bir hukuk memuru olarak çalıştı.

Komiser olmadan önce Silver, sekiz yıl boyunca NBA Komiser Yardımcısı ve COO olarak görev yaptı. Bu rolünde, ligin ligdeki son üç toplu pazarlık anlaşması Ulusal Basketbol Oyuncular Birliği, WNBA ve NBA Geliştirme Ligi'nin geliştirilmesi de dahil olmak üzere ligin imza atmış başarılarının çoğuna aracı oldu. Turner Broadcasting ile olan ortaklığı yönetmek NBA'in dijital varlıkları ve NBA Çin'in yaratılması.

Ligin ikinci komutasında görev almadan önce Silver, sekiz yılı aşkın bir süre Başkan ve COO, NBA Entertainment olarak geçti. 1992'de NBA'ye katıldıktan sonra Silver, Kıdemli Başkan Yardımcısı ve COO, NBA Entertainment, NBA Genel Kurmay Başkanı ve Komisere Özel Asistan görevlerinde bulundu.

NBA Entertainment'la yaptığı dönemde Silver, IMAX filmi Michael Jordan'ın Max'e yapımcılığını yapanın yanı sıra Micheal Ray'e Ne Oldu'nun belgeseliydi? Like Mike ve Yao Yılının üretim tarafında da çalıştı.

25 Ekim 2012'de Stern, 1 Şubat 2014'te istifa edeceğini açıkladığında David Stern tarafından bir sonraki NBA Komisyon Üyesi olarak onay aldı.

Silver, 29 Nisan 2014'te Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling'i Sterling'in kız arkadaşı ile yaptığı özel bir konuşma sırasında Sterling tarafından yapılan ırkçı yorumlara tepki olarak NBA'den yasakladı. Ayrıca, Sterling'e NBA Anayasası uyarınca izin verilen azami 2,5 milyon dolar para cezası verdi ve sahipleri Sterling'i Clippers'ın sahipliğinden çıkarmak için oy kullanmaya çağırdı.

13 Kasım 2014'te Silver, The New York Times'da opaksiyonlu bir eser yayınladı ve orada yasallaşmış ve düzenlenmiş spor bahisleri lehine açıkladı ve "yerden ve güneş ışığına maruz kalması gerektiğini belirtti. Uygun bir şekilde izlenebilir ve düzenlenebilir ".

Sports Business Journal, 2016'da Spor İşletmesindeki En Zayıf 50 İnsanlar listesinde Gümüş No 1 seçildi. 2015 yılında Silver, Sports Business Journal tarafından Yılın Yönetici seçildi. Aynı yıl, Time'ın En Etkili 100 Kişisinden biri ve Fortune'un 50 Büyük Lideri'nden biri olarak seçildi.

2014'te Yılın Spor İllüstratif Yöneticisi seçildi.

Silver, Duke Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti'nde görev yapıyor ve University of Chicago Hukuk Fakültesi'nden 2016 Değerli Mezun Ödülü almıştı.Ayrıca Lustgarten Pankreas Kanseri Vakfı'nın yönetim kurulunda görev yapıyor.

title