Haberler

Ali ihsan Varol Biyografisi

Ali ihsan Varol
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi28.6.1976

Ali ihsan Varol Kimdir ?

Ali İhsan Varol, 28 Haziran 1976 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Çerkes kökenli olup aslen Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine aittir. Ankara Üniversitesi'nde Astronomi ve Uzay Bilimleri, Tarih ve son olarak Kamu Yönetimi bölümlerine girmiş, ancak üç bölümü de tamamlayamamıştır. Üniversite sonrasında Bodrum'da bir buçuk yıl boyunca araba kiralama sektöründe çalışmıştır.

Turizm sektöründe iş hayatına devam eden Varol, televizyon sektörüne prodüksiyon asistanı olarak adım atmıştır. Dört yıl boyunca prodüksiyon asistanlığı yaptıktan sonra metin yazarlığına geçiş yapmıştır. Kelime Oyunu programı, sunuculuğunu ve yapımcılığını üstlendiği bir program olup, Türkiye genelinde büyük bir tanınırlık elde etmiştir. Ancak, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması'nın başladığı dönemde eleştirel göndermeler içeren bölümler nedeniyle program 2013 yılında yayından kaldırılmıştır. Bu karar medyada tepkiye neden olmuş, ancak bir yıl sonra Eylül 2014'te FOX'ta tekrar yayınlanmaya başlamıştır. Program, 2015 yılında tekrar yayından kaldırılmış, ancak 2017 yılında teve2'de yeniden ekranlara gelmiştir. 2023 yılında ise programın sunuculuğunu İbrahim Selim'e devretmiştir.

Oyunculuk kariyerine 1998 yılında Star TV'de yayınlanan Çarli dizisi ile adım atan Varol, aynı zamanda dizinin başrol karakteri Çarli'nin bakıcılığını üstlenmiştir. 2014 yılında Star TV'de yayınlanan Kardeş Payı dizisi ile oyunculuk kariyerine devam etmiş ve daha sonra dizinin senaryo ekibine katılmıştır. 2014 yılında Recep İvedik 4 filminde kendisi olarak konuk olmuş, 2023 yılında ise İllegal Hayatlar adlı filmde gazeteci rolüyle karşımıza çıkmıştır.

title