Haberler

Ayhan Doğan Biyografisi

Ayhan Doğan
Doğum YeriOrdu / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1964

Ayhan Doğan Kimdir ?

1964 yılında Ünye Ordu'da doğdu. İlköğretimini Ünye merkez Yeşilkent beldesindeki Selviler Köyü İlkokulu'nda ve ortaöğretimini Çorum İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.1987'de Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

1986 yılında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ankara Tüketici Müdürlüğü'nde göreve başladı ve bir süre sonra Enstitü Merkezi'nde Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne tayin edildi. Aynı dönemde; TSE’nin asıl amacı olan "standardizasyonun sağlanması" ile ilgili çalışmalar yürüten ve Türk Standartları’nın müzakere ve kabul kurulu olan TSE Teknik Kurul toplantılarına iştirak etti.

1987 yılının Aralık ayında askerlik nedeniyle Enstitü'deki görevine yaklaşık 1.5 yıl ara verdi. 1989 yılı Nisan ayı itibariyle Enstitü'ye yeniden dönerek, bu defa talebi üzerine TSE İstanbul Bölge Müdürlüğü uhdesinde Tüketici Şikayetleri servisinde görev yürüttü.

İstanbul'daki geniş tüketici kitleleri ile yine yoğun üretim ve sanayi kapasitesinin bulunduğu Marmara bölgesi üreticileri arasında; TSE’li ürünlerle ilgili yaşanan tüketim problemlerinde TSE adına köprü vazifesi oluşturarak TSE’nin Tüketici Hakları politikasına uygun bürokratik diyaloglar geliştirdi. Bir dönem TSE Avrupa Yakası Temsilciliği'nde İdari İşler sorumluluğuna atandıktan sonra, bu görevinde iken 1997’de faaliyete başlayan TSE Kalite Kampüsü Bölge Müdürlüğünde benzer görevlerini yürütmek üzere Ürün Belgelendirme Müdürlüğü uhdesinde İdari Şef olarak tanındı. TSE Kalite Kampüsü Bölge Müdürlüğü-Eğitim Müdürlüğü görevini üstlendi.

TSE'de Marmara Bölge Tanıtım Müdürü olarak vazifesine devam eden Doğan, aynı zamanda tetkik görevlisi olarak firma sistem denetimlerinde görev almaktadır.

Yıllarca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görev aldı, halen Ünyeliler Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı (ÜNSEV) başkanlığını yürütmektedir. ÜNSEV başkanlık dönemi de dahil olmak üzere yaklaşık 10 senedir Ünyeli Hattat Mustafa Râkım Efendi Medresesi ve Türbesi'nin ihyâsı için ilgili kurumlar arası koordinasyon, görüşme, yazışma, projelendirme gibi çalışmaları yürüterek; ÜNSEV ve ÜNDER dernek yönetimi ve mensuplarının da desteğiyle medresenin bugünkü hâliyle ihyâ edilmesine ve maksadına münasip bir vasıf ile ilim, kültür, sanat ve eğitim merkezi hâline getirilmesine öncülük etmiştir.

title