Haberler

Orta Doğu'da sıcak saatler! İran ve İsrail arasındaki savaş an meselesi

Güncelleme:
Abone Ol

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye İran'ın başkenti Tahran'da yapılan suikast sonrası İran ile İsrail arasında tansiyon yükseldi. İran medyası, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak." açıklaması yaparak savaş imasında bulundu. İsrail ise savaş uçaklarını hazırlamaya başladı.

İran ve İsrail arasında gerginlik zirve noktaya çıktı. İran medyasında savaş söylentileri sonrası İsrail savaş uçakları teyakkuza geçti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Lübnan'daki Hizbullah komutanı Fuad Şükür'e suikast sonrası İran ile İsrail arasında tansiyon yükseldi.

İran medyasında yayın akışı kesilerek askeri marşlar yayınlanmaya başladı. İran basını ise, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak." açıklamasını yaparak İsrail'le savaş imasında bulundu.

İran'daki askeri hareketlilik ise İsrail'i teyakkuza geçirdi. İsrail'de Demir Kubbe hava savunma sistemi aktifleştirilerek savaş uçağı pilotlarına "savaşa hazır ol" emri verildi.

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Dünya

İsmail Haniye Orta Doğu Güvenlik Tansiyon Politika İsrail Tahran Dünya İran Güvenlik Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title