Haberler

12 yıl sonra ilk ziyaret! Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara'da

Güncelleme:
Abone Ol

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine bugün Türkiye'ye ilk kez resmi ziyarette bulunuyor. Bu,12 yıl aradan sonra Mısır'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret. İki liderin görüşmesinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve barış çabaları ele alınacak.

Ankara'nın bugün önemli bir konuğu var. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Türkiye'ye bugün ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. Bu, 12 yıl aradan sonra Mısır'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olarak dikkat çekiyor.

RESMİ TÖREN DÜZENLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Anakara Esenboğa Havalimanı'nda karşılanan Sisi için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi tören düzenlendi. Karşılama heyetinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı.

12 yıl sonra ilk ziyaret! Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara'da

İLK AÇIKLAMA

Mısır Cumhurbaşkanı Ankara'da yaptığı ilk açıklamada "Bugünkü ziyaretim ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki Kahire ziyareti, iki ülke arasında yeni bir dostluk ve işbirliği başlatma iradesini yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

ANA GÜNDEM GAZZE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sisi ile görüşmesinin başlıca gündem maddesi Gazze olacak. İsrail'in saldırılarının durdurulması, bölgede ateşkesin sağlanması ve Netanyahu hükümetinin yargılanması konusunda atılabilecek ortak adımlar görüşülecek.

12 yıl sonra ilk ziyaret! Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara'da

BÖLGESEL MESELELER DE MASADA OLACAK

Filistin başta olmak üzere Libya, Sudan, Somali gibi bölgesel meselelerde; kalıcı istikrar, barış ve huzurun tesisi iki yapılabilecekler ele alınacak.

12 yıl sonra ilk ziyaret! Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara'da

HEDEF 15 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Şubat'ta gerçekleştirilen Kahire ziyaretinde, iki ülke arasında 10 milyar dolar seviyesindeki ticaret hacminin beş yıl içinde 15 milyar dolara çıkarılması hedeflendiği açıklandı. Görüşmede iki ülke arasındaki ticaret rakamlarının da masada olması bekleniyor.

12 yıl sonra ilk ziyaret! Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Ankara'da

SAVUNMA SANAYİİ ALANINDA İŞ BİRLİĞİ

Türkiye ve Mısır, geçen yıl karşılıklı olarak büyükelçilerini yeniden atadı ve Ankara, Kahire'ye silahlı insansız hava araçları sağlayacağını açıkladı. Ziyaretin öne çıkan gündem maddelerinden biri ise Mısır'ın Türkiye'den SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) tedariki olacak.

ENERJİ

Kritik zirvede yenilenebilir enerji ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) konusunda da iş birliğinin derinleştirilmesinin planlandığı belirtildi. İki lider ayrıca, sağlık ve turizm alanında uzun vadeli iş birliği imkanlarını da konuşacak.

20 ANLAŞMANIN İMZALANMASI BEKLENİYOR

Görüşmenin ardından savunma, enerji, turizm, sağlık, eğitim ve kültür alanlarında yaklaşık 20 anlaşmanın imzalanması öngörülüyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Uluslararası İlişkiler Recep Tayyip Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan Diplomasi Politika Türkiye İsrail Ankara Güncel Dünya Gazze Mısır Mısır Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (51)

Savas Ozturk:

Geri viteste üstünüze yok

Yanıtla41383
cezmi keskin:

kurtuluş savasinda İngilizlere karşı savastiktan sonra İngilizlerle işbirliği yapmak geri Vitesse evet geri vites yapmış reis.Devlet aklı şahsi meseleleri kenara bırakır ama insan aklı maalesef nefsi dusunur

85
Sefa:

günü gelince o vitesin üstn otracksn savas

81
VEFA:

Hep aldatıldık. Allah bizi hep aldatanları affetmesin!...

Yanıtla37341
Sefa:

senın krıyada bi bak oda şüpheli lğım faresi

20
halilibrahim keleşoğlu:

dik dur eğilmeden, büyük lokma ye büyük söz konuşma, dünyaya rezil olduğunla kalırsın

Yanıtla30338
dikduran adam:

evine iki gün gaz girmese kokarsın

50
Akın Aydın :

kafam çok karışık. sisi mi diyeceğiz yoksa binali yıldırım mı? yoksa ikisi de aynı mıydı :)

Yanıtla26302
murat:

vay Kardeşim Sisi Dostum Sisi.

Yanıtla20259
Ömer:

Dünya lideri.

Yanıtla33146
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title