Haberler

34 Ülke, İsrail'in UNIFIL'e Saldırısını Kınadı

Güncelleme:
Abone Ol

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) katkıda bulunan 34 ülke, İsrail'in UNIFIL'e yönelik saldırılarını kınayan bir bildiri yayımladı. Bildiride, UNIFIL'in korunması ve personelinin güvenliğinin sağlanması çağrısı yapıldı.

BİRLEŞMİŞ Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) katkıda bulunan aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 34 ülke, ortak bir bildiri yayımlayarak İsrail'in UNIFIL'e saldırılarını kınadı.

BM'nin Polonya Daimi Temsilciliği öncülüğünde hazırlanan ve sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, UNIFIL'in korunması çağrısı yapıldı. Açıklamada, bildiriye imza atan 34 ülkenin UNIFIL misyonuna verdiği kuvvetli desteğe dikkat çekilerek, "Son olayları kınıyoruz. UNIFIL'in misyonuna saygı gösterilmesi ve personelinin güvenliğinin sağlanması çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Bölgede tansiyonun yükseldiği bir dönemde UNIFIL'in rolünün önemine vurgu yapılan bildiride, İsrail'in saldırılarının durdurulması ve sorumlular hakkında inceleme başlatılması talep edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Uluslararası İlişkiler Birleşmiş Milletler Diplomasi Orta Doğu Güvenlik Politika Lübnan İsrail Dünya Orta Doğu Güvenlik Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title